Το Αθλητικό Πάρκο Περάματος στα Γιάννενα παίρνει το όνομα του Στέφανου Ντούσκου
i

© Intime

Το Αθλητικό Πάρκο Περάματος στα Γιάννενα παίρνει το όνομα του Στέφανου Ντούσκου

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:05 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 22.08.2024

Το όνομα του Στέφανου Ντουσκού θα φέρει το Αθλητικό Κέντρο Περάματος στα Γιάννενα.

Τα Γιάννενα τιμούν τον Στέφανο Ντούσκο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο σκιφ ανδρών θα δώσει το όνομά του στο Αθλητικό Κέντρο Περάματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπως ανακοίνωσε ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 22 Αυγούστου. Η εν λόγω συνάντηση είχε προγραμματιστεί μετά την επιστροφή του Στέφανου Ντούσκου από το Παρίσι. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την έκτη θέση στο σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Στην αρχαία Ελλάδα οι πόλεις γκρέμιζαν τα τείχη τους για να υποδεχτούν τους ολυμπιονίκες τους. Σήμερα ο δήμος Ιωαννιτών ανοίγει διάπλατα τις πύλες του για να υποδεχτεί τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Ένα δικό του παιδί που τιμά και δοξάζει τα Γιάννενα. Τον ευχαριστώ για την προσφορά του στον τόπο και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να είναι ένας πρέσβης των Ιωαννίνων, με το ήθος που τον διακρίνει και τις σπουδαίες αθλητικές του επιδόσεις. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στα όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο Στέφανος, ως δημοτική αρχή πήραμε την απόφαση το Αθλητικό Κέντρο Περάματος να ονομαστεί Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου. Του εύχομαι καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους του με κορυφαίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά του ο Στέφανος Ντούσκος σημείωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Μπέγκα και τους συνεργάτες για την απόφαση να λάβει το Αθλητικό Κέντρο Περάματος το όνομά μου. Με συγκινεί η χειρονομία και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτή την αναγνώριση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος κάθε φορά που έρχομαι στα Γιάννενα γιατί με υποδέχονται όλοι με θέρμη και ευελπιστώ την επόμενη τετραετία να κάνω ακόμα πιο υπερήφανους τους γιαννιώτες και να μπορέσω να κατακτήσω το δεύτερο μου Ολυμπιακό μετάλλιο».

«6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα δυστυχώς δεν κατάφερα να γυρίσω πίσω με ένα μετάλλιο. Στο τέλος όμως της ημέρας αυτό είναι πρωταθλητισμός, οποίος είναι στην καλύτερη του μέρα κερδίζει στις λεπτομέρειες και για εμένα δεν ήταν αυτή η μέρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο συγνώμη στους Έλληνες που δεν τους έκανα περήφανους αυτή την φορά αλλά θα υπάρξει και συνέχεια για εμένα γιατί ένα πράγμα που έχω μάθει τόσα χρόνια στο κουπί είναι το ότι όσο και αν πονάς όσο και αν αδικιέσαι μην τα παρατάς ποτέ! Μέσα από μεγάλες δυσκολίες κατάφερα να κερδίσω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό είναι που μου δίνει δύναμη για την συνέχεια.

Εις το επανιδείν», ανέφερε στο instagram ο Στέφανος Ντούσκος μετά την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!