Τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Sportal newsroom 22:23 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:23 - 08.07.2024

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 9 αγόρια και 6 κορίτσια για τις εθνικές ομάδες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων.

Αντίστροφα μετρά πια η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Η μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που αφορά σε αθλητές και αθλήτριες έως 15 κι έως 19 ετών, θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας στο χρονικό διάστημα 12-21 Ιουλίου. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 9 αγόρια και 6 κορίτσια για τις εθνικές ομάδες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, όπως και 4 σωματειακούς προπονητές. Η προετοιμασία των περισσότερων παιδιών συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μεθαύριο Τετάρτη 10/07 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ όλοι οι διεθνείς θα μεταβούν στη σκανδιναβική πόλη την Πέμπτη 11/07.

Το ομαδικό ανοίγει πάντα το πρόγραμμα και όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή. Σήμερα Δευτέρα 08/07 στο μεταξύ, ανανεώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος οι λίστες με τους συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα του διπλού. Έγιναν γνωστά όλα τα μέχρι τώρα ζευγάρια με Έλληνες κι απλά έχουν μείνει δύο αθλητές, που δεν έχουν κλείσει ακόμα παρτενέρ στο μικτό. Τα δίδυμα είναι τα εξής:

Στο διπλό εφήβων συνεργάζονται οι Αλέξανδρος Μαδέσης/Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Γιάννη Κούτρα/Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο Στάθης Μανωλόπουλος με τον Βούλγαρο Γκεόργκι Στογιάνοφ

Στο διπλό νεανίδων η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη θ’ αγωνιστεί με τη Στέλλα Τζαρίδου και η Ζωή Καζάκου με την Αγγελική Ευμορφιάδη.

Στο διπλό παίδων τα ζευγάρια είναι Κώστας Φάκαρος/Θεοφάνης Μήτκας και Γιάννης Κιοσελόγλου/Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Στο διπλό κορασίδων θα είναι μαζί οι μοναδικές αθλήτριες της αποστολής, η Χριστίνα Τζενίδη και η Άννα-Φανουρία Μήτκα.

Στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων τα ελληνικά δίδυμα είναι Αλέξανδρος Μαδέσης/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Στάθης Μανωλόπουλος/Στέλλα Τζαρίδου, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος/Αγγελική Ευμορφιάδη και Γιάννη Κούτρα/Ζωή Καζάκου. Θα ψάξει συμπαίκτρια ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Τέλος, στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων ο Κώστας Φάκαρος θα συνεργαστεί με τη Μολδαβή Ίνα Λεσίνσκαγια, τα ελληνικά ζευγάρια είναι Γιάννης Κιοσελόγλου/Χριστίνα Τζενίδη και Θεοφάνης Μήτκας/Άννα-Φανουρία Μήτκα και αναζητά παρτενέρ ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης.

Αλλαγή υπεύθυνου κόουτς έγινε στην εθνική ομάδα των παίδων. Αντί του Δημήτρη Παπαδημητρίου, στον οποίο παρουσιάστηκε σοβαρό οικογενειακό θέμα, ανέλαβε ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το προπονητικό τιμ του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Θυμίζουμε ότι υπεύθυνοι τεχνικοί για τα υπόλοιπα τρία συγκροτήματα θα είναι ο Κώστας Μαδέσης της ΑΕΚ στους εφήβους, ο Γιώργος Χριστοφοράκης του Ολυμπιακού στις νεάνιδες και ο Λευτέρης Τσόκανος της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στις κορασίδες.

Tags: