Ο αγώνας της ζωής του: Ο Τεντόγλου έκανε στη Ρώμη τα πέντε καλύτερα άλματα φέτος στον κόσμο!

Ο αγώνας της ζωής του: Ο Τεντόγλου έκανε στη Ρώμη τα πέντε καλύτερα άλματα φέτος στον κόσμο!

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:00 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 08.06.2024

Δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό της Ρώμης ο Μίλτος Τεντόγλου.

Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του έκανε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 8,65 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, του ρεκόρ αγώνων που είχε ο ίδιος, ενώ έφτασε ένα εκατοστό μακριά από την ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος, που ανήκει στον Λούη Τσάτουμα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8,42 μέτρα που ήταν η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο. Ωστόσο, ο Έλληνας άλτης είναι ακόμη καλύτερος στη συνέχεια φτάνοντας στα 8,49 μέτρα, στα 8,45 και δύο φορές τα 8,65 μέτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα έγκυρα άλματα που έκανε ο Τεντόγλου είναι τα καλύτερα φέτος στον κόσμο. Εν ολίγοις στον Έλληνα άλτη ανήκουν οι πέντε κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο! Ο τελικός στη Ρώμη ήταν το καλύτερο... πρόγευμα για τον Μίλτο Τεντόγλου που έχει μπροστά του τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών αγώνων.