Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Τεντόγλου στο Diamond League της Ντόχα - Πέμπτη θέση για τη Στεφανίδη
i

© Intime

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Τεντόγλου στο Diamond League της Ντόχα - Πέμπτη θέση για τη Στεφανίδη

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:26 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Πολύ καλή εκκίνηση στη θερινή σεζόν έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου, που με καλύτερο άλμα στα 8.36 μέτρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Diamond League της Ντόχα.

Εξαιρετική εκκίνηση έκανε στη θερινή σεζόν ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Diamond League της Ντόχα με καλύτερο άλμα στα 8.36 μέτρα.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε ισχυρό ευνοϊκό άνεμο κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζαμαϊκανός Κάρι ΜακΛόιντ για να κάνει άλμα στα 8,52 μ. με 5,2 μ./δ. και να πάρει την πρώτη θέση. Τα άλματα του Τεντόγλου ήταν 8,15 μ. (3,9), άκυρο, 7,72 μ. (2,9), 8,26 μ. (3,9), 8,34 μ. (2,7) και 8,36 μ. (1,9).

Για τον Τεντόγλου η σεζόν, που μόλις ξεκίνησε είναι μεγάλη. Ο Έλληνας αθλητής στοχεύει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού της Ρώμης, όπου υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2022 στο Μόναχο.

Φυσικά, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κυκλώσει εδώ και καιρό τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είναι εκ των φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Θυμίζουμε ότι ο Γρεβενιώτης αθλητής είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

«Συνεχίζω να έχω κίνητρο γιατί αγαπώ πραγματικά το μήκος, μου αρέσει να κάνω μήκος και προσπαθώ πολύ για να πηδάω καλύτερα κάθε φορά. Φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και είμαι ενθουσιασμένος. Αυτός είναι ο πρώτος μου αγώνας και τον επόμενο μήνα έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι ένας σημαντικός αγώνας για μένα. Μετά δεν έχουμε αρκετούς αγώνες, γιατί στα Diamond League έχει μήκος ξανά μετά το Παρίσι, οπότε θα έχω χρόνο να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα φέτος απλά κάνω περισσότερο ποιοτική προπόνηση. Έχω αυτοπεποίθηση, δεν έχω τραυματισμούς, είμαι καλά», είχε πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της διοργάνωσης της Ντόχα ο Μίλτος Τεντόγλου.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μαγικό νούμερο που έχει στο μυαλό του, ο Τεντόγλου απάντησε: «Η μαγική απόσταση είναι τα 8,75 μ., είναι η επίδοση στόχος για μένα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο που το έχω διαλέξει. Μου αρέσει σαν νούμερο και αν τα καταφέρω θα γίνω ο Νο5 όλων των εποχών»

Καλή εκκίνηση για τη Στεφανίδη

Καλή εμφάνιση έκανε και η Κατερίνα Στεφανίδη στον πρώτο αγώνα για την σεζόν του καλοκαιριού. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,63 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα.

Πομάσκι στο Sportal: «Τζόρνταν του στίβου ο Τεντόγλου - Μόνο για τον Ολυμπιακό γυρίζω στο ποδόσφαιρο» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:56 - 29.03.2024

Πομάσκι στο Sportal: «Τζόρνταν του στίβου ο Τεντόγλου - Μόνο για τον Ολυμπιακό γυρίζω στο ποδόσφαιρο» (vid)

Ο προπονητής - «Μίδας» του ελληνικού στίβου μας υποδέχεται στο σπίτι του, αφηγείται την ιστορία του από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα, αναλύει τη φιλοσοφία που τον έφτασε μέχρι εδώ και…αποκαλύπτει την πραγματική κλίση του συλλέκτη μεταλλίων Μίλτου Τεντόγλου!

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένο άλμα στα 4,43 μέτρα και στην συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,53 μέτρα και τα 4,63 μέτρα και είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,73 μέτρα.

Την πρώτη θέση στο επί κοντώ πήρε η Βρετανίδα Μάλι Κόντερι με 4,73 μέτρα.