Μητσοτάκης για Τεντόγλου: «Μας έκανε περήφανους ξανά - Θερμά συγχαρητήρια»

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

© Intime

Μητσοτάκης για Τεντόγλου: «Μας έκανε περήφανους ξανά - Θερμά συγχαρητήρια»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:05 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 09.06.2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα μετά το σπουδαίο επίτευγμα του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο Έλληνας άλτης με καλύτερο άλμα στα 8,65 μέτρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ιταλική πρωτεύουσα και έφτασε τα τρία διαδοχικά χρυσά στη διοργάνωση.

Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη τον Έλληνα αθλητή μέσα από τα social media.

«Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου είναι ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης! Με μια φοβερή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά! Θερμά συγχαρητήρια», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

Άφωνος και ο Τεντόγλου: «Εδώ είμαστε όλοι κτήνη - Αυτά δεν υπάρχουν»

Μετά το φινάλε του τελικού του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε τη χαρά του για τον αγώνα που έκανε. Παράλληλα, ο Έλληνας αθλητής χαρακτήρισε «κτήνη» τους αντιπάλους του, τους οποίους αποθέωσε.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ Είναι κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65μ», είπε ο αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Για τις συνθήκες του τελικού, ο Έλληνας άλτης σχολίασε: «Ήταν πολύ καλός αγώνας, Βοήθησε το κλίμα και ο διάδρομος. Είμαι πιο καλός στα σκληρά στάδια. Το ταρτάν είναι φανταστικό».

«Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Είναι κτήνη οι αθλητές. Όλοι τους είναι φανταστικοί. Ο Φουρλάνι είναι τρομερός», σημείωσε για το επίπεδο του τελικού.

Για το εάν είναι κοντά στο ευρωπαϊκό ρεκόρ των 8,86 ο Έλληνας αθλητής είπε: «Είναι πολύ μακριά, αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Δεν γίνονται αυτές οι επιδόσεις για πλάκα, είναι ασύλληπτα πράγματα».