Πρωτιά Τεντόγλου στον τελευταίο του αγώνα πριν το Παρίσι

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Πρωτιά Τεντόγλου στον τελευταίο του αγώνα πριν το Παρίσι

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:31 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 09.07.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίτινγκ Ίστβαν Γκιουλάι, στο τελευταίο του τεστ πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ Ίστβαν Γκιουλάι, στον τελευταίο του αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους πήρε την πρωτιά με καλύτερο άλμα στα 8,23 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στρέφει, πλέον, την προσοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον σημερινό του αγώνα με μη ολοκληρωμένο άλμα, πέτυχε 7,65 μ. στη δεύτερη προσπάθεια και 8,18 μ. στην τρίτη. Στο τέταρτο άλμα «έγραψε» το 8,23 μ. (-0,6), έκανε 8,03 μ. στο πέμπτο, ενώ δεν εκτέλεσε το έκτο του άλμα.

Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος βρέθηκε ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης, Ματία Φουρλάνι με 8,08 μ. και στην τρίτη ο Ανβάρ Ανβάροβ με 8,02 μέτρα.

Ο Τεντόγλου σε περίπου δέκα ημέρες θα αναχωρήσει με την εθνική ομάδα σε προπονητικό κέντρο στο Δήμο Αντονί, όπου και θα διαμείνει μέχρι τις 28 του μηνός, όταν και η αποστολή θα μπει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν η πρώτη επιλογή της ΕΟΕ για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε την άκρως τιμητική πρόταση και δε θα είναι εκείνος ο σημαιοφόρος της αποστολής. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που έχει υπάρξει, ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την πρόταση για να κρατήσει τη σημαία λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος που έχει.

Έχει φουλ πρόγραμμα με προπονήσεις και υποχρεώσεις και δε θέλει να παρεκκλίνει στο ελάχιστο απ' αυτό, καθώς είναι πολύ σημαντικό για να εμφανιστεί πανέτοιμος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θέλει στους μεγαλύτερους αγώνες που έχει μπροστά του.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή περίμενε για να δει αν θα προκριθεί η ομάδα μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κάνει την πρότασή της στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν αποκλείεται οι σημαιοφόροι να είναι δύο, αφού έχει προκύψει και το σενάριο για τη Μαρία Σάκκαρη.