Θρίλερ με τη δολοφονία του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου αθλητή του χόκεϊ στη Φινλανδία

Ο Γιάνε Πουχάκα και ο σύντροφός του

Θρίλερ με τη δολοφονία του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου αθλητή του χόκεϊ στη Φινλανδία

Sportal newsroom 12:16 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 15.10.2024

Ο Γιάνε Πουχάκα, ο πρώτος Φινλανδός παίκτης χόκεϋ που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι ήταν ομοφυλόφιλος, σκοτώθηκε σε ηλικία 30 ετών.

Σύμφωνα με τα Μέσα της Φινλανδίας, οι αστυνομικοί που ερευνούν το έγκλημα- ο άτυχος αθλητής, Γιάνε Πουχάκα, βρέθηκε νεκρός μετά από πυροβολισμό την περασμένη Κυριακή (13/10)- θεωρούν ως βασικό ύποπτο τον σύντροφό του.

Ο 29χρονος Γιάνε βρέθηκε στο σπίτι του στο Henttaa Espoo, όπου ζούσε με το σύντροφό του, τον 66χρονο κτηνίατρο Ρολφ Νόρντμο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Σοκ στην Ουαλία: Ομάδα δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα του μπέιζμπολ μετά από ήττα
REST OF THE WORLD

11:17 - 15.10.2024

Σοκ στην Ουαλία: Ομάδα δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα του μπέιζμπολ μετά από ήττα

Μία σοκαριστική επίθεση δέχθηκαν παίκτες ερασιτεχνικής ομάδας της Ουαλία, καθώς έβγαιναν από τα αποδυτήρια μετά από αγώνα της Sunday League, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να υποστεί τραύματα που θα τον οδηγήσουν στο χειρουργείο.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Πουχάκα, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία του πρώην παίκτη του χόκεϋ με ένα emoji με ραγισμένη καρδιά.

«Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συγγενείς του και όλους τους πρώην συμπαίκτες του», ανέφερε η ομάδα χόκεϋ Rapaces de Gap σε μια δήλωση μέσω Instagram.

Ο Φινλανδός αθλητής -ο οποίος άρχισε να παίζει χόκεϊ όταν ήταν έξι ετών- ξεκίνησε την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία το 2015 και έπαιξε για τους Blues, την Espoo United και τη Rapaces de Gap. Ήταν επίσης στο ρόστερ της εθνικής ομάδας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών το 2013.

Είχε αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του αφού κρέμασε τα παγοπέδιλά του, αποκαλύπτοντας ότι είχε αποκρύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος υπό το φόβο ότι θα στιγματιστεί. Επιπλέον, ο Πουχάκα ήταν ο πρώτος παίκτης του χόκεϊ επί πάγου στα μεγάλα φινλανδικά πρωταθλήματα που έκανε coming out. Το 2022, έγραψε τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Ulos Kopista».

Tags: