Πρόκριση για τη Δράμα στον δεύτερο γύρο του EHF European Cup

Πρόκριση για τη Δράμα στον δεύτερο γύρο του EHF European Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:38 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:15 - 22.09.2024

Η Δράμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Τίκβες (26-26) στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο του EHF European Cup και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς πήρε την πρόκριση.

Η Δράμα προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του EHF European Cup. Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη αναδείχθηκε ισόπαλη (26-26) με την Τίκβες στη ρεβάνς της Βόρειας Μακεδονίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 31-27 στο πρώτο ματς «σφράγισε» την πρόκριση.

Η Δράμα βρέθηκε πίσω ακόμη και με τέσσερα τέρματα πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη, όμως, δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με δύο γκολ στο τελευταίο 1,5 λεπτό.

Ο Κρητικός άνοιξε το σκορ στον αγώνα προτού συμπληρωθεί ένα λεπτό από την έναρξή του και ο Γκάσεβιτς ισοφάρισε ένα περίπου λεπτό αργότερα. Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα για το 2-3 με τον Κοτσιώνη. Η Τίκβες προηγήθηκε για πρώτη φορά με 4-3 με τέρμα του Μανάσκοφ αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι την κατάσταση υπέρ του με δύο τέρματα του Μανωλούδη.

Η Δράμα προηγήθηκε με δύο τέρματα για το 7-9 με γκολ του Κρητικού και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κοτσιώνη στο 22ο λεπτό. Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη είχε τα ηνία μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τεμελκόσκι και ο Ντιμόφσκι με πέναλτι διαμόρφωσαν το 12-12, όμως ο Κοτσιώνης έφερε τη Δράμα σε θέση οδηγού στο φινάλε του πρώτου ημιώρου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο 21χρονος παίκτης της Δράμας διαμόρφωσε το 12-14 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα της Τίκβες ισοφάρισε 14-14 με τον Κοφιλόσκι και προηγήθηκε 17-16 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Ντιμόφσκι. Η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας προηγήθηκε 21-17 και στη συνέχεια 22-18 με τον Τεμελκόσκι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει το Καλλιμάρμαρο με ζωγραφιά: Το Sportal σήκωσε drone και το αποτέλεσμα είναι μαγικό (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:41 - 22.09.2024

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει το Καλλιμάρμαρο με ζωγραφιά: Το Sportal σήκωσε drone και το αποτέλεσμα είναι μαγικό (vid)

Η κάμερα του Sportal ήταν στο Καλλιμάρμαρο για την ιστορική βραδιά που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου και κατέγραψε όλες τις στιγμές λάμψης και συγκίνησης στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι παίκτες του Σάκη Βαλαβάνη δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στο γκολ για το 24-23 με γκολ του Κρητικού και δύο τέρματα του Μανωλούδη τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Κοφιλόσκι διαμόρφωσε το 25-23 και ο Κρητικός μείωσε πάλι στο γκολ. Ο Ντιμόφσκι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Τίκβες δύο λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Τουνγκελίδης και ο Κοτσιώνης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσαν το 26-26, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Για τη Δράμα ξεχώρισε επιθετικά η τριάδα των Κωνσταντίνου Κοτσιώνη, Αριστείδη Μανωλούδη και Νίκου Κρητικού. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο 21χρονος Κοτσιώνης με οκτώ τέρματα.

Στον δεύτερο γύρο του ΕHF European Cup η Δράμα θα αντιμετωπίσει την Άρενταλ. To πρώτο ματς θα γίνει στη Νορβηγία 19-20 Οκτωβρίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 26-27 Οκτωβρίου.

TIKΒΕΣ 2014- ΒIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 26-26 (12-13 ημχ)

ΔΡΑΜΑ (Βαλαβάνης): Κρητικός 6, Κοτσιώνης 8, Χαϊτίδης 3, Πολύδωρος, Λατσάκου, Τοζακίδης, Τουνγκελίδης 1, Καλαϊτζίδης, Μανωλούδης 7, Μεσσίνης, Λαζαρίδης, Ντάκαρης, Κόρσακ, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Γκρούμπιτς 1.

Διαιτητές: Πικαρ- Βοσέ (Γαλλία) Παρατηρητής: Σιβρικάγια (Τουρκία), Δίλεπτα 4-9, Πέναλτι: 4/4-7/7