Ο Νικόλας Παπαδημητρίου το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους τρίτους Μεσογειακούς παράκτιους αγώνες
i

© Γραφείο Τύπου 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»

Ο Νικόλας Παπαδημητρίου το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους τρίτους Μεσογειακούς παράκτιους αγώνες

Sportal newsroom 18:18 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 14.08.2024

Ο Νικόλας Παπαδημητρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Triathle ανδρών, που ήταν το πρώτο για την Ελλάδα στους τρίτους Μεσογειακούς παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 23».

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους τρίτους Μεσογειακούς παράκτιους αγώνες ήρθε από τον Νικόλα Παπαδημητρίου. Ο Έλληνας αθλητής κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο στο Triathle ανδρών.

Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι γιος του παλαίμαχου πρωταθλητή Ελλάδας στη σφύρα, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του γιου του.

Στο Triathle πρωταγωνίστησε ο Ιταλός Εμανουέλε Τρομπόνι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Σ’ έναν απαιτητικό αγώνα, με ισχυρούς ανέμους και κύματα που επηρέασαν την προσπάθεια των αθλητών, ο 21χρονος Τρομπόνι έκανε άσχημο ξεκίνημα και βρέθηκε στην 7η θέση μετά τον πρώτο από τους πέντε γύρους του αγωνίσματος, αλλά κατάφερε να βρει τον ρυθμό του και να ανακτήσει σταδιακά το χαμένο έδαφος, φτάνοντας τελικά σε μία «καθαρή» επικράτηση με συνολικό χρόνο 17:16.6.

Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πορτογάλος Ντουάρτε Ταλέιγκο με χρόνο 17:31.6 (διαφορά +15.0 δευτερόλεπτα από τον νικητή), ο Νικόλας Παπαδημητρίου με χρόνο 17:36.2 (+19.6), συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου. «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Δεν περίμενα να έχω τόση σταθερότητα στην σκοποβολή, λόγω του δυνατού αέρα, αλλά αφού τα κατάφερα στις βολές μπόρεσα να βγάλω καλά και τα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα», είπε ο νεαρός Έλληνας αθλητής μετά την επιτυχία του.

Με το εθνόσημο αγωνίστηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Δραζίνος και ο Φίλιππος Σεχίδης, οι οποίοι όμως υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν στον 3ο γύρο. Στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά 16 αθλητές από οκτώ χώρες (Κύπρος, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Το Triathle, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του θεσμού. Τα τρία αγωνίσματα του Triathle, το οποίο αποτελεί παρακλάδι του Μοντέρνου Πεντάθλου συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση και σκοποβολή.

Στις γυναίκες, η Γαλλίδα Κλεμάνς Ρεμπουασόν έκανε δικό της το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Αγώνων κατακτώντας τη νίκη στην παραλία της Αμμουδάρας, στο Μαλεβίζι, έπειτα από συναρπαστική μάχη με τον άνεμο και τα κύματα.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:22 - 09.09.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

Η 22χρονη Ρεμπουασόν επικράτησε με συνολικό χρόνο 19:46.1, αφού πήρε το προβάδισμα στον 4ο από τους πέντε γύρους από την Ιταλίδα Αλίτσε Ρινάουντο και το κράτησε μέχρι τέλους, σ’ ένα αγώνισμα που συμπεριλήφθηκε φέτος για πρώτη φορά στον θεσμό και συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση και σκοποβολή.

Η Αλίτσε Ρινάουντο κέρδισε τελικά τη 2η θέση με χρόνο 20:04.2 (+18.1 δευτερόλεπτα από τη νικήτρια), ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε άλλη μία Γαλλίδα εκπρόσωπος, η Λέα Φερνάντεζ, με χρόνο 20:13.8 (+27.7).