Απίστευτο: 16χρονος αθλητής των 200μ. σταμάτησε να τρέχει 70μ. πριν από τον τερματισμό λόγω αλαζονείας - «Λυπάμαι για τον εαυτό μου»

Απίστευτο: 16χρονος αθλητής των 200μ. σταμάτησε να τρέχει 70μ. πριν από τον τερματισμό λόγω αλαζονείας - «Λυπάμαι για τον εαυτό μου»

Sportal newsroom 21:04 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 19.07.2024

Σε σφάλμα υπέπεσε ο νεαρός Τζέικ Όντεϊ - Τζόρνταν, ο οποίος 70 μέτρα πριν τερματίσει αποφάσισε να κόψει ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.

Ένας αγώνας δεν τελειώνει ποτέ μέχρι ο αθλητής να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Βέβαια, ο βρετανός Τζέικ Όντεϊ - Τζόρνταν δεν... κουβάλησε μαζί του αυτή τη σκέψη και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ειδικότερα, την Παρασκευή (19/7), ο 16χρονος δρομέας ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί στη δεύτερη σειρά των 200μ (κατέχοντας ρεκόρ 20'55'' στην απόσταση), όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 στη Σλοβακία

Μετά από ένα τέλειο ξεκίνημα στον αγώνα όπου κέρδισε γρήγορα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του, ο αθλητής ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Μία νίκη που όχι απλά θα την έπαιρνε αλλά θα το έκανε και με πραγματική άνεση. Κάπου εκεί όμως ήρθε η απειρία και η αλαζονεία.

Ο νεαρός άνευ λόγου και αιτίας αποφάσισε να σταματήσει τον βηματισμό του 70 μέτρα από τον τερματισμό. Ο ίδιος θεώρησε πως είχε ισχυρό προβάδισμα και αυτό τον οδήγσε στην εν λόγω απόφαση. Όμως οι υπολογισμοί δεν ήταν καλοί και ο Βρετανός τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του, τον οποίο κέρδισε ο Πορτογάλος Πέδρο Αφόνσο στο 21'31''.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Όντεϊ - Τζόρνταν ήθελα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και κατηγόρησε τον εαυτό του. Σε ερώτηση που αφορούσε ενδεχόμενο τραυματισμό, ο ίδιος απάντησε ότι:

«Όλα είναι μία χαρά. Εννοώ ότι δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εγώ. Είναι δική μου η ευθύνη και λυπάμαι για τον εαυτό μου. Έφτασα μόλις, είναι ο πρώτος μου αγώνας και τώρα θα προσπαθήσω να συνέλθω από αυτό. Δεν πόνεσα ή κάτι τέτοιο»

Tags: