Αποθέωση στο Σιάτλ για την Τζέσικα Κάμπελ: Έγινε η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην ιστορία του NHL (vid)

Αποθέωση στο Σιάτλ για την Τζέσικα Κάμπελ: Έγινε η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην ιστορία του NHL (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:44 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 10.10.2024

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν 2024-25 στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου (NHL), οι φίλαθλοι των Σιάτλ Κρέικεν υποδέχθηκαν με αποθεωτικό τρόπο την Τζέσικα Κάμπελ. Πρόκειται για την 32χρονη Καναδέζα, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στο δυναμικό και δημοφιλές -κυρίως στη βόρεια Αμερική- σπορ.

To Climate Pledge Arena σηκώθηκε στο... πόδι. Όχι οι καρέκλες και τα ντουβάρια, αλλά οι φίλαθλοι που ήταν εντός του γηπέδου των Σιάτλ Κρέικεν. Ο ενθουσιασμός τους δεν προήλθε μόνο από το γεγονός ότι η αγαπημένη τους ομάδα έκανε πρεμιέρα στο NHL για την αγωνιστική περίοδο του 2024-25. Κυρίως είχε να κάνει με μία ιδιαίτερη παρουσία στην άκρη του πάγκου.

Εκεί που στεκόταν η Τζέσικα Κάμπελ και για το χατίρι της χιλιάδες θεατές σηκώθηκαν όρθιοι για να την χειροκροτήσουν και για να την... παραδεχτούν! Διότι, η 32χρονη Καναδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου και ο ρόλος της στην ομάδα από την βορειοδυτική πολιτεία της Ουάσινγκτον, είναι κομβικός. Αποτελεί το… δεξί χέρι και την άμεση συνεργάτιδα του κόουτς Νταν Μπίλσμα.

Η Κάμπελ θεωρείται μία από τις ανερχόμενες κόουτς στο σπορ, ενώ ως αθλήτρια είχε μία εξαιρετική πορεία και ένα πλήρες βιογραφικό. Σταμάτησε την αγωνιστική της καριέρας το 2020, ενώ από το 2017 είχε αρχίσει να ασχολείται με την προπονητική. Ως παίκτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική ομάδα του Καναδά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, ενώ έπαιξε επαγγελματικά και στην πατρίδα της, αλλά και στην Σουηδία.

Πλέον, έχει αφοσιωθεί στους Σιάτλ Κρέικεν, που ναι μεν ηττήθηκαν στο πρώτο ματς (3-2 από τους Σεντ Λιούις Μπλουζ), αλλά η Τζέσικα Κάμπελ έγραψε το όνομά της στο βιβλίο της ιστορίας.