Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός
i

© Intime

Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:06 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 10.10.2024

Ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Champions League, παρά τη ήττα από της Λας Πάλμας με 3-2 σετ, αφού τα δύο σετ που πήρε ήταν αρκετά.

Ο Ολυμπιακός απέχει ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε 3-2 σετ από τη Λας Πάλμας, αλλά μετά τη νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς, τα δύο σετ ήταν αρκετά.

Η ισπανική ομάδα πήρε τα ηνία στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 8-9 μετά από κακή επίθεση του Ράμος. Η ομάδα του Πειραιά είχε το προβάδισμα για αρκετή ώρα, μέχρι η Λας Πάλμας να χτίσει σερβίς με τον Σόουζα στη γραμμή του σερβίς. Με άσο του διαγώνιου της ισπανικής ομάδας, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 18-23 και κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-17 με άσο του Ράμος.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 0-3 και 1-9 με μπλοκ του Τράβιτσα. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έχτισαν νέο σερί για το 4-14 με τον Ατανασίεβιτς. Πάλι, όμως, η Λας Πάλμας είχε σημαντικά προβλήματα στην επίθεσή της και το δεύτερο σετ ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 5-25 με άσο του Πέριν.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ένα λάθος του Πέριν επέτρεψε στην ομάδα της Ισπανίας να πάρει προβάδισμα δύο πόντων. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 9-9 με άσο του Παγένκ και προσπέρασε 10-12 μετά απο λάθος επίθεση του Σόουζα και άσο του Ατανασίεβιτς. Η διαφορά έφτασε τους επτά πόντους (11-18) έπειτα από άστοχη επίθεση του Ρουσό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκλεισε το τρίτο σετ με 17-25 με πόντο του Κουμεντάκη. Με το 2-1 υπέρ του ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ο Αντρέα Γκαρντίνι βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Με μπλοκ του Παπαγγελόπουλου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-9 στο τέταρτο σετ. Η ισπανική ομάδα μείωσε στον πόντο με τον Μπρούνο, αλλά η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 10-13 με άσο του Ατανασίεβιτς. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 15-15 με πόντο του Αλμάνσα και ξέφυγαν με τρεις πόντους (19-16) μετά από άστοχη επίθεση του Ατανασίεβιτς. Η Λας Πάλμας έκλεισε το τέταρτο σετ με 25-22 μετά από άστοχη επίθεση του Χάσμπαλα.

Περισσότερα σε λίγο...