Η κορυφαία ομάδα της σεζόν στη Volley League
i

Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του πρωταθλήματος / © Intime

Η κορυφαία ομάδα της σεζόν στη Volley League

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:25 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 10.09.2024

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Volley League, έγινε γνωστή η κορυφαία ομάδα της προηγούμενης σεζόν.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κυριάρχησε στις επιλογές για την κορυφαία ομάδα της σεζόν 2023-2024 στη Volley League. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το τρόπαιο με 3-1 νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στους τελικούς, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μειονέκτημα έδρας.

Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας κεντρικός, μάλιστα, είχε αναδειχθεί κορυφαίος και στο final 4 του Κυπέλλου, που έγινε στη Λάρισα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο με 3-2 νίκες κόντρα στον Μίλωνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Τζούριτς ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά και αυτή τη σεζόν. «Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά τα συναισθήματα είναι λίγο περίεργα γιατί από το τρίτο σετ και μετά δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Από την άλλη ευτυχισμένος γιατί παίξαμε καλά και στο τέλος τα καταφέραμε. Και οι δύο ομάδες άξια βρέθηκαν στον τελικό αλλά δείξαμε ότι φέτος ήμασταν καλύτεροι», είχε αναφέρει ο Έλληνας κεντρικός μετά την ανάδειξή του σε MVP.

«Είμαι 35 ετών. Μεγαλώνουμε φίλε. Πλησιάζει το τέλος αλλά ακόμα δεν το σκέφτομαι έντονα. Κοιτάω να το απολαμβάνω και όσο έχω αυτή την τρέλα μέσα στο γήπεδο θα παίζω», σχολίασε ο Έλληνας κεντρικός για το βραβείο του MVP.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2023-24

Πολυτιμότερος αθλητής - ΜVP: Δημήτρης Τζούριτς (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Καλύτερος πασαδόρος: Ντράγκαν Τράβιτσα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Καλύτερος διαγώνιος: Τόνσεκ Στερν (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Καλύτερο λίμπερο: Άρης Χανδρινός (Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων)

Καλύτεροι ακραίοι: Σαλβαντόρ Ιντάλγκο (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Πέδρο Μολίνα (Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων)

Καλύτεροι κεντρικοί: Δημήτρης Τζούριτς (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Θεόδωρος Βουλκίδης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ανερχόμενος αθλητής: Δημήτρης Θεοδόσης (A.O.N.Σ.Μίλων)

Καλύτερος προπονητής: Ντανιέλ Καστελάνι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Καλύτερος διαιτητής: Βασιλειάδης Βασίλης (ΣΥΔΠΕ Βορείου Ελλάδας)

Γραφείο Τύπου: Νίκος Καραβάσιος (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

Ειδικές διακρίσεις δόθηκαν στον πρωταθλητή της Pre League Α.Ο.Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και στον δευτεραθλητή Ο.Φ.Η. για την άνοδο στη Volley League.

Βραβεύτηκε ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων για την κατάκτηση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Κ18 και Κ21. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιώργος Μαντελίδης για την Κ18 του Μίλωνα και ο Αλέξανδρος Νανόπουλος για την Κ21 του Μίλωνα.