Επέστρεψε στη Βουλιαγμένη η Ξενάκη

Επέστρεψε στη Βουλιαγμένη η Ξενάκη

Sportal newsroom 19:00 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 25.06.2024

Η Ελένη Ξενάκη θα φοράει την επόμενη σεζόν το σκουφάκι της Βουλιαγμένης.

Η Ελένη Ξενάκη επέστρεψε στη Βουλιαγμένη. Η Ελληνίδα φουνταριστή ανακοινώθηκε από τον σύλλογο των νοτίων προαστίων μετά την τριετή παρουσία της στον Ολυμπιακό.

Η Ελένη Ξενάκη ξεκίνησε το πόλο από την ομάδα της Βουλιαγμένης στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2021. Τότε, η Ελληνίδα φουνταριστή μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με το σκουφάκι του οποίου κατέκτησε μεταξύ άλλων ένα Champions League, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Η Ελένη Ξενάκη είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας πόλο που πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Βουλιαγμένης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Μαρίνας Κοτσιώνη και Αθηνάς Γιαννοπούλου.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με την διεθνή φουνταριστό Έλενα Ξενάκη.

Η Έλενα, γεννημένη στις 05 Ιουλίου το 1997, έχει επιτύχει πολλές και σημαντικές διακρίσεις στην αθλητική της καριέρα τόσο σε εθνικό αλλά και διασυλλογικό επίπεδο. Μεγαλύτερες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα γυναικών είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Βαρκελώνης το 2018 και του Σπλιτ το 2022.

Επίσης είναι ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας που πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού κατακτώντας ταυτόχρονα και την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 στο Άιντχόφεν.

Παράλληλα με τις αθλητικές της επιτυχίες, σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στις πρώτες της δήλωσης ως αθλήτρια του ομίλου η Έλενα δήλωσε τα εξής:

«Σε αυτή την ομάδα έκανα τα πρώτα μου βήματα και είμαι παρά πολύ χαρούμενη για την επιστροφή μου στον όμιλο που αγαπώ και νιώθω οικογένεια μου!

Η Βουλιαγμένη πάντα έχει υψηλούς στόχους και θα κάνω τα πάντα για να τους πετύχουμε»

Καλωσορίζουμε ξανά την Έλενα Ξενάκη στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας της!», αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλιαγμένης.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 10-7 της Βουλιαγμένης έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο για 15η φορά στην ιστορία του και 11η συνεχόμενη.

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τον Εθνικό, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από την αντίπαλό του. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη στον τρίτο τελικό βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με τρία γκολ αλλά τον γύρισε και πήρε τη νίκη και τον τίτλο.