Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και της Νέας Ιωνίας στον τρίτο γύρο του EHF European Cup
i

© Intime

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και της Νέας Ιωνίας στον τρίτο γύρο του EHF European Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:42 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 15.10.2024

Ο ΠΑΟΚ και η Νέα Ιωνία έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των «32» του EHF European Cup γυναικών.

Τη Ζορκ Γιακόντινα από τη Σερβία θα αντιμετωπίσει η Νέα Ιωνία στη φάση των «32» του EHF European Cup γυναικών. Η ομάδα της Αθήνας προκρίθηκε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης με δύο νίκες κόντρα στην Κουρ.

Η Ζορκ έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Σερβίας, το τελευταίο εκ των οποίων το 2023. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Αθήνα 9-10 Νοεμβρίου και η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα. Η Γιαγκόντινα έχει συνεχόμενη παρουσία εδώ και πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ έφτασε 3 φορές στους «16» του Τσάλεντζ Καπ και του EHF European Cup. Μάλιστα στο παρελθόν έχει αποκλείσει και τις δύο ελληνικές ομάδες που αντιμετώπισε. Το 2022 την Αναγέννηση Άρτας με δύο νίκες 22-20 στη Σερβία και 31-25 στην Άρτα, ενώ το 2019 ανέτρεψε τη νίκη 25-23 του ΠΑΟΚ, επικρατώντας στη ρεβάνς με 26-19.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την H71 από τους Νήσους Φερόες, με τον πρώτο αγώνα να είναι εκτός έδρας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη προκρίθηκε στον τρίτο γύρο μετά τις δύο νίκες που πέτυχε κόντρα στη Σπόνο Ίγκλις.

«Πρόκειται για μία ομάδα από τις Σκανδιναβικές χώρες, όπου τα τελευταία χρόνια τα Νησιά Φερόε κάνουν μία σημαντική πρόοδο όσον αφορά το χάντμπολ. Έχουν επενδύσει αρκετά στην ανάπτυξη τους, φέρνοντας προπονητές από την Δανία, κατά κύριο λόγο. Έχει ένα νεανικό ρόστερ, αλλά δύο φορές έχει φτάσει στους «8», και μία φορά στους «16», ενώ μόνο πέρσι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Στον προηγούμενο γύρο έπαιξε με μία κυπριακή ομάδα, χαμηλής δυναμικότητας, οπότε θα πρέπει να ψάξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, να κάνουμε το σκάουτινγκ, για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μία κλήρωση που μας δίνει αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση, και σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι η πρόκριση στους «16», ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πελεκίδης για την κλήρωση.