Πρώτο βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ
i

© Intime

Πρώτο βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:59 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 12.10.2024

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 33-27 της Σπόνο Ίγκλις στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον δεύτερο γύρο του EHF European Women's Cup.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο γύρο του EHF European Women's Cup έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 33-27 της Σπόνο Ίγκλις στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ήταν τυπικά φιλοξενούμενος αφού οι δύο αγώνες (13/10 η ρεβάνς) διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε δυναμικά έχοντας εξαιρετική εικόνα και στα δύο μέρη του γηπέδου, βγάζοντας ενέργεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ πήραν μία διαφορά τριών τερμάτων στο πρώτο τέταρτο, 5-8, και έκτοτε δεν την άφησαν να φύγει. Με τις παίκτριες του Δικεφάλου να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο τις βρήκε προηγούμενες στο σκορ με 13-15.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπόνο Ίγκλις να ξεκίνησε με 2-0 σερί, ισοφαρίζοντας, 15-15, ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρήκε πέντε διαδοχικά γκολ και η διαφορά αυξήθηκε αισθητά, 15-20. Οι «ασπρόμαυρες» δεν άφησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού περιθώριο αντίδρασης στη Σπόνο Ίγκλις, διατηρώντας το προβάδισμά τους, 22-26. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ένα νέο «ασπρόμαυρο» ξέσπασμα αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά, με το τελικό 27-33 να δίνει σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

«Κάναμε ένα πρώτο βήμα. Το πρώτο ματς ήταν απλώς το πρώτο ημίχρονο, μιας και το δεύτερο παιχνίδι είναι την Κυριακή. Έτσι στο μυαλό μας ήταν να διαχειριστούμε και τον ρυθμό γιατί δε ξέραμε πως θα πάει το ματς. Το κάναμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Πήραμε μια διαφορά. Δεν μας δίνει κάτι, αλλά έχουμε ένα πλεονέκτημα για το παιχνίδι της Κυριακής που θα είναι τελείως διαφορετικό. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο European League. Ναι μεν είναι νεανική, αλλά κάνουν κάποια πράγματα πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος στο πλάνο μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως.

Τα κορίτσια έκαναν το καλύτερο δυνατό και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ιδιαίτερα σε ένα ματς που έχει ρυθμό και οι ομάδες τρέχουν. Δεν είναι ελληνικό πρωτάθλημα, σημασία έχει να παίρνεις τις νίκες και φυσικά να πάρουμε την πρόκριση την Κυριακή. Θα ξεκουραστούμε, θα κάνουμε την ανάλυσή μας και θα πάμε για να κρατήσουμε τη διαφορά, αλλά και για να διεκδικήσουμε ξανά τη νίκη. Η ελβετική ομάδα έχει παίξει ήδη έξι παιχνίδια άρα είχαμε υλικό να δούμε και να αναλύσουμε. Δουλέψαμε πάνω στα στοιχεία που έχουν, στήσαμε ένα πλάνο που σήμερα λειτούργησε, απλά το πιο σημαντικό είναι και η συγκέντρωση και η θέληση και οι παίκτριες το έδειξαν σήμερα», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πελεκίδης.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-8, 7-9, 10-12, 13-15 (ημχ.) 15-18, 17-22, 19-23, 22-26, 24-28, 27-33

ΠΑΟΚ mαteco (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Κερλίδη 6, Μπάρανικ 6, Κουλούρη 5, Τροχίδου Ε. 3, Σεβδίλη 3, Κουκμίση 2, Ματάβς 2, Μπροκάρντο 2, Μεντεσίδου 1, Τροχίδου Χ. 1, Σελεμίδου 1, Αργυροπούλου 1, Κωστοπούλου, Γκρμπάβσεβιτς.