Σέρβοι διαιτητές τιμωρήθηκαν διά βίου για στημένους αγώνες
i

© IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Σέρβοι διαιτητές τιμωρήθηκαν διά βίου για στημένους αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:33 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 24.09.2024

Ο Αλεκσάνταρ Πάντζιτς και ο Ιβάν Μοσορίνσκι, Σέρβοι διαιτητές του χάντμπολ αποκλείστηκαν δια βίου από κάθε δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδία λόγω στημένων αγώνων.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για δύο Σέρβους διαιτητές του χάντμπολ. Ο Αλεκσάνταρ Πάντζιτς και ο Ιβάν Μοσορίνσκι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δια βίου από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ αφού το όνομά τους ενεπλάκη σε στημένους αγώνες.

Την είδηση έκανε γνωστή η ιστοσελίδα Handnews και οι δύο διαιτητές δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα διαιτητεύουν αγώνες των ευρωπαϊκών Κυπέλλων καθώς και διοργανώσεις Εθνικών ομάδων.

Πλέον, αναμένεται να απόφαση της ομοσπονδίας χειροσφαίρισης της Σερβίας αν οι δύο διαιτητές θα τιμωρηθούν και θα τεθούν εκτός αγώνων και στις εγχώριες διοργανώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο διαιτητές Αλεκσάντερ Πάντζιτς και Ιβάν Μοσορίνσκι εμπλέκονται σε στήσιμο αγώνων στο Champions League.

Αρχικά, οι δύο άνδρες είχαν τιμωρηθεί με την επιβολή προστίμου της τάξης των δύο χιλιάδων ευρώ έκαστος. Ωστόσο, η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ ζήτησε τον δια βίου αποκλεισμό των δύο διαιτητών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρώντας ότι ο Αλεκσάνταρ Πάντζιτς και ο Ιβάν Μοσορίνσκι δεν βοήθησαν την έρευνα. Αμφότεροι, ήταν απόντες κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

Παίξε στο Sportal EuroLeague Fantasy Challenge και διεκδίκησε ένα ετήσιο πάσο για το EuroLeague TV!
EUROLEAGUE

13:45 - 24.09.2024

Παίξε στο Sportal EuroLeague Fantasy Challenge και διεκδίκησε ένα ετήσιο πάσο για το EuroLeague TV!

Μπες στην επίσημη λίγκα του Sportal στο EuroLeague Fantasy Challenge και μπορεί να είσαι ο τυχερός που θα κερδίσει ένα ετήσιο πάσο για να βλέπει όλες τις αναμετρήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης στο EuroLeague TV!

Τα ονόματα των δύο διαιτητών δεν βρίσκονται στους αξιωματούχους για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, επιβεβαιώνοντας έτσι την τιμωρία τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αγώνες για το Champions League ανδρών ξεκινήσαν στις 11 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου 2025 με τη διεξαγωγή του τελικού του Final Four, που θα γίνει στην Κολωνία.

Οι αγώνες για το Champions League γυναικών ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου. Το Final Four της διοργάνωσης θα γίνει στη Βουδαπέστη.

Tags: