Τινάζει τη μπάνκα ο Παναθηναϊκός - «Παίρνει τον Πελίστρι με δέκα εκατομμύρια λίρες»

Φωτ. IMAGO

Τινάζει τη μπάνκα ο Παναθηναϊκός - «Παίρνει τον Πελίστρι με δέκα εκατομμύρια λίρες»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:38 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός αγοράζει με ποσό ρεκόρ τον Ουρουγουανό Φακούντο Πελίστρι. Η συμφωνία φέρεται να κλείνει στα δέκα εκατ. ευρώ συν 1,6 εκατ. ευρώ σε μπόνους.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να πυροδοτήσει την βόμβα Φακούντο Πελίστρι τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

Σύμφωνα με νέο αγγλικό δημοσίευμα, λογαριασμού που ασχολείται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Παναθηναϊκός δίνει 8,6 εκατ. λίρες, δηλαδή 10 εκατ. ευρώ, συν 1,4 εκατ. λίρες, επιπλέον 1,6 εκατ. ευρώ για να φέρει στην Ελλάδα τον 22χρονο δεξιοπόδαρο διεθνή Ουρουγουανό εξτρέμ. Ουσιαστικά το κόστος, αν αληθεύουν τα ποσά, μόνο για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι κοντά στα 12 εκατ. ευρώ!

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!
SPORTAL ORIGINALS

11:00 - 19.08.2024

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!

Το Talking Points επιστρέφει! Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης επιστρέφουν στα μικρόφωνα του Sportal και στο επίκεντρο βρίσκεται τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Η γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα AKTOR, η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες, το δύσκολο τρίποντο του ΠΑΟΚ και φυσικά το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τον Βόλο. Ραντεβού στις 11:00 στη web TV του Sportal!

Οι Άγγλοι υποστηρίζουν παράλληλα, ότι ο παίκτης, ο οποίος είναι επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο, που φυσικά έπαιξε τεράστιο ρόλο στην μεταγραφή, θα αποχαιρετήσει αύριο το πρωί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν πετάξει απευθείας στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ασφαλώς τα δέκα και πλέον εκατ. ευρώ που θα δαπανήσει για την αγορά του Πελίστρι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Παναθηναϊκός, είναι ποσό ρεκόρ στην ιστορία του, μετά τα οκτώ εκατ. ευρώ που είχε δώσει για τον Σισέ και τα επτά εκατ. ευρώ για τον Τετέ.

Ο Πελίστρι, όπως τόνιζαν και χθες οι Άγγλοι αναμένεται να υπογράψει για 4 χρόνια και ο ίδιος θα εισπράξει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού 1,2 εκατ. ευρώ ήταν οι αποδοχές του στη Γιουνάιτεντ

Δείτε το δημοσίευμα

Ο Παναθηναϊκός πάλευε από την αρχή του καλοκαιριού την περίπτωση του Πελίστρι, που γεννήθηκε στις 20/2/02. Ασφαλώς τέτοιες υποθέσεις δεν είναι απλές και με τον Αλόνσο μπροστάρη ο σύλλογος χειρίστηκε μεθοδικά και με υπομονή την μεταγραφή του Πελίστρι.

Ο νεαρός Ουρουγουανός με ύψος 1,75, να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αλλαγή (μπήκε στο 59'), στον τελικό του Community Shield κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Την περασμένη περίοδο ήταν δανεικός στο δεύτερο μισό στην Γρανάδα, με την οποία είχε 15 αγώνες, 2 γκολ και 2 ασίστ. Με την πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» έχει 25 αγώνες και 2 ασίστ.

Από τον αγγλικό σύλλογο δόθηκε δανεικός για 1,5 σεζόν και στην Αλαβές με την οποία είχε 35 συμμετοχές, χωρίς γκολ, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην Πενιαρόλ.

Sky Sports: «Σε προχωρημένες επαφές Παναθηναϊκός και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για Πελίστρι» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:09 - 19.08.2024

Sky Sports: «Σε προχωρημένες επαφές Παναθηναϊκός και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για Πελίστρι» (vid)

Και το έγκυρο Sky Sports μπήκε στο χορό των ξένων ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φακούντο Πελίστρι.

Στην ομάδα της πατρίδας του κατέγραψε 37 παιχνίδια με 2 γκολ και 4 ασίστ και τον Οκτώβριο του 2020 τον απέκτησε η Γιουνάιτεντ, έναντι 8,5 εκατ. ευρώ.

Ο Πελίστρι είναι διεθνής με την Ουρουγουάη, έχει 26 ματς και 2 γκολ και ήταν μέλος της «Σελέστε» στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!