Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)

Φωτ. IMAGO

Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:08 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 20.08.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα πετάει την ταμπέλα του «ταλέντου», ώστε να ηγηθεί στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου και σίγουρα την ακριβότερη της νεότερης εποχής του ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος εντός των επόμενων ωρών θα βρίσκεται στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Κυπελλούχους Ελλάδας, με τη διοίκηση του να ικανοποιεί με αυτόν τον τρόπο έναν από τους διακαείς πόθους του Ντιέγκο Αλόνσο.

Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνει το super deal με Πελίστρι στα 18 εκατ. ευρώ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:21 - 20.08.2024

Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνει το super deal με Πελίστρι στα 18 εκατ. ευρώ

Ο Παναθηναϊκός φέρνει στην Ελλάδα τον Ουρουγουανό παικταρά, φτάνοντας σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον ίδιο που αγγίζει και ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή του Παναθηναϊκού, καθώς ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωρίζει τον νεαρό ποδοσφαιριστή από την κοινή παρουσία τους στην εθνική Ουρουγουάης. Το ντεμπούτο του μάλιστα έγινε χάρη στον Ντιέγκο Αλόνσο, που τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε μια εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Παραγουάης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Φακούντο Πελίστρι γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβιδέο στις 20 Δεκεμβρίου 2001. Μεγάλωσε σε μία εύπορη οικογένεια, καθώς ο μπαμπάς του, Μαρσέλο ήταν λογιστής και η μητέρα του, Λουτσία, ήταν παιδίατρος. Ο νεαρός εξτρέμ έχει επίσης και ισπανικό διαβατήριο, καθώς η γιαγιά του (από τη μεριά του πατέρα του) έχει καταγωγή από την Α Κορούνια (πόλη και δήμος στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία καθώς και πρωτεύουσα της επαρχίας Λα Κορούνια).

Οι γονείς του τον στήριζαν από τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα ήθελαν να είναι καλός μαθητής στο σχολείο.

«Η οικογένειά μου πάντα με ωθούσε να δουλέψω σκληρά στο σχολείο και δούλευα σκληρά, αλλά ήταν τόσο κουραστικό να κάνω τα μαθήματά μου αφού έπαιζα ποδόσφαιρο. Το πιο δύσκολο ήταν μεταξύ 13 και 17. Όταν ήμουν 15, οι φίλοι μου έκαναν μεγάλα πάρτι, αλλά δεν μπορούσα να πάω γιατί πάντα είχα αγώνα την επόμενη μέρα. Η οικογένειά μου μου έλεγε: «Αν θέλεις να πας στο πάρτι, εντάξει. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο». Έπρεπε να πω όχι σε τόσα πολλά πράγματα, αλλά ήμουν καλός στο σχολείο — ειδικά στα μαθηματικά. Ο μπαμπάς μου είναι λογιστής. Η οικογένειά μου ήταν τόσο υποστηρικτική. Έρχονταν παντού μαζί μου, ακόμα και όταν έπαιζα στην Κίνα. Άλλαξαν τη ζωή τους για να με στηρίξουν», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «The Athletic».

Το όνειρό του να παίξει στην Πενιαρόλ

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι φαν της Πενιαρόλ και μαζί με τον μπαμπά του πήγε από πολύ μικρός να παρακολουθήσει αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Όνειρό του ήταν κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα της και το κατάφερε. «Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω στην πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ, αυτό ήταν το μόνο πράγμα στο μυαλό μου. Και έγινε. Ποδοσφαιριστές που παρακολουθούσα και θαύμαζα όταν ήμουν 10 ετών, ξαφνικά ήμουν στα αποδυτήρια μαζί τους και μου έδιναν συμβουλές», είχε δηλώσει στο ίδιο Μέσο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πενιαρόλ, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε συνολικά 37 συμμετοχές έχοντας ως απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ενέταξε στο δυναμικό της έναντι 8.5 εκατ. ευρώ.

Η παρουσία του στο «Ολντ Τράφορντ» ξεκίνησε μέσω της ομάδας Κ21, όπου πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ σε 9 εμφανίσεις. Τον Ιανουάριο του 2021 ο Πελίστρι παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Αλαβές, η οποία έμεινε ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις του και ανανέωσε την συμφωνία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας ο Ουρουγουανός εξτρέμ κατέγραψε 35 συμμετοχές χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ ή να μοιράσει κάποια ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στο Μάντσεστερ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και σήμερα, με τον νεαρό να αγωνίζεται ως αλλαγή στον τελικό του Community Shield κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πελίστρι στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στη Γρανάδα ως δανεικός καταγράφοντας 15 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ.

Όσον αφορά sτην παρουσία του στους «Κόκκινους Διαβόλους», έχει καταγράψει 25 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, μοιράζοντας 2 ασίστ.

Σε εθνικό επίπεδο, παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι 26 φορές διεθνής με την Ουρουγουάη, μετρώντας και 2 γκολ. Στο Μουντιάλ του Κατάρ έπαιξε σε όλα τα ματς της Ουρουγουάης, ενώ συμμετείχε και σε όλα τα ματς της χώρας του στο Copa America που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, έχοντας γκολ κι ασίστ κόντρα στην Βολιβία και δείχνοντας ότι απολαμβάνει πλήρως και την εμπιστοσύνη του Μαρσέλο Μπιέλσα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!