Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνει το super deal με Πελίστρι στα 18 εκατ. ευρώ

Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνει το super deal με Πελίστρι στα 18 εκατ. ευρώ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 00:21 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 01:18 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός φέρνει στην Ελλάδα τον Ουρουγουανό παικταρά, φτάνοντας σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον ίδιο που αγγίζει και ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την πιο ακριβή αγορά ποδοσφαιριστή στην ιστορία του είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός. Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ, προσωπική επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο για την ενίσχυση στα "φτερά" του Τριφυλλιού. Σε δυσθεώρητα ύψη η επικείμενη συμφωνία, η οποία δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξίωνε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. λίρες, ώστε να συναινέσει για την πώληση του Πελίστρι. Τον τελευταίο μήνα ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, μια και αρκετές ομάδες ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να αγοράσουν τα δικαιώματα του Λατινοαμερικάνου εξτρέμ. Ο Παναθηναϊκός χειρίστηκε την υπόθεση με υπομονή, κινήθηκε με μυστικότητα και με γνώμονα να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Μόλις την περασμένη Κυριακή (18/8) διέψευσε δημοσίευμα του Ιταλού έγκυρου δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Ρομάνο, μια και η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ο Πελίστρι πήρε την απόφαση να κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, όπου τα αγγλικά δημοσιεύματα έδιναν και έπαιρναν με την ελληνική ομάδα να δίνεται απόλυτο φαβορί ως επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Η αμοιβή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την οποία δινόταν σερί σεζόν δανεικός τα τελευταία χρόνια, ήταν λίγο επάνω από το 1 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ.). Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε στον συμπατριώτη του Ντιέγκο Αλόνσο, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Εθνική ομάδα της χώρας τους, συμβόλαιο 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν είναι σαφές ακόμα το ποσοστό μεταπώλησης, που δεδομένα έχει βάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη συμφωνία και πιθανώς να αγγίζει το 30%.

Το αγγλικό κλαμπ δεν ήθελε τον εκ νέου δανεισμό του παίκτη. Στην περίπτωση αυτή, θα έμπαινε στη διαδικασία να ενεργοποιήσει την οψιόν του +1 έτους, όρος που υπήρχε στο συμβόλαιό του και μία κατάσταση που θα επιμήκυνε τη συνεργασία μαζί του έως το 2026 (έως το 2025 ήταν το τρέχον συμβόλαιο). Όπως ανέφερε το Sky Sports, στη συζήτηση ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Παναθηναϊκό, καίριο σημείο ήταν η δομή της πληρωμής του ποσού πώλησης. Η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" αξίωνε 10 εκατ. λίρες, περίπου 11,7 εκατ. ευρώ. Ποσό που ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι συμφώνησε να δαπανήσει με standard fee στα 10 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο 1,7 σε μπόνους, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό τι περιλαμβάνει πως και πότε θα καταβληθεί.

Από την πλευρά της ελληνικής ομάδας δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο η σειρά των ρεπορτάζ από το εξωτερικό μοιάζει να είναι ακριβέστατη. Την Τρίτη (20/8) ο Φακούντο Πελίστρι αναμένεται να αποχαιρετήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είτε την ίδια ημέρα, είτε την Τετάρτη (21/8), θα μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Ουσιαστικά, τις επόμενες ώρες αναμένεται το οριστικό κλείσιμο της μεταγραφής και όλο αυτό το super deal των 18 εκατ. ευρώ να πάρει επίσημη μορφή.