Telegraph: «Έκλεισε ο Πελίστρι, ο Παναθηναϊκός τον θέλει στην ευρωπαϊκή λίστα»

Φακούντο Πελίστρι

i

auf.org.uy

Telegraph: «Έκλεισε ο Πελίστρι, ο Παναθηναϊκός τον θέλει στην ευρωπαϊκή λίστα»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:06 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 20.08.2024

Μία νέα διάσταση, οικονομικής, φύσεως φέρνει στο φως η βρετανική Telegraph για την επικείμενη συμφωνία Παναθηναϊκού - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φακούντο Πελίστρι.

Ο δημοσιογράφος Μάικ ΜακΓκραθ κάνει λόγο για deal στα 6 εκατ. ευρώ ανάμεσα στις δύο πλευρές για τον 23χρονο Ουρουγουανό εξτρέμ. Τονίζοντας πως η ελληνική ομάδα βιάζεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ώστε να τον εντάξει στη λίστα για τις διοργανώσεις της UEFA.

Το ζητούμενο εδώ είναι αν το Τριφύλλι μπορέσει να προλάβει να δηλώσει την παρουσία του Πελίστρι, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αλλαγής, έως την Τετάρτη (21/8) το βράδυ (για τους αγώνες με τη Λανς, για τα playoffs του Conference League, υπολογίζοντάς τον προφανώς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ). Επειδή, πάντως, το ποσό αυτό απέχει κατά πολύ σε σχέση με όσα έβγαιναν τη Δευτέρα (19/8) από την Αγγλία, προφανώς αφορά το ποσοστό των δικαιωμάτων που κρατούν οι Άγγλοι, μέσω του ποσοστού μεταπώλησης, το οποίο μπορεί να αγγίζει και το 40% στα όρια της συνιδιοκτησίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η πληροφόρηση του Ιταλού δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο οποίος έβγαλε την επικείμενη μεταγραφή του Λατινοαμερικάνου εξτρέμ. Αναφέρει πως η συμφωνία των δύο πλευρών είναι στα 6 εκατ. ευρώ, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο Ρομάνο τονίζει ξανά πως καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας έπαιξε ο Ουρουγουανός τεχνικός Ντιέγκο Αλόνσο, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στην Εθνική της πατρίδας τους.