Ζαφείρης στο Sportal: «Δεν φοβάμαι τον Μπέλιγχαμ ή τον Ράις, η Εθνική έχει ταλέντο και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα για τη χώρα μας» (vid)

Ο Χρήστος Ζαφείρης.

i

©intime

Ζαφείρης στο Sportal: «Δεν φοβάμαι τον Μπέλιγχαμ ή τον Ράις, η Εθνική έχει ταλέντο και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα για τη χώρα μας» (vid)

Ο Χρήστος Ζαφείρης μίλησε στο Sportal για τη μάχη με την Αγγλία, την πρόκληση να βρεθεί απέναντι στους Μπέλιγχαμ, Ράις και τις δυνατότητες της Εθνικής.

Ο Χρήστος Ζαφείρης είναι σημαντικός παίκτης για την Εθνική.

Λάμπει στη Σλάβια Πράγας κι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου η Ελλάδα δεν έχει πολλές λύσεις. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση της ΕΠΟ έκαναν μεγάλη προσπάθεια, τον έπεισαν να παίξει για την πατρίδα του κι όχι για τη Νορβηγία, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και ο 21χρονος μέσος ήδη μέτρησε δύο συμμετοχές με Φινλανδία, Ιρλανδία, φανερώνοντας μέρος των δυνατοτήτων του.

Ο Ζαφείρης και οι υπόλοιποι διεθνείς ανυπομονούν πλέον για τη μάχη με την Αγγλία στον «ναό» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μίλησε στην κάμερα του Sportal και τόνισε ότι δεν φοβάται κανέναν, ενώ στάθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτή η Εθνική.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Για τις προσδοκίες από τον αγώνα: «Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ξέρουμε τι μπορούμε να κανουμε, αλλά θα πάμε να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι και να πάρουμε ό,τι μπορούμε».

Για τη νοοτροπία των Ελλήνων παικτών κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Αν υπάρχει φόβος ή το βλέπεις σε πρόκληση. «Αυτά τα ματς θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Σου δίνει ενέργεια, έξτρα κίνητρο, αλλά όλα τα ματς με την Εθνική είναι το ίδιο. Πρέπει να βάλεις πάθος».

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

16:53 - 08.10.2024

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026

Σύμφωνα με τη σελίδα που ασχολείται με τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο η Ελλάδα έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Έτσι ώστε να έχει καλύτερη κλήρωση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει στη μεσαία γραμμή παίκτες όπως ο Μπέλιγχαμ και ο Ράις: «Αν τύχει και παίξω πρέπει να κάνω την δουλειά μου. Γνωρίζουν όλοι τι ποδοσφαιριστές είναι. Αλλά για μένα στο γήπεδο είναι όλοι το ίδιο. Δεν φοβάμαι κανέναν θα μπω να κάνει τη δουλειά μου».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι πολύ συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες. Είναι θετικό».

Για το υλικό της Εθνικής: «Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο η Εθνική. Αν κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, μπορούμε να πάμε μακριά και να κάνουμε καλά πράγματα για τη χώρα μας».

Για το τι στοιχεία πρέπει να έχει η Εθνική στο Γουέμπλεϊ: «Πρέπει να έχουμε ένταση και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό επιθετικά, όπου έχουμε ποιότητα».

Για το αν πήγε το μυαλό του στην Αμερική όταν επέλεξε την Ελλάδα: «Οταν πήρα την απόφαση αφορούσε το τι ήθελα και τι ένιωθα. Ήθελα να παίζω μπροστά στην οικογένειά μου. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη κι όχι τόσο πολύ η Αμερική ή το Μουντιάλ. Βήμα βήμα θα φτάσει κι εκεί το μυαλό μου»

Για τον κόσμο που θα βρεθεί στην Αγγλία: «Να είναι εκεί και να μας υποστηρίξει. Θα είναι φανταστική εμπειρία για όλους μας».

Για το παιχνίδι με την Ιρλανδία: «Θα είναι κι αυτό σημαντικό ματς. Κάναμε τη δουλειά μας εκτός. Θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε το σκορ που θέλουμε».