Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Sportal: «Για 35 χιλιόμετρα μιλάω με τον εαυτό μου» (vid)

Χριστίνα Βραχάλη 13:02 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 14.08.2024

Η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μιλά στο Sportal και το Equal Voice για την επώδυνη και μοναχική διαδρομή μέχρι την επιτυχία, αλλά και για τις πολύ δύσκολές στιγμές που πέρασε η πόλη της, η Καρδίτσα, η οποία μετρά ακόμα τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες.

Το ταξίδι της άρχισε από… ένα μπαλάκι τένις. Ο αθλητισμός στο αίμα της. Μάλλον από τότε που γεννήθηκε. Ωστόσο στα 21 της, λόγω συνθηκών, αναγκάστηκε να τα αφήσει όλα στην άκρη για να φροντίσει τις δύο μικρότερες αδερφές της. Παράτησε για αρκετά χρόνια την αγάπη της. Για επτά ολόκληρα. Το φυτίλι μέσα της όμως, όλο εκείνο το διάστημα, έκαιγε. Μέχρι που η φωνή του μπαμπά, «Πάμε Αντιγόνη, να το κάνεις», ευτυχώς επικράτησε. Και η Αντιγόνη έγινε η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35χλμ. βάδην. Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (35χλμ). Μέχρι την επίτευξη των παραπάνω στόχων μεσολάβησαν άπειρες επιτυχίες και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα, Μεσογειακούς Αγώνες και φυσικά η 15η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η 8η στο Τόκιο. Και αν οι αριθμοί 8 και 15 σας φαίνονται «αδιάφοροι» γιατί δεν έχουν χρυσό, ή ασήμι ή χαλκό, αξίζει να σας αναφέρω πως σε όλες αυτές τις διοργανώσεις αγωνίζονται οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ αθλητές του κόσμου.

Η Αντιγόνη γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στην Καρδίτσα. Αγαπά πολύ την πόλη της, η οποία πρόσφατα δοκιμάστηκε από τις φονικές πλημμύρες. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Περιουσίες πνίγηκαν. Οικογένειες έμειναν χωρίς στέγη. Η Αντιγόνη εργάζεται καθημερινά στην ταβέρνα που διατηρούν με τη μητέρα της στο κέντρο της πόλης. Έζησε από κοντά την καταστροφή. Τη θλίψη και την οργή. Την απώλεια. Και οι δύο μαγείρευαν νυχθημερόν στους πλημμυροπαθείς και πρόσφεραν αυτό που μπορούσαν. Ένα πιάτο φαγητό. Η ίδια ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. Αλλά την βρήκε, όταν χρειάστηκε. Όπως τη βρίσκει πάντα όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό. Που αφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Αυτή τη φωνή μας χάρισε στο #equalvoice. Και την ευχαριστώ.