Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού στο Sportal: «Θα νικήσουμε με 1-0»

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού στο Sportal: «Θα νικήσουμε με 1-0»

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:14 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 14.08.2024

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Χαρούλα Δημητρίου μίλησε στο Sportal με αφορμή το Κυριακάτικο ντέρμπι των «πράσινων» με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των play offs της Stoiximan Super League.

«Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει», είχε πει ο Γιόχαν Κρόιφ και αν παρατηρήσει κανείς τον τρόπο παιχνιδιού της Χαρούλας Δημητρίου θα δει πως το κάνει πολύ... εύκολα. 

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, που έχει στις πλάτες της επτά πρωταθλήματα στην Ά Εθνική Γυναικών με τον ΠΑΟΚ και 4 Κύπελλα Ελλάδος, παραστάσεις από Champions League, Γερμανία και με την Εθνική Ελλάδας σε όλα της τα κλιμάκια μίλησε στο Sportal με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (30/4) στη Λεωφόρο για την έβδομη αγωνιστική των play offs της Stoximan Super League

Η 33χρονη captain των «πράσινων» και πολυθεσίτης ετοιμάζεται επίσης για την άνοδο στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής γυναικών και ανυπομονεί για τα μεγάλα ντέρμπι και όχι μόνο. 

Πού πιστεύεις οτι θα κριθεί το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ; Θα κρίνει τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή; Πώς είδες έως τώρα να εξελίσσεται το πρωτάθλημα;  

«Σε αυτούς τους αγώνες όλα κρίνονται στο πάθος, στη δύναμη, στη δίψα για τη νίκη και τον τίτλο. Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως μια από τις δύο ομάδες θα κατακτήσει τον τίτλο και αυτό λόγω της ισοβαθμίας που έχουν τελευταία και την εικόνα τους στο πρωτάθλημα όλη την χρονιά. Πιστεύω ότι το μεταξύ τους παιχνίδι θα κάνει ελάχιστα πιο ξεκάθαρο το τοπίο, μέχρι το τέλος όλα μπορούν να γίνουν. Θέλω και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει με 1-0!Στο φετινό πρωτάθλημα μου άρεσε πολύ που δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές και κάθε ομάδα προσπάθησε με τον τρόπο της να κριθεί ένας αγώνας στην λεπτομέρεια. Πολλές ομάδες φέτος παρουσίασαν μια αξιόλογη αγωνιστική εικόνα». 

Πόσο πιστεύεις ότι έχει ή θα βοηθήσει στο μέλλον η ίδρυση γυναικείων τμημάτων ποδοσφαίρου απο τις μεγάλες ομάδες;

«Θα βοηθήσει σε κάθε περίπτωση τον κόσμο να αναγνωρίσει τη πραγματικότητα και θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως και οι γυναίκες μπορούν να παίξουν εξίσου καλά ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η ίδρυση ομάδων γυναικών των μεγάλων συλλόγων θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο γήπεδο και θα αυξήσει το ενδιαφέρον τους για το άθλημα». 

Η εδρα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές κι αν ναι σε τι επίπεδο; Ονειρεύεσαι να παίξεις ένα τέτοιο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο;

«Φυσικά, έχω αγωνιστεί στη Λεωφόρο και πιστεύω πως σε ένα ντέρμπι η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική 100%. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης και μπορεί να προσφέρει στους αθλητές ενθάρρυνση και υποστήριξη σε κάθε περίπτωση. Έχω αγωνιστεί μπροστά σε μεγάλο κοινό και το συναίσθημα είναι υπέροχο. Μακάρι να το ζήσουμε σύντομα και στα πρωταθλήματα γυναικών της Ελλάδας». 

Το VAR θεωρείς ότι έχει βοηθήσει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου η όχι;

«Το VAR έχει βοηθήσει πολύ στο να επανεξετάζονται κάποιες αμφισβητήσιμες φάσεις, όμως θεωρώ πως έχει χαθεί η μαγεία του αθλήματος». 

Πώς έγινες Παναθηναϊκός; Το ματς που σου εχει μείνει αξέχαστο και ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που θαύμαζες;

«Ο μπαμπάς μου ήταν και είναι θερμός υποστηρικτής της ομάδας οπότε χωρίς πίεση άρχισα να αγαπάω και εγώ την ομάδα. Παρακολουθούσαμε αγώνες παρέα από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Θυμάμαι έντονα τους εκπληκτικούς αγώνες του Champions League, που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός το 2000-2001. Αγαπούσα όλη την ομάδα αλλά ο πιο αγαπημένος μου ήταν ο Γιούρκας». 

Ο Παναθηναϊκός είναι με το ένα πόδι στην Ά Εθνική γυναικών. Ποιο ειναι το μεγαλύτερο σου όνειρο να ζήσεις ως παίκτρια του «τριφυλλιού»; 

«Έχει μείνει ένας αγώνας ακόμα και έπειτα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα γι’ αυτό, ακόμα δεν είμαστε επίσημα πρωταθλήτριες. Περιμένω το τελευταίο παιχνίδι πως και πως ώστε να ολοκληρώσω το άμεσο όνειρο μου και να ονειρευτώ τα επόμενα χρόνια με τον Παναθηναϊκό. Θέλω πολύ να κατακτήσω με την ομάδα το πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος και να συμμετάσχουμε στο Champions League. Υπάρχει όμως ακόμα δρόμος γι ’αυτό». 

Ποια ομάδα πιστεύεις θα κατακτήσει το Champions League στους άνδρες και ποια στις γυναίκες;

«Στους άνδρες πιστεύω θα κατακτήσει το Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης και στις γυναίκες η Μπαρτσελόνα».