Ο Μάριος Γκιούρδας στο Sportal: «Στόχος της Εθνικής η πρόκριση με ωραίο βόλεϊ»

Μάριος Γκιούρδας

i

© Intime

Ο Μάριος Γκιούρδας στο Sportal: «Στόχος της Εθνικής η πρόκριση με ωραίο βόλεϊ»

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:45 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 14.08.2024

Ο team manager της Εθνικής βόλεϊ ανδρών, Μάριος Γκιούρδας, μιλάει στο Sportal για τους στόχους της «γαλανόλευκης» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών ρίχνεται στη «μάχη» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε λίγες ημέρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι εκτός από το Ισραήλ, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Τουρκία και η Πορτογαλία. Ο Μάριος Γκιούρδας, team manager της Εθνικής βόλεϊ ανδρών και αρχηγός της αποστολής μίλησε στο Sportal για τους στόχους της ομάδας και την επόμενη μέρα. 

Ένας από τους σπουδαιότερους ακραίους που έβγαλε το ελληνικό βόλεϊ σημείωσε ότι στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση με καλό βόλεϊ. «Ο στόχος θα μπορούσα να πω είναι να έχουμε μία πάρα πολύ καλή απόδοση, αλλά το θέμα της απόδοσης και το υψηλού επιπέδου βόλεϊ που θα θέλαμε να παίξουμε, το ιδανικό είναι να συνδυάζεται και με το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει για εμάς στην πρώτη φάση να πάρουμε την πρόκριση στο επόμενο στάδιο της διοργάνωσης, που διασταυρώνεται ο όμιλός μας με αυτόν στη Σόφια της Βουλγαρίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θέλουμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά στο να έχουμε μία παρουσία όπως τη φανταζόμαστε στον όμιλο του Τελ Αβίβ. Αισιοδοξούμε ότι θα πάνε όλα καλά για εμάς», τόνισε αρχικά ο Μάριος Γκιούρδας.

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών θα συμμετέχει σε τελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική φορά. Ο Μάριος Γκιούρδας στάθηκε σε αυτό το γεγονός. «Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα δίνοντας το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις παίρνει και τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται οι αθλητές. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία πολύ μεγάλη αποχή από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχοντας παρουσία σε αυτούς τους αγώνες μετέχοντας και αντιμετωπίζοντας δυνατούς αντιπάλους, ανεβάζει το επίπεδό της», επεσήμανε ο team manager της Εθνικής βόλεϊ ανδρών.

Ο Μάριος Γκιούρδας υπήρξε ένας αθλητής με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο τόσο με την Εθνική ανδρών όσο και σε συλλόγους. Τι θα συμβούλευε, άραγε, έναν rookie σε τέτοιου είδους διοργάνωση; «Αυτό είναι θέμα των προπονητών. Σίγουρα η δική μου η θέση μέσα στην ομάδα μπορεί να εμπεριέχει και έναν τέτοιο ρόλο αλλά το σημαντικό είναι να αντιμετωπίζει κάποιος με ψυχραιμία όλες τις καταστάσεις που θα έρθουν. Είναι μία δύσκολη διοργάνωση. Όλες οι τελικές φάσεις αυτών των διοργανώσεων είναι σημαντικές. Το σημαντικό είναι να έχουμε καθαρή τη σκέψη μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε», επεσήμανε ο παλαίμαχος άσος.

«Το πλεονέκτημα είναι το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα από μία ομαδική δουλειά. Αυτή είναι η δυναμική μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν εξαρτιόμαστε από έναν αθλητή, αλλά το τι μπορούμε να καταφέρουμε εξαρτάται από την προσπάθεια όλων των αθλητών, που είναι όλοι εξίσου σημαντικοί για την Εθνική ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα τραυματισμών, ότι θα είναι όλοι παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια και εύχομαι να πάνε όλα καλά», απάντησε ο Μάριος Γκιούρδας σε ερώτηση για το πλεονέκτημα της Εθνικής ομάδας.

Ο team manager της Εθνικής ομάδας έθεσε και το στίγμα της επόμενης ημέρας. «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή οι συνθήκες που παρέχονται στις Εθνικές ομάδες είναι οι ιδανικές. Δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι αυτή τη στιγμή ώστε να μπορούμε να προπονηθούμε και να ανεβάζουμε ταυτόχρονα και το επίπεδό μας όπως πρέπει. Το σημαντικό είναι να συνεχιστεί όλο αυτό. Αυτός είναι και ο στόχος. Κάθε χρόνο να είμαστε και πιο δυνατοί και καλύτεροι και να συνεχίσουμε να παίζουμε σε μεγάλες διοργανώσεις και να παίξουμε και σε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις, κάτι που είναι και ο στόχος της ομοσπονδίας των αθλητών και όλων όσων ασχολούνται με την Εθνική ομάδα», σημείωσε ο Μάριος Γκιούρδας.

Η προστασία του Παπαγιάννη μέσω Θανάση και τα «κλειδιά - Παπ»: Τα συμπεράσματα για την Εθνική εν όψει... Νέας Ζηλανδίας
FIBA WORLD CUP

12:30 - 27.08.2023

Η προστασία του Παπαγιάννη μέσω Θανάση και τα «κλειδιά - Παπ»: Τα συμπεράσματα για την Εθνική εν όψει... Νέας Ζηλανδίας

Η πρώτη εικόνα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν θετική και το Sportal καταγράφει όλα τα νέα δεδομένα στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης». Η «προστασία» του Παπαγιάννη, ο μπαλαντέρ Θανάσης, τα hustle plays και το κλίμα στα ενδότερα.

Ο παλαίμαχος ακραίος υπηρετεί στο πυροσβεστικό σώμα. Ρωτήθηκε από το Sportal για την κατάσταση που επικράτησε και το φετινό καλοκαίρι με τις φωτιές. «Η χώρα αντιμετωπίζει μία κατάσταση πολέμου. Είναι πολύ λυπηρό και απογοητευτικό. Δεν μπορείς να βρεις λόγια να το χαρακτηρίσεις όλο αυτό. Εμείς βρισκόμαστε εδώ, έχω πολλούς γνωστούς με τους οποίους έχω επικοινωνήσει. Είναι άλλο να το ζεις και να είναι κοντά, να το βιώνεις. Μιλάμε για φόβο και για τρόμο όταν βλέπεις τη φωτιά να έρχεται και να σου καίει το σπίτι. Τι να πούμε! Κάθε χρόνο λέμε να μην ξανασυμβεί και κάθε χρόνο γίνονται χειρότερα. Ελπίζω να έχουμε όλοι την υγεία μας και φαντάζομαι όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, θα λυθούν», ανέφερε ο Μάριος Γκιούρδας.