Ο Φιλίπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Θα είμαι έτοιμος στο Final 4 - Προτιμώ τελικό με τον Παναθηναϊκό παρά με την Φενέρ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:06 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 29.05.2024

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ μίλησε στην κάμερα του Sportal και στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ στο Final 4, τόνισε πως θα είναι έτοιμος στον ημιτελικό, ενώ αποκάλυψε πως προτιμά να παίξει στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποτελεί μια από τις κορυφαίες φετινές μεταγραφές, με τον Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του στα μέσα της σεζόν και τον Σέρβο να ανεβάζει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους».

Στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα μάλιστα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν καθοριστικός, με τον Σέρβο να μετρά 10 πόντους και 4.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, με την αξιολόγηση να φτάνει στο 12.6.

Στο μεταξύ, παρότι καρδιοχτύπησε για λίγο τον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του στη Ρόδο, ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα είναι κανονικά στην αποστολή για το Final 4, με τους Πειραιώτες να περιμένουν πολλά από εκείνον.

Βέβαια κι εκείνος έχει πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του, με τον ίδιο τον Φιλίπ Πετρούσεφ, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, να αναφέρεται σε πολλά που έχουν να κάνουν με τον ίδιο και την ομάδα ενόψει Βερολίνου.

Ο τραυματισμός του, η σειρά με την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, ο Μιλουτίνοφ, το τι θα δώσει στον Ολυμπιακό ο Πετρούσεφ, αλλά και το ενδεχόμενο του τελικού με τον Παναθηναϊκό αντίπαλο, σε ένα απολαυστικό βίντεο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Φιλίπ Πετρούσεφ στο Sportal:

Κάμερα & μοντάζ Χρήστος Τσουκαλάς
Υποτιτλισμός: Μαριάννα Αρφαρά

-Φιλίπ αρχικά πώς είσαι; Θα είσαι στο Φάιναλ 4; Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση.

 -Γύρισα λίγο τον αστράγαλό μου. Συμβαίνει αυτό. Τίποτα πολύ τρελό. Θα είμαι σίγουρα έτοιμος.

-Όταν άφησες το NBA για να έρθεις στην Ελλάδα, να έρθεις στον Ολυμπιακό, περίμενες πως θα φτάσεις μέχρι και το Φάιναλ 4;

-Ναι! Όταν ήρθα στην ομάδα, ήταν στις θέσεις των Playoffs περίπου και αυτός ήταν ο στόχος μας σίγουρα. Ακόμα και πριν έρθω στην ομάδα, αυτός είναι ο στόχος, ειδικά μετά από αυτά που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια. Κράτησαν τους περισσότερους παίκτες και με μερικές προσθήκες, όλοι ήλπιζαν πως θα είμαστε εδώ και είμαστε εδώ. Τώρα που είμαστε εδώ, μόλις 2 παιχνίδια μακριά από τον τίτλο, αυτός είναι ο επόμενος στόχος.

-Από αυτά που είδαμε στη σειρά εναντίον της Μπαρτσελόνα, ήσουν σπουδαίος στο «4» και ο Τζαμπάρι Πάρκερ είχε μεγάλα προβλήματα με εσένα στην άμυνα. Πες μας τις σκέψεις σου για αυτή τη σειρά γενικά..

-Ήταν μια πολύ σκληρή σειρά. Θεωρώ πως πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όποτε παίζουμε για μεγάλα αποτελέσματα. Και φέτος με την Εθνική ομάδα. Νιώθω πως πάντα προσπαθώ να βγω μπροστά και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Και όταν παίζεις με τους καλύτερους, όπως είναι η Μπάρτσα, είναι εξαιρετικό κίνητρο. Κάνω αυτό που κάνω, ήμουν επιθετικός, Ο Τζαμπάρι και ο Ντα Σίλβα είναι καλό match up για μένα και μπορούσα να είμαι επιδραστικός. Και αυτό έκανα.

-Εάν η σειρά δεν πήγαινε όπως θα θέλατε, φαντάζεσαι τι θα περνούσε από το μυαλό σου λόγω του φάουλ στο Game 3;

-Εννοείται. Γι αυτό ήθελα τόσο πολύ να κερδίσουμε το πέμπτο ματς. Παρότι σε εκείνο το ματς έπρεπε να έχουμε τελειώσει τη νίκη νωρίτερα, πριν από την παράταση, ποτέ δεν θέλεις να είσαι ο τύπος που τελειώνει έτσι την τελευταία φάση. Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και όλοι ξεχάσανε ήδη το φάουλ. Κανείς δεν νοιάζεται.

Φιλίπ Πετρούσεφ

-Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ στη σειρά; Γιατί στο 4ο και 5ο ματς κυριάρχησε στο ζωγραφιστό…

-Ήταν σπουδαίο. Όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι, αλλά ειδικά όταν είναι στο παρκέ, επειδή παίζω κι εγώ στους ψηλούς, νιώθεις ασφάλεια έχοντάς τον μαζί σου. Ακόμα και να κάνεις κάποιο λάθος, μπορείς να παίξεις επιθετικά και ξέρεις πως είναι εκεί για να σε καλύψει. Είναι σπουδαίο και επίσης ξέρει πώς να παίξει. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και είναι πάντα σπουδαίο να παίζεις μαζί του.

-Τώρα όντας στο Final 4, κοιτώντας τη χρονιά, είσαι ικανοποιημένος με την απόφασή σου να έρθεις εδώ και να αφήσεις για τώρα το όνειρο του ΝΒΑ;

-Εννοείται. Ήταν απόφασή μου όπως είπες και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου. Νιώθω πως έγινα καλύτερος όσο είμαι εδώ και είναι σπουδαίος οργανισμός ο Ολυμπιακός. Δουλεύουμε πολύ καλά. Περίπου όπως στο ΝΒΑ. Έχεις το χρόνο σου στα βάρη, στα προσωπικά πράγματα. Νομίζω πως βελτιώθηκα και πιστεύω πως μπορώ ακόμη περισσότερο στο χρόνο που έχω φέτος και ελπίζω και του χρόνου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου.

-Τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα με μεγάλη δύναμη στο «5» και στο «4». Ποιες είναι οι σκέψεις σου πηγαίνοντας στο παιχνίδι;

-Θα είναι ακόμα πιο σκληρό σε σχέση με την Μπαρτσελόνα. Φέτος δυσκολευτήκαμε κάποιες φορές με την σκληράδα, αλλά νομίζω πως απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποδείξαμε πως μπορούμε να «δείρουμε» ομάδες και να είμαστε πιο σκληροί και καλύτεροι στις επαφές. Αλλά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Οπότε πρέπει να παλέψουμε ακόμη περισσότερο και θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά είναι ένα μόνο παιχνίδι, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί. Όλα μπορούν να συμβούν.

-Φαντάζεσαι να παίζεις έναν τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό;

-Θα λάτρευα να παίξω τελικό με τον Παναθηναϊκό αντί της Φενέρ. Θεωρώ πως έχουμε καλύτερες πιθανότητες. Ναι, γιατί όχι;

-Και κάτι τελευταίο για τους οπαδούς, γιατί θα κάνουν ξανά ένα μεγάλο ταξίδι σαν ένα μεγάλο γκρουπ, ώστε να είναι στο Βερολίνο. Οπότε ποιες είναι οι σκέψεις σου για την στήριξη που έχετε νιώσει;

-Να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Το έδειξαν στο αεροδρόμιο, στη Βαρκελώνη. Ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς και μας βοήθησαν. Θα τους χρειαστούμε ακόμη περισσότερο για αυτό το τελευταίο βήμα, αλλά πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, πιστεύουν κι εκείνοι σε εμάς, οπότε μαζί μπορούμε να το κάνουμε.

-Και θα χρειαστούν κάποια νταμπλ – νταμπλ, κάποια μεγάλα καρφώματα από εσένα. Θα τα κάνεις;

-Φυσικά. Οτιδήποτε χρειάζονται. Τρίποντα από το κέντρο. Οτιδήποτε θέλουν, θα το κάνουμε, ώστε να γράψουμε ιστορία.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:10 - 14.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»

Στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal και μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ σε ένα Final 4. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έδωσε το στίγμα ενόψει της μάχης για το τρόπαιο στο Βερολίνο και υποστήριξε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να εμφανιστούν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για την πρόκληση.