Γιαννακόπουλος στο Sportal: «Περνάω δίπλα από την κούπα και από μέσα μου της λέω σε "90’ είσαι δικιά μου, περίμενε λίγο κι έρχομαι να σε πάρω". Ετσι κι έγινε» (vid)

Στέλιος Γιαννακόπουλος

i

© Intime

Γιαννακόπουλος στο Sportal: «Περνάω δίπλα από την κούπα και από μέσα μου της λέω σε "90’ είσαι δικιά μου, περίμενε λίγο κι έρχομαι να σε πάρω". Ετσι κι έγινε» (vid)

Κώστας Τόπας Παύλος Κουστέρης 18:31 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 12.07.2024

Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην κάμερα του Sportal κι αποκάλυψε όσα είπε βλέποντας το τρόπαιο πριν τον τελικό του «Ντα Λουζ».

Το «έπος της Πορτογαλίας»... ζωντάνεψε στο Έσεν της Γερμανίας, σε μια βραδιά αστέρων και μύθων. Το βράδυ της Πέμπτης (11/7) οι Legends 2004 αντιμετώπισαν τους UEFA All Stars σε φιλικό ματς και γνώρισαν την ήττα με 2-1. Ο σκόρερ του «γαλανόλευκου» τέρματος, Στέλιος Γιαννακόπουλος μετά το φινάλε του αγώνα μίλησε στην κάμερα του Sportal και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τη... στιχομυθία με την κούπα πριν το τελικό του «Ντα Λουζ».

Πώς το έζησες όλο αυτό; Όλη η παρέα ενώθηκε ξανά γι’ αυτό το σπουδαίο φιλικό και μάλιστα στο Έσσεν, στο σπίτι του Ότο Ρεχάγκελ:

«Πολύ όμορφα συναισθήματα, ειδικά για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ηταν προς τιμήν του όλο αυτό το event. Περάσαμε όμορφα, θυμηθήκαμε τα παλιά, κάναμε πλάκα μεταξύ μας. Πήγαμε είδαμε τον ημιτελικό του Euro. Προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να κάνουμε μια προετοιμασία για να είμαστε καθώς πρέπει. Οπότε θεωρώ ότι αφήσαμε καλό χρώμα».

Για την στήριξη και την αγάπη του κόσμου εδώ στη Γερμανία:

«Περίμενα να έρθουν λίγοι παραπάνω στο γήπεδο. Και οι Γερμανοί εδώ. Περίμενα να γεμίσει το γήπεδο. Γιατί είναι και η κουλτούρα τέτοια. Δεν πειράζει όμως. Οσοι ήρθαν νομίζω το διασκέδασαν. Πέρασαν όμορφα. Ολοι μαζί».

Για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη:

«Αυτό μόνο και μόνο από την ομορφιά του γκολ, δεν το ακυρώνεις. Το αφήνεις και και μετράει. Για μισό μέτρο τώρα, εντάξει…».

Τι σας είπε ο Ρεχάγκελ πριν και κατά τη διάρκεια του ματς:

«Ο Ότο πάντα ζούσε έντονα τους αγώνες. Ετσι έκανε και τώρα. Αυτό που με συγκίνησε ήταν ότι μας είπε εδώ είναι η γενέτειρα του. Από εδώ ξεκίνησε, πριν τον πόλεμο, από μικρό παιδάκι, ήταν το δεύτερο του σπίτι εδώ το γήπεδο. Πολύ συγκινητικό. Συγκινήθηκε και ο ίδιος. Η οδηγία του ήταν να βγούμε και να το απολαύσουμε όλοι μας».

Η συγκίνηση, το «άχτι» του Φίγκο και η αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης: Πώς έζησε το Sportal το θρυλικό φιλικό στο Έσσεν (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:20 - 12.07.2024

Η συγκίνηση, το «άχτι» του Φίγκο και η αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης: Πώς έζησε το Sportal το θρυλικό φιλικό στο Έσσεν (vids)

Επειτα από 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας, οι Έλληνες θρύλοι της ομάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αντιμετώπισαν μια μεικτή ομάδα αποτελούμενη από κορυφαία ευρωπαϊκά αστέρια του παρελθόντος, στο «σπίτι» του Οτο Ρεχάγκελ, το Έσσεν και το Sportal σας μεταφέρει όλα όσα έζησε από αυτή τη μαγική βραδιά.

Για τον τελικό του Euro 2024:

«Πολύ μεγάλο ματς. Η Ισπανία δίκαια βρίσκεται στον τελικό. Ηταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Επαιξε το πιο ελκυστικό και ωραίο ποδόσφαιρο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οπότε δίκαια βρίσκεται στον τελικό. Η Αγγλία νομίζω ότι βρήκε να φορμαριστεί την καλύτερη στιγμή. Όπως έγινε κόντρα στην Ολλανδία. Έχει μια δεύτερη ευκαιρία να σηκώσει το Euro. Γιατί την προηγούμενη φορά στο «σπίτι» της δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ιταλία. Ίσως ήταν γραφτό να γίνει έτσι και να σηκώσει το Euro μέσα σε μία ξένη χώρα. Όπως έγινε και η Πορτογαλία που δεν κατάφερε να το σηκώσει μέσα στην έδρα της και τελικά το σήκωσε εκτός Πορτογαλίας το 2016. Θα ήθελα να το πάρει η Αγγλία. Αλλά πρόβλεψη δεν μπορείς να κάνεις, είναι 50-50».

Για τον τελικό του Euro 2004, που πέρασες δίπλα από την κούπα και την κοίταξες με πολύ ωραίο τρόπο, σαν να ήξερες ότι θα την κατακτήσετε:

«Δεν ήμουν τρελός. Ήμουν πεπεισμένος και σίγουρος για τις δυνατότητες μας, ως ομάδα, οι οποίες φάνηκαν σε όλο το τουρνουά. Απλά ήταν το τελευταίο βήμα που θα έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε και την ώρα που περνάω δίπλα από την κούπα, από μέσα μου της λέω σε «90’ είσαι δικιά μου, περίμενε λίγο κι έρχομαι να σε πάρω». Ετσι κι έγινε. Αν και το έλεγα πολύ πριν τον τελικό, ότι μπορούμε να το πάρουμε. Κι αρκετοί γέλασαν με αυτή μου την πεποίθηση, αλλά τελικά είδατε ότι βγήκα σωστός».