Γκαγκάτσης στο Sportal: «Ήταν τρελό που ο Ρεχάγκελ είχε ζητήσει πριμ κατάκτησης του Euro, έδειχνε την πίστη του σε όλη την ομάδα» (vid)

Γκαγκάτσης στο Sportal: «Ήταν τρελό που ο Ρεχάγκελ είχε ζητήσει πριμ κατάκτησης του Euro, έδειχνε την πίστη του σε όλη την ομάδα» (vid)

Παύλος Κουστέρης 21:58 - 12.07.2024

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε στην κάμερα του Sportal στο περιθώριο του φιλικού LEGENDS 2004 - UEFA ALL STARS και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τις σκέψεις του όταν ο Ότο Ρεχάγκελ είχε ζητήσει να προβλεφθεί πριμ για την κατάκτηση του Euro 2004.

Σε έναν αγώνα γιορτή για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το Euro 2004 στο Έσεν της Γερμανίας, οι UEFA All Stars νίκησαν με 2-1 τους Legends 2004, με τους ποδοσφαιριστές και τον Ότο Ρεχάγκελ να γνωρίζουν την αποθέωση που τους άρμοζε. Στο περιθώριο της αναμέτρησης, ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε στην κάμερα του Sportal στο περιθώριο του φιλικού LEGENDS 2004 - UEFA ALL STARS και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τις σκέψεις του όταν ο Ότο Ρεχάγκελ είχε ζητήσει να προβλεφθεί πριμ για την κατάκτηση του Euro 2004.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην κάμερα του Sportal:

Για την απονομή της κούπας του Euro 2004 και για το γεγονός ότι χειροκροτούσατε και φωνάζετε «μπράβο, μπράβο». Ηταν αυτή η πιο δυνατή στιγμή για εσάς;

«Ολες αυτές οι στιγμές από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό όλων μας. Δυστυχώς πέρασαν τα χρόνια, μεγαλώσαμε, αλλά εκείνες οι στιγμές είναι που μας γεμίζουν με συναισθήματα, συγκίνηση. Είναι ιδιαίτερες στιγμές».

Ακόμα και στο φιλικό είδαμε ότι το ζήσατε έντονα:

«Ετσι είναι, αγαπάμε τα παιδιά. Αυτή η ομάδα, είναι η ομάδα μου. Αυτήν είχαμε οικογένεια. Εγώ ήμουν ο πατέρας της και ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν η μάνα και τα παιδιά μας ήταν αυτά. Ετσι ακριβώς νιώθουμε. Πέρασαν τα χρόνια κι εμείς τους έχουμε μέσα στη ψυχή μας. Γιατί πραγματικά μας χάρισαν απίστευτες στιγμές. Στιγμές που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε στη συνέχεια. Και για δέκα χρόνια ήταν αυτή η ομάδα που μας γέμιζε περηφάνεια, αλλά τώρα έχουν περάσει άλλα δέκα χρόνια και δεν έχουμε πάει σε τελική φάση. Ελπίζω και πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει αυτό».

Για τις δύσκολες στιγμές που περάσατε:

«Οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που σε γεμίζουν εμπειρία. Η εμπειρία και η αποφασιστικότητα είναι αυτά που πρέπει να πάρεις αποφάσεις σε δύσκολα πράγματα. Αυτό με έκανε πολύ δυνατό για να μπορέσω να δώσω στην ομάδα αυτά τα πράγματα, για να τα πάρουν τα παιδιά και να μπορέσουν να κάνουν στο γήπεδο αυτό που έκαναν. Εμείς απ’ έξω δουλεύαμε όλη μέρα για αυτά. Για να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Να τους παρέχουμε τα πάντα».

Γιαννακόπουλος στο Sportal: «Περνάω δίπλα από την κούπα και από μέσα μου της λέω σε "90’ είσαι δικιά μου, περίμενε λίγο κι έρχομαι να σε πάρω". Ετσι κι έγινε» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18:31 - 12.07.2024

Γιαννακόπουλος στο Sportal: «Περνάω δίπλα από την κούπα και από μέσα μου της λέω σε "90’ είσαι δικιά μου, περίμενε λίγο κι έρχομαι να σε πάρω". Ετσι κι έγινε» (vid)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην κάμερα του Sportal κι αποκάλυψε όσα είπε βλέποντας το τρόπαιο πριν τον τελικό του «Ντα Λουζ».

Πόσο τρελός ήταν τελικά ο Ρεχάγκελ που είχε ζητήσει πριμ για την κατάκτηση του Euro;

«Πραγματικά ήταν πολύ τρελό αυτό. Αρνήθηκα να το γράψω στο συμβόλαιο. Όμως έδειχνε την πίστη που είχε στην ομάδα. Γιατί μου ζήτησε πριμ για όλες τις φάσεις και όταν φτάσαμε στον τελικό μου ζήτησε πάλι πριμ. Ηταν κάτι απίστευτο. Περίπου δέκα μήνες πριν ο προπονητής να λέει ότι «θέλω να μου γράψεις πριμ στην κατάκτηση του τροπαίου». Ηταν μία νοοτροπία που έδειξε σε όλους μας και η πίστη του στην ομάδα. Ηταν ο φάρος ο φωτεινός που μας οδήγησε εκεί που έπρεπε να μας οδηγήσει»