Μπραζντέικις στο Sportal: «Καρδιά & ψυχή για τον Ολυμπιακό - Μαζί να κατακτήσουμε την Euroleague»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:27 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 14.08.2024

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις μίλησε στην κάμερα του Sportal για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης της Euroleague με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις, μετά από… συνοπτικές διαδικασίες, είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βρίσκει στο πρόσωπό του τον παίκτη που έλειπε από το ρόστερ και ο οποίος θα λύσει τα προβλήματα στην επίθεση των Πειραιωτών.

Ο 24χρονος Λιθουανός φόργουορντ μπορεί να μην έχει καταφέρει να κάνει ουσιαστικά ούτε μια προπόνηση ακόμα με τους Ερυθρόλευκους, καθώς έκανε το ταξίδι Κύπρο – Αθήνα, Αθήνα – Κάουνας, Κάουνας – Αθήνα και Αθήνα – Ρόδο μέσα σε λιγότερες από 3 ημέρες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ενθουσιασμένος με το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του.

Το Sportal τον συνάντησε στην Media Day του Ολυμπιακού, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να μην μπορεί να κρύψει την χαρά του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

«Είναι τέλειο. Ήταν μια γρήγορη διαδικασία θα έλεγα και είναι πολύ καλό για εμένα που επιτέλους φοράω την ερυθρόλευκη, είμαι σε αυτό το γήπεδο και έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τους πάντες. Όλοι με υποδέχθηκαν όμορφα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπήρχε ενδιαφέρον από πέρσι αλλά όχι κάτι σοβαρό, πριν μερικές εβδομάδες όμως ρώτησαν τους εκπροσώπους μου για την κατάστασή μου και ξεκίνησε η διαδικασία».

«Ήμουν ενθουσιασμένος. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε σχέση με το μπάσκετ. Σε αυτό το σημείο είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε στη σεζόν», ανέφερε ο Ίγκνας Μπραζντέικις σε ερώτηση για την αντίδρασή του όταν ενημερώθηκε για την προοπτική του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ζάγκριρις, η ομάδα του Κάουνας εισέπραξε 500.000 ευρώ για να τον αποδεσμεύσει, με τον Λιθουανό πάντως να τονίζει πως επρόκειτο για μια δύσκολη απόφαση, που έγινε όμως εύκολη, εάν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά του με τον Ολυμπιακό.

Ίγκνας Μπραζντέικις © Euroleague

«Δεν είναι ποτέ εύκολο. Το Κάουνας είναι η γενέτειρά μου, όμως το να παίζεις για τον Ολυμπιακό τα ξεπερνά όλα. Η ευκαιρία να είμαι εδώ θα την εκμεταλλευτώ και θα παλέψω για να πετύχει μεγάλα πράγματα η ομάδα», δήλωσε.

Σχετικά με το αγωνιστικό προφίλ του, ο Ίγκνας Μπραζντέικις τόνισε πως θα φέρει στο παιχνίδι «Ό,τι χρειαστεί η ομάδα. Θα φέρω ενέργεια. Είμαι παίκτης χωρίς θέση, κα΄τι που με κάνει να ταιριάζω στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και στο μοντέρνο μπάσκετ. Θα φέρω ποικιλία στην ομάδα και η άμυνά μου έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ανυπομονώ να δείξω τι μπορώ να κάνω στην άμυνα. Είμαι καλός συμπαίκτης και προσπαθώ να είμαι θετικός στα αποδυτήρια.

Προσπαθώ να μην έχω αδυναμίες στο παιχνίδι μου. Θέλω να είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης και θέλω να βελτιώσω την άμυνά μου. Το ένας εναντίον ενός είναι κάτι που μου βγαίνει φυσικά. Είμαι προετοιμασμένος όμως να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα».

Όσο την υποδοχή του στον Ολυμπιακό, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να του δείξει τα κατατόπια, ενώ και οι Ουόκαπ – Ουίλιαμς Γκος έχουν μιλήσει από την πρώτη στιγμή αρκετά μαζί του. «Είναι νωρίς ακόμα, αλλά ο Σακίλ ΜακΚίσικ ανέλαβε αυτό τον ρόλο για εμένα. Τα είπαμε και πριν το ματς στην Κύπρο και στο λεωφορείο τα είπαμε ακόμα περισσότερο. Μου είπε ακόμα και πού να πάω να φάω και με έκανε να νοιώσω άνετα. Ήξερα τον Τόμας Ουόκαπ από πριν και είχα κάποιες συζητήσεις με εκείνον, όπως και με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Όλοι με έχουν υποδεχθεί θερμά».

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό

«Ήμουν στον τελικό στο Κάουνας. Πίστευα πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Είχε το προβάδισμα προς το τέλος, όμως δεν τα κατάφερε. Φέτος θεωρώ πως η ομάδα έχει ό,τι χρειαστεί για να φτάσει μέχρι το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε μέχρι εκεί και θα κάνω κι εγώ ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πετύχουμε», τόνισε στην συνέχεια, πριν αναφερθεί στις… άγνωστες πτυχές του εαυτού του.

«Μου αρέσει να παίζω βιντεοπαιχνίδια όταν χαλαρώνω σπίτι. Είμαι φανατικός. Μου αρέσει η φύση και οι περίπατοι. Η Αθήνα και τα ιστορικά της μνημεία είναι τέλεια. Θα εξερευνήσω την πόλη σίγουρα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20:00 - 26.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal! Ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Μίροτιτς, ο Αταμάν, ο Παναθηναϊκό, ο Μπραζντέϊκις και η... δολοφονία χαρακτήρων την οποία έχει αναγκαστεί να υπομείνει, σε 11 λεπτά... γεμάτα μπάσκετ (και όχι μόνο).

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από την κάμερα του Sportal προς τον κόσμο των Πειραιωτών.

«Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου για τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του.