Παπανικολάου στο Sportal για Σπανούλη: «Δεν βλέπω τον συμπαίκτη και φίλο Βασίλη, αλλά τον προπονητή μου»

Παπανικολάου στο Sportal για Σπανούλη: «Δεν βλέπω τον συμπαίκτη και φίλο Βασίλη, αλλά τον προπονητή μου»

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, μίλησε στην κάμερα του Sportal για το Προολυμπιακό, το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την Εθνική μας ομάδα.

Ο «Παντουνικολάου» αποτελεί έναν μεγάλο «στρατιώτη» της Εθνικής, όντας πάντα εκεί για την Γαλανόλευκη, με τον ίδιο, όντας τα τελευταία χρόνια αρχηγός της, να μην λέει ποτέ όχι και να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για το καλό της ομάδας.

Ο Κώστας Παπανικολάου, λοιπόν, μιλώντας στην κάμερα του Sportal, είχε αρκετά να πει, με το πρώτο να έχει να κάνει με το ΣΕΦ, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε, αυτή τη στιγμή είναι το γήπεδο της Εθνικής!

«Είναι ένα γήπεδο που γνωρίζουμε όσοι αγωνιζόμαστε στον Ολυμπιακό, όμως τώρα είναι το γήπεδο της Εθνικής ομάδας. Και αυτό είναι μόνο. Και σίγουρα είναι σημαντικό και υπάρχει ανυπομονησία και ενθουσιασμός να έρθουν οι μέρες και να αγωνιστούμε καλύτερα με τον κόσμο στο πλευρό μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πρόκριση. Φυσικά δεν είναι εύκολο.

Δεν θα μας ανοίξουν τις πόρτες και θα μας πούνε περάστε. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως θα φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο σαν ομάδα και μαζί με τον κόσμο να το χαρούμε όλοι μαζί. Μετά από πολλά χρόνια είναι ένα τουρνουά στην Ελλάδα και θέλουμε να το ζήσουμε και να δώσουμε τη χαρά και στον κόσμο και στους εαυτούς μας φυσικά», είπε, πριν αναφερθεί στον Βασίλη Σπανούλη και το πόσο... παράξενο μπορεί να του φαίνεται το ότι ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του, του δίνει πλέον οδηγίες.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου περίεργο. Έχουμε έρθει με ένα στόχο. Έχουμε συζητήσει πάρα πολύ με τον κόουτς, πολλές φορές και πολλές ώρες, για την Εθνική ομάδα και το πόσο θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό και πόσο το θέλει και ο ίδιος πάρα πολύ, οπότε για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός, η θέληση και η συγκέντρωση μέσα στο γήπεδο για να κάνεις τη δουλειά. Οπότε όποτε πατάμε μέσα στο γήπεδο δεν βλέπω τον Βασίλη που ήμασταν συμπαίκτες και είμαστε φίλοι. Βλέπω τον προπονητή μου και πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες του».

Στη συνέχεια είχαμε μια... ευθεία ερώτηση και πήραμε μια απάντηση στο ίδιο πλαίσιο. Θα τα καταφέρει η Εθνική να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού;

«Μου κάνεις μια ερώτηση που δεν χωράει στο μυαλό μου άλλη απάντηση. Ναι, θα τα καταφέρουμε. Αλλά από αυτό μέχρι να γίνει πραγματικότητα υπάρχει μια διαδρομή στη μέση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες πάρα πολύ καλές και πρέπει εμείς να φτάσουμε σε όσο δυνατή κατάσταση γίνεται, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο που μπορούμε να πάρουμε από αυτή την ομάδα στο παρκέ».

Κώστας Παπανικολάου Intime

Όσο για το γεγονός πως το Προολυμπιακό παίζεται στην Ελλάδα και το ΣΕΦ, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι «Είναι παρα πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο τουρνουά με μεγάλο νόημα μετά από χρόνια ξανά στην Ελλάδα και θέλουμε, όχι απλά να το ζήσουμε, αλλά να το χαρούμε και όση ανυπομονησία έχει ο κόσμος, άλλη τόση έχουμε κι εμείς να παίξουμε σε ένα γήπεδο που θα είναι μπλε, θα κυματίζουν ελληνικές σημαίες και να δώσουμε χαρά σε όλο αυτό τον κόσμο».

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι γεννημένος το 1990, κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι στα 34. Παρόλα αυτά, κλείνει την συνέντευξη στο Sportal σαν... έφηβος, εξηγώντας μας πώς ένας παίκτης που έχει ζήσει τόσα στην καριέρα του, έχει πάντα κίνητρο να είναι «παρών» στην Εθνική ομάδα.

«Το κίνητρο γράφεται στις μπλούζες μας. το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου, γιατί αυτή τη στιγμή εκπροσωπείς όλη αυτή τη χώρα, είναι ύψιστη τιμή και το να καταφέρεις να αγωνιστείς στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής σε όλη τη ζωή του. Το να αγωνιστείς, όχι να πάρεις ένα μετάλλιο. Μιλάμε για έναν θεσμό τεράστιο. Κι εμείς σαν Έλληνες έχουμε έναν λόγο παραπάνω. Προσωπικά είχα όνειρο από μικρό παιδί να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ευελπιστώ ο Θεός να με αξιώσει φέτος να το ζήσω».