Ο Λορέντζο Μπράουν στο Sportal: «Μόλις βρούμε χημεία δεν θα μας σταματάνε - Μπορώ να είμαι το κλειδί για το 8ο αστέρι»

Ο Λορέντζο Μπράουν στο Sportal: «Μόλις βρούμε χημεία δεν θα μας σταματάνε - Μπορώ να είμαι το κλειδί για το 8ο αστέρι»

Ηλίας Λαλιώτης 10:10 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 01.10.2024

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν αμφιβάλει για τις τεράστιες δυνατότητες που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός AKTOR, ενώ αποθεώνει τον Κώστα Σλούκα.

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν η μεγάλη απουσία που είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο φετινό Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Ο Αμερικανός γκαρντ, αλλά και όλη η ομάδα στρέφονται πλέον στα πραγματικά σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν και την έναρξη της EuroLeague.

Αυτός είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος του 34χρονου άσου, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην κάμερα του Sportal κατά τη media day της πράσινης ΚΑΕ.

Ο Λορέντζο Μπράουν εμφανίστηκε σίγουρος για το μπάσκετ που θα παίξει ο Παναθηναϊκός μόλις βρει χημεία, ενώ αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα.

Δείτε τη συνέντευξη του Αμερικανού γκαρντ:

Αναλυτικά όσα είπα ο Λορέντζο Μπράουν:

Γεια σου Λορέντζο. Εύχομαι μια καλή και υγιή σεζόν. Στο παρελθόν έχεις παίξει πολλές φορές εναντίον του Παναθηναϊκού. Πλέον βρίσκεσαι σε αυτή την πλευρά. Πως νιώθεις να είσαι μέλος αυτής της μεγάλης ιστορίας που έχει ο σύλλογος;

«Νιώθω τέλεια να είμαι μέλος ενός συλλόγου που έχει τόσο μεγάλη ιστορία. Μπορείς να εμπνευστείς από πράγματα του παρελθόντος. Κι αυτή η έμπνευση προέρχεται από τους φιλάθλους. Ξέρεις, μπορείς να νιώσεις πόσο πάθος έχει ο κόσμος όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Θυμάμαι στα περσινά πλέι οφ, τον ηλεκτρισμό που ένιωθες μόλις έμπαινες στο κτίριο, ακόμα κι απέξω το ένιωθες την ώρα που περπατούσες προς το γήπεδο. Ένα αίσθημα... πράσινου, σαν να περπατάς στο γρασίδι, είναι πολύ ωραίο».

Υπάρχει κι αυτό το viral βίντεο από τα περσινά πλέι οφ με εσένα να μπαίνεις στο γήπεδο...

«Ναι, σωστά. Μια ξεχωριστή στιγμή. Ο φίλος μου, Άριελ, με τραβούσε βίντεο, δεν ήξερα ότι ήταν εκεί, αλλά είμαι χαρούμενος που το έκανε».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να υπογράψεις εδώ, πέρα από όσα ήδη ανέφερες;

«Αυτό που με έπεισε να υπογράψω εδώ ήταν πως ένιωθα ότι υπάρχει πολύ ταλέντο σε αυτή την ομάδα. Ένιωσα πως με τη δική μου προσθήκη συμπληρώνεται ένα παζλ όπως αυτό εδώ. Ξέρω ότι τα παιδιά κατέκτησαν πέρυσι την Ευρωλίγκα, αλλά αυτό είναι παρελθόν. Όπως είπε και ο κόουτς πλέον κοιτάμε μπροστά, στη νέα χρονιά. Προστέθηκαν κάποια καλά κομμάτια σε αυτή την ομάδα, με τα οποία θα βάλουμε μεγάλη πίεση στις άλλες ομάδες της λίγκας».

Πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το κλειδί για να προστεθεί ένα ακόμα αστέρι σε αυτή τη φανέλα;

«Οπωσδήποτε! Μπορώ να είμαι το κλειδί για να προστεθεί ένα ακόμα αστέρι στη φανέλα. Είμαι εδώ για να δουλέψω. Θέλω κι εγώ αυτόν τον τίτλο. Όπως είπα ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Ήξερα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι οι προπονήσεις θα είναι πολύ ανταγωνιστικές και το ήθελα αυτό».

Έχεις παίξει μόνο λίγα φιλικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα, αλλά προσωπικά μοιάζει λες και παίζεις εδώ για χρόνια. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

«Είναι πιθανό γιατί είναι εύκολο να παίζεις με αυτούς τους παίκτες. Το να υπάρχει τόσο ταλέντο σε αυτή την ομάδα "ανοίγει" το παρκέ για κάθε παίκτη που έρχεται. Από πάνω ως κάτω, από το 1 έως το 5 υπάρχει μεγάλη δύναμη και δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν παίκτη. Οπότε το να το έχω αυτό γύρω μου με κάνει να νιώθω πολύ άνετα».

Το νιώθεις κι εσύ πως βρήκες γρήγορα χημεία με τους υπόλοιπους από τη στιγμή που ήρθες εδω;

«Ναι, σίγουρα. Πάντα είμαι περήφανος για το πως τα βρίσκω με τους άλλους. Νιώθω πολύ καλά, ισορροπημένος. Νιώθω ότι είμαι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω από το παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό».

Όταν υπέγραψες με τον Παναθηναϊκό και ήρθες στο αεροδρόμιο είπες πως ο Εργκίν Αταμάν ήταν ένας από τους λόγους. Η συνεργασία μαζί του μέχρι τώρα είναι όπως την περίμενες;

«Αυτή τη στιγμή είναι, επειδή οι προσδοκίες του είναι πολύ υψηλές για την ομάδα του. Πάντα λάμβανα αυτή την ενέργεια από αυτόν. Όταν τον έβλεπα στην Ευρωλίγκα, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ να φωνάζει, να λέει στους παίκτες τι να κάνουν, είναι κάτι που κάνει και στην προπόνηση επίσης. Οπότε είναι κάτι που κατά κάποιο τρόπο περίμενα».

Τι στιλ μπάσκετ πιστεύεις ότι πρέπει περιμένουμε να δούμε από τον Παναθηναϊκό αυτή τη χρονιά;

«Το στιλ μπάσκετ που θα περιμένετε να δείτε αυτή τη χρονιά πιστεύω ότι θα είναι πιο... ηλεκτρικό. Νιώθω πως θα αυξήσουμε τον ρυθμό μας αρκετά, νομίζω πως αυτό θέλει από εμένα ο κόουτς να κάνω. Να τρέξω, να δώσω πιο πολλά άλεϊ ουπ, καρφώματα. Έχουμε επίσης πολύ καλούς σουτέρ στην ομάδα. Γενικά όλη η ομάδα είναι πολύ ταλαντούχα και μόλις βρούμε την κατάλληλη χημεία, θα είναι δύσκολο να μας σταματήσουν».

Στην Κύπρο πήρες μια πρώτη γεύση ως παίκτης του Παναθηναϊκού από τους φιλάθλους της ομάδας. Πώς φαντάζεσαι το πρώτο σου παιχνίδι στο γεμάτο ΟΑΚΑ με αυτή τη φανέλα;

«Ω φίλε, νομίζω το πρώτο παιχνίδι με νέα φανέλα, νέο γήπεδο... Νομίζω ότι όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό, ξέρεις, είναι όλα νέα. Έχουμε μια πρωταθλήτρια ομάδα που είναι έτοιμη να βγει εκεί έξω και να το ξανακάνει».

Οι φίλαθλοι ζητούν το back to back. Ποια θα είναι τα σημεία κλειδιά κατά τη διάρκεια της σεζόν ώστε να το καταφέρετε;

«Τα σημεία κλειδιά για να το πάρουμε ξανά θα είναι να μην νιώσουμε άνετα. Ξέρεις, είναι εύκολο για κάθε ομάδα να νιώσει ότι είναι η καλύτερη από τη στιγμή που κατακτά τον τίτλο. Αλλά έχεις κάθε ομάδα σε αυτή τη λίγκα που έκανε επίσης προσαρμογές στο ρόστερ της και βελτιώθηκε. Οπότε το να μην είσαι άνετος, να κοιτάς μέρα με τη μέρα, να μην προσδοκάς να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια, γιατί αν έχεις αυτή τη νοοτροπία θα χάσεις. Γιατί θα νομίζεις ότι είσαι μεγαλύτερος από τον αντίπαλο, αλλά όλοι είναι πεινασμένοι. Εμείς είμαστε οι στόχοι για όλους κι αυτό είναι το συναρπαστικό μέρος για εμένα».

Πώς είναι να παίζεις μαζί με δύο ακόμα τοπ γκαρντς, σαν εσένα, τους Σλούκα και Ναν;

«Το να παίζω μαζί με δύο παίκτες όπως οι Σλούκας και Ναν είναι πολύ συναρπαστικό. Πέρυσι έπαιξε με έναν παίκτη, που είναι λίγο-πολύ σαν τον Κέντρικ (σ.σ. τον Μπόλντγουϊν). Μπορεί να βγει μπροστά κάθε στιγμή, να βάλει καλάθια, να σου δώσει 20 ή 30 πόντους. Αλλά δεν έχω παίξει ξανά με έναν παίκτη όπως ο Σλούκας. Πολύ κοντρολαρισμένος, ηγέτης, νοοτροπια στο... χίλια, μπορεί να βάλει κάθε σουτ, κρίσιμα σουτ στο τέλος των αγώνων, buzzer beater... Τον έχω δει να τα κάνει όλα και είμαι ενθουσιασμένος με όσα μπορεί να κάνει και φυσικά να μάθω από αυτόν».

Τελευταία ερώτηση... Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη ζωή στην Ελλάδα μέχρι τώρα;

«Δεν έχω πολύ καιρό εδώ είναι η αλήθεια. Από τη στιγμή που ήρθα πήγαμε στη Σλοβενία, όταν γυρίσαμε φύγαμε για κάπου αλλού. Οπότε έχω μείνει εδώ για περίπου 4 μέρες το πολύ. Ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο εδώ, έχω ακούσει πως το φαγητό είναι τέλειο. θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάτι από τα εστιατόρια εδώ».

Έχεις προλάβει να δοκιμάσεις κάτι; Σουβλάκι;

«Όχι, δεν έχω προλάβει να κάνω πολλά. Οπότε ανυπομονώ να απολαύσω την Ελλάδα όσο μπορώ».