Λούντζης στο Sportal Sunday Live: «Θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague θα είναι εύκολο»

Νίκος Καλαμπάκας 23:47 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 02.10.2023

Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στο Sportal Sunday Live και αναφέρθηκε τόσο στον τελικό του Super Cup, όσο και στην πρεμιέρα της Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού.

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Sportal "Sportal Sunday". O γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε με τους Βασίλη Μοιρώτσο, Γιώργο Περπερίδη και Αχιλλέα Μαυροδόντη για τον τελικό του Super Cup, το επικείμενο ντέρμπι της Euroleague με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά και για τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος θα είναι ακόμα πιο δυνατός στην άμυνα, όπως επισήμανε. 

Ο Λούντζης αναφέρθηκε ακόμα στο ενδεχόμενο ανάληψης της εθνικής ομάδας από τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας ότι θα είναι τιμή του να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του κόουτς του Περιστερίου

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γκαρντ των Πειραιωτών: 

Πρώτος τίτλος της σεζόν στη Ρόδο, περιμένατε ότι θα φτάσετε σε σημείο να κερδίζετε με 32-4;

Όπως είπες πολύ ωραίο διήμερο, κρινόταν ο πρώτος τίτλος οποοτε είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και κάναμε δικό μας το Σούπερ Καπ. Δεν περιμένα ότι θα εξελιχθεί έτσι το ματς, αλλά εμείς το κάναμε έτσι όπως προσεγγίσαμε τον αγώνα.

Για την άμυνα που θέλει ο Μπαρτζώκας να δει, σας έχει γίνει βίωμα;

Η φιλοσοφία του κόουτς είναι αυτή, ξέρουμε ότι είναι το μυστικό για τις επιτυχίες που έχουμε και νομίζω ότι και φέτος αυτό θα είναι το κλειδί, ο βασικός κορμός είναι ίδιος και τα νέα παιδιά έχουν κατανοήσει τι θέλει ο κόουτς.

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Σλούκα στον Παναθηναϊκό, σε είδαμε πέρυσι να εξαφανίζεις τον Λάρκιν. Ήταν ένα έξτρα κίνητρο να μαρκάρεις έναν εξίσου μεγάλο παίκτη; 

Σίγουρα ήταν έξτρα κίνητρο, αλλά το σημαντικό είναι η ομαδική δουλειά αφού η άμυνα δεν είναι προσωπική δουλειά αλλά ομαδική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τον τίτλο

Για το ντέρμπι της Euroleague σημαίνει κάτι το χθεσινό παιχνίδι;

Κατά τη γνώμη μου να μείνουμε στο Σούπερ Καπ θα είναι μεγάλο λάθος. Δεν θέλουμε να χαλαρώσουμε, ο Παναθηναϊκός έχει καλή και δυνατή ομάδα και το παιχνίδι της Παρασκευής θα είναι δύσκολο. Πρέπει να μπούμε όπβς και χθες, με την ίδια ενέργεια.

Όλο αυτό που έγινε το καλοκαίρι με τον κόσμο να ζητάει μεταγραφές δεν είναι και καλό για όσους είναι στην ομάδα. Εσείς τι νιώθετε όταν διαβάζετε σχόλια στα σόσιαλ μίντια; Επηρεάζεστε καθόλου;

Εγώ προσωπικά προσπαθώ να μην διαβάζω. Πολλές φορές δεν είναι όλα αλήθεια. Λίγα είναι αυτά που ισχύουν και γράφονται. Δεν έχω να πω κάτι, οι προπονητές ξέρουν και έχουν τον πρώτο λόγο στο χτίσιμο της ομάδας. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην προετοιμασία και στη διάρκεια της σεζόν να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να διεκδικούμε τίτλους. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Ετοιμαζόμαστε για την ανάληψη του Σπανούλη στην εθνική. Πως σου φαίνεται να τον έχεις κόουτς;

Μεγάλη τιμή, δεν ξέρω αν ισχύει. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να φτάσει η ώρα. Στο Περιστέρι έχει κάνει καλή δουλειά και θεωρώ ότι έχει να δώσει ακόμα πολλά. Θα φτάσει και στην προπονητική στο ίδιο επίπεδο.