Ο προπονητής του Πανναξιακού στο Sportal για την έλευση Μανωλά: «Ο Κώστας είναι άνθρωπος με σωστές αξίες - Πρότυπο για τους νέους»

Ο Κώστας Μανωλάς, ο Γιώργος Μορος

Ο προπονητής του Πανναξιακού στο Sportal για την έλευση Μανωλά: «Ο Κώστας είναι άνθρωπος με σωστές αξίες - Πρότυπο για τους νέους»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 11:56 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 18.10.2024

O Κώστας Μανωλάς θα φοράει από εδώ και στο εξής τη φανέλα του Πανναξιακού και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μοστράτος, μίλησε στο Sportal για την άφιξη του αμυντικού στη Νάξο

Γεμάτο με «μπαμ» ήταν το φετινό καλοκαίρι στη Stoiximan Super League, όμως τελικά αυτός που έκανε το μεγαλύτερο στην Ελλάδα ήταν ο Πανναξιακός. Εδώ και λίγα 24ωρα, ο Κώστας Μανωλάς ανήκει στο δυναμικό του συλλόγου, «κουβαλώντας» μια πολυετή εμπειρία στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Μετά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τη Ρόμα, τη Νάπολι και το πέρασμα στην Αραβία, ο έμπειρος στόπερ επιστρέφει στο νησί της καταγωγής του, θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική ομάδα. Για την άφιξή του στον Πανναξιακό μίλησε στο Sportal ο έμπειρος προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μοστράτος. O τεχνικός του σωματείου στάθηκε στην προσαρμογή του παίκτη, στο παρελθόν που έχει ο Κώστας Μανωλάς καθώς και στο πως αντιμετώπισε η τοπική κοινωνία την άφιξη του αμυντικού.

Το πρωτάθλημα «Blue Star Ferries», όπου θα παίζει ο Μανωλάς με τον Πανναξιακό – Πότε θα γίνει το ντεμπούτο του (pics)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:30 - 16.10.2024

Το πρωτάθλημα «Blue Star Ferries», όπου θα παίζει ο Μανωλάς με τον Πανναξιακό – Πότε θα γίνει το ντεμπούτο του (pics)

Ο Κώστας Μανωλάς στα 33 του χρόνια αποφάσισε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στο τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων «Blue Star Ferries». Το πρόγραμμα, η βαθμολογία και ο όμιλος που θα παίξει ο διεθνής στόπερ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Μοστράτος για τον Κώστα Μανωλά στο Sportal:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για αρχή πως ο Κώστας Μανωλάς πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την προετοιμασία με την ομάδα και πως το βιώσατε εσείς εκ των έσω;

«Ο Κώστας πριν πάει στην τελευταία του ομάδα την Σαλερνιτάνα, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, έκανε μαζί μας προπόνηση συντήρησης και ήταν χαρά μας να τον έχουμε. Κοντά μας και φέτος από την αρχή της προετοιμασίας και είμαστε χαρούμενοι που τελικά θα μείνει στην Νάξο και θα προσφέρει στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο».

O προπονητής του Πανναξιακού, Γιώργος Μοστράτος
O προπονητής του Πανναξιακού, Γιώργος Μοστράτος © Intime

Σαν πρώτη εμπειρία πως βιώσατε εσείς να προπονείτε έναν παίκτη με τέτοιο βιογραφικό;

«Ο Κώστας είναι ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης, αγαπάει αυτό που κάνει… Προπονείται στα μέγιστα ακόμα και τώρα. Είναι χαρά και τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του. Καθοδηγεί τους νεαρούς συμπαίκτες του και είναι ένα σωστό πρότυπο για αυτούς».

Ζαφείρης στο Sportal: «Δεν φοβάμαι τον Μπέλιγχαμ ή τον Ράις, η Εθνική έχει ταλέντο και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα για τη χώρα μας» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23:00 - 09.10.2024

Ζαφείρης στο Sportal: «Δεν φοβάμαι τον Μπέλιγχαμ ή τον Ράις, η Εθνική έχει ταλέντο και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα για τη χώρα μας» (vid)

Ο Χρήστος Ζαφείρης μίλησε στο Sportal για τη μάχη με την Αγγλία, την πρόκληση να βρεθεί απέναντι στους Μπέλιγχαμ, Ράις και τις δυνατότητες της Εθνικής.

Ως προπονητής ποιο είναι το χαρακτηριστικό του που θεωρείτε με τη δική σας ματιά ότι ξεχώρισε με το «καλημέρα»;

«Ο Κώστας έχει πολλά θετικά στοιχεία που τον διακρίνουν. Τα σημαντικότερα είναι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που διαθέτει, το μεράκι και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Επίσης η ένσταση και η διάθεση που βγάζει σε προπονήσεις και αγώνες θεωρώ ότι τον βοήθησαν να κάνει αυτή την τεράστια καριέρα! Πέρα από όλα αυτά όμως είναι ένας άνθρωπος απλός με σωστές αξίες και ανθρώπινα κομμάτια. Μπήκε αμέσως στο οικογενειακό κλίμα που έχουμε. Είμαστε υπερήφανοι και συγχρόνως χαρούμενοι που είναι ανάμεσα μας».

Καλώς ή κακώς η ποδοσφαιρική κοινότητα της Νάξου είναι μικρή. Πως αντιμετώπισαν την έλευση του Κώστα στον Πανναξιακό;

«Ο Κώστας είναι πολύ αγαπητός και προσιτός στην μικρή κοινωνία της Νάξου. Ξεχωρίζει με την απλότητα του, ο κόσμος χάρηκε πολύ με την έλευση του και μου το δείχνουν προσωπικά σε συζητήσεις που έχω μαζί τους. Τον περιμένουμε κοντά μας για να στηρίξει την προσπάθεια μας»

Μεταξύ σοβαρού και αστείου η πρώτη. Σας "έταξε" την άφιξη κανενός μεγάλου αστέρα στον Πανναξιακό;

«Με τον Κώστα έχω άριστη σχέση. Ήδη σχεδιάζουμε το μέλλον, έχει όνειρα για την ομάδα του νησιού του. Θα τα δείτε στο μέλλον»

Με τι στόχο ήρθε ο Κώστας Μανωλάς στην ομάδα;

«Ο Κώστας όπου και να παίζει θέλει να πρωταγωνιστεί. Είναι ένας αθλητής γεννημένος νικητής. Η ομάδα μας έχει στο DNA της τον πρωταθλητισμό και για αυτό θα προσπαθήσουμε. Kρατάμε χαμηλούς τόνους να δουλέψουμε και τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο».