Μαρμαρινός στο Sportal: «Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα ο Βεζένκοφ στους Κινγκς – Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό buy-out»

Μαρμαρινός στο Sportal: «Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα ο Βεζένκοφ στους Κινγκς – Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό buy-out»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:53 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Ο international scout των Σακραμέντο Κινγκς, Χρήστος Μαρμαρινός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Sportal Euroleague Show και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοφ και την επιλογή του να συνεχίσει στον μαγικό κόσμο του NBA.

Στην εκπομπή Sportal Euroleague Show το βράδυ της Πέμπτης (26/10) ήταν καλεσμένος της Χριστίνας Βραχάλη και του Κώστα Σωτηρίου ο Χρήστος Μαρμαρινός. Το πρώην μέλος στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού και νυν international scout των Σακραμέντο Κινγκς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA

Ερωτηθείς από τον Κώστα Σωτηρίου για την μετακίνηση του Βούλγαρου φόργουορντ στους «Βασιλιάδων» ο Χρήστος Μαρμαρινός απάντησε: «Δεν ξέρω αν μου μανούριασαν οι "ερυθρόλευκοι". Είναι πολύ καλό παιδί, είναι παιχταράς, είναι πολύ καλός σουτέρ και γι΄ αυτό είναι σε αυτό το σημείο. Οι Αμερικανοί πιστεύουν πάρα πολύ σε οποιονδήποτε τίτλο πάρεις. Ο Σάσα ήταν MVP στην Ευρωλίγκα, πήρε πρωτάθλημα στην Ελλάδα και για δύο κομμένα νύχια που δεν είχε να δώσει την τάπα θα έπαιρνε και την Ευρωλίγκα. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης ίσως στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας. 

To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)
NBA

06:55 - 26.10.2023

To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Οι Σακραμέντο Κινγκς πήγαν στη Γιούτα και εκεί νίκησαν εύκολα του Τζαζ. Ο Σάσα Βεζένκοφ άφησε ένα γλυκό... σημείωμα στο πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ήταν παραγωγικός σε 15'36'' χρόνο συμμετοχής. Δηλαδή τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο από τους παίκτες του πάγκου για τους Βασιλιάδες.

Δηλαδή δεν ήταν μόνο ότι ήταν ένας πάρα πολύ καλός παίκτης ήταν και το ότι η ομάδα του κέρδιζε. Ήταν η καλύτερη ομάδα κι είσαι ο καλύτερος παίκτης. Σε μία ομάδα στην οποία δεν παίζει κανείς ατομικά, παίζουν όλοι ομαδικά, μοιράζονται την μπάλα, μπορούσε να βάλει ένα καλάθι εκεί που κολλούσε η ομάδα, με ένα κόψιμο ή ένα τρίποντο εκεί που δεν το περίμενε κανένας. Πάσαρε, έπαιρνε ριμπάουντ, ήταν σε όλες τις φάσεις μέσα, double - double συνέχεια, δηλαδή ήταν μία πάρα πολύ «συνετή» επιλογή των Σακραμέντο Κινγκς να πάρουν έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα απ' τη στιγμή που παίζουν «ευρωπαϊκό» μπάσκετ. Δηλαδή είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες στο NBA, τα περισσότερα σκριν, τα περισσότερα hand off και την περισσότερη κίνηση από δυνατή σε αδύνατη πλευρά».