Ο Ματίας Λεσόρ στο Sportal: «Έκλαψα στο Βερολίνο γιατί έχω περάσει δύσκολα από παιδί - Είπα στον Φουρνιέ να μην πάει στον Ολυμπιακό, γιατί δεν θα είναι καλό γι' αυτόν»

Ηλίας Λαλιώτης 13:30 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 25.09.2024

Ο Ματίας Λεσόρ εξηγεί στο Sportal τη νοοτροπία με την οποία θα πρέπει να προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός AKTOR τη νέα σεζόν, αποκαλύπτει τις συνομιλίες που είχε με τον Εβάν Φουρνιέ πριν και μετά την υπογραφή του στον Ολυμπιακό και μιλά για το συμβόλαιό του.

Ήταν ο κορυφαίος σέντερ της EuroLeague την περασμένη σεζόν και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι ένα από τα μεγάλα όπλα των «πράσινων» και τη νέα σεζόν, την οποία περιμένει ακόμα πιο απαιτητική και δύσκολη, από τη στιγμή που όπως λέει στην κάμερα του Sportal «όλοι θα θέλουν να πάρουν τη θέση μας».

Ο Γάλλος σέντερ εκμυστηρεύεται γιατί έβαλε τα κλάματα μετά τον τελικό με τη Ρεάλ, ξεκαθαρίζει πως θέλει και τους τέσσερις τίτλους φέτος με τον Παναθηναϊκό, ενώ απαντά και στο αγωνιώδες ερώτημα των φιλάθλων της ομάδας για το μέλλον του και το συμβόλαίο του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, αποκαλύπτει και τις συνομιλίες που είχε με τον... αδερφό του, Εβάν Φουρνιέ, πριν και μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.

Δείτε τη συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ στο Sportal:

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος σέντερ:

  • Γεια σου Ματίας! Είστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Ποια είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχετε ξεκινώντας τη νέα σεζόν;

«Η ίδια με την περασμένη σεζόν. Έχουμε να αποδείξουμε τα πάντα. Κερδίσαμε τον τίτλο την περασμένη χρονιά και πρέπει να το δείξουμε σε όλους ότι το αξίζαμε. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι επείδη κερδίσαμε το πρωτάθλημα θα μας φοβούνται και θα είναι εύκολο. Πρέπει να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια και να είμαστε πεινασμένοι στο παρκέ».

Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:39 - 24.09.2024

Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»

Ο Τσεντί Οσμάν παραδέχεται στην κάμερα του Sportal πως η EuroLeague του έχει λείψει κι έρχεται από το NBA για να ράψει το 8ο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού - Τι είπε για Αταμάν, Σλούκα και Ολυμπιακό.

  • Μιας και το αναφέρεις αυτό, ο Ντζάναν Μούσα της Ρεάλ Μαδρίτης είπε πρόσφατα ότι η Ρεάλ ήταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξουν φέτος. Τι έχεις να απαντήσεις σε όλους αυτούς που θα θέλουν φέτος να σας κερδίσουν και να σας ρίξουν από την κορυφή;

«Έτσι είναι ο αθλητισμός. Όταν είσαι ο πρωταθλητής, όλοι θέλουν να σε κερδίσουν, όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση σου. Αυτό είναι για το οποίο στοχεύουν όλοι. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στην EuroLeague που θέλουν να γίνουν πρωταθλήτριες. Αυτή είναι η θέση που έχουμε εμείς τώρα. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε οι πρωταθλητές και θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

  • Ποια ήταν τα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague. Σε είδαμε να κλαις μετά τον τελικό, ήσουν αρκετά συγκινημένος. Τι ήταν στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή;-

«Πολλά συνέβαιναν στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή. Πέρασα πολλά στην καριέρα μου, αλλά και στη ζωή μου γενικά. Ακόμα και πριν έρθω στην Ευρώπη όταν ήμουν στη Μαρτινίκα, πέρασα δύσκολα. Είναι ένα μέρος που αγαπώ πολύ, αλλά δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να μεγαλώσεις. Έπρεπε να ξεπεράσω πολλά πράγματα για να φτάσω ως εδώ. Όταν κέρδισα τον τίτλο στην EuroLeague θυμήθηκα όλα όσα πέρασα, από το να είμαι βασικός σέντερ στα 21 στην Ευρωλίγκα (σ.σ. με τον Ερυθρό Αστέρα), την επόμενη χρονιά να είμαι αναπληρωματικός στο Eurocup (σ.σ. με τη Μάλαγα) και μετά το ίδιο στην Ευρωλίγκα (σ.σ. με Μπάγερν). Όλη η καριέρα μου ήταν έτσι μέχρι που πήγα στην Παρτιζάν σαν βασικός σέντερ και έδειξα σε όλους ποια είναι η πραγματική μου αξία. Και ήρθε μετά το κερασάκι στην τούρτα. Κερδίσαμε την Ευρωλίγκα, ήμουν στην κορυφή της Ευρώπης και με κατέκλυσαν τα συναισθήματα για όσα είχα περάσει σε όλη μου τη ζωή. Όλα όσα πέτυχα μέχρι τώρα. Όλα μου βγήκαν εκείνη τη στιγμή».

  • Είναι αυτό το κίνητρό σου και για την επόμενη σεζόν;

«Θα το δούμε... Τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Πάντα παίζω με συναίσθημα, κάποιες φορές μπορώ να το ελέγξω, κάποιες φορές δεν μπορώ. Έτσι είναι η κατάσταση, είμαι αυτός που είμαι. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Έχουμε τον ίδιο στόχο, να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Από το πρώτο παιχνίδι θα είμαι εκεί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσει η ομάδα μου».

Ο Κώστας Σλούκας στο Sportal: «Σε ομάδα... Galacticos βάζεις το "εγώ" κάτω από το "εμείς" - Ο Παναθηναϊκός τράβηξε προς τα πάνω τον Ολυμπιακό και τριπλασίασε το μπάτζετ του»
EUROLEAGUE

21:00 - 18.09.2024

Ο Κώστας Σλούκας στο Sportal: «Σε ομάδα... Galacticos βάζεις το "εγώ" κάτω από το "εμείς" - Ο Παναθηναϊκός τράβηξε προς τα πάνω τον Ολυμπιακό και τριπλασίασε το μπάτζετ του»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη στο Sportal, θυμάται την περσινή ξεχωριστή χρονιά και θέτει τον μεγάλο στόχο για τους «πράσινους» Galacticos.

  • Τι έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα από τους νέους συμπαίκτες σου. Είναι κάτι που σου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνω. Όλοι προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους, να βρουν τον ρόλο τους. Σίγουρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν για όλους. Τα παιδιά που ήρθαν μπορείς να το δεις ότι είναι πολύ καλοί τύποι, είναι ανταγωνιστικοί, θέλουν να κερδίσουν και να ενσωματωθούν στην ομάδα. Και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Όλοι έρχονται εδώ με την πείνα να πετύχουν, έρχονται με την πείνα για να κερδίσουν κάτι και αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε».

  • Σε προσωπικό επίπεδο τι στόχους έχεις για τη φετινή σεζόν; Είναι κάτι που θέλεις να βελτιώσεις;

«Όχι ιδιαίτερα. Προφανώς και θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου, πάντα μπορείς να γίνεσαι καλύτερος, αλλά δεν παίρνω τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω ότι πρέπει να παίζεις μπάσκετ με την καρδιά σου και έτσι θα πετύχεις αυτά που θέλεις, αν δεν "κλέβεις" και δεν φοβάσαι».

🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:08 - 19.09.2024

🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»

Ο Εβάν Φουρνιέ φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού και μίλησε στο Sportal για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έδωσε το παρασκήνιο της μεταγραφής του και εξήγησε την σχέση του με τον Μαρτίας Λεσόρ.

  • Πρέπει να σου κάνω και μια τελευταία ερώτηση γιατί συνάντησα αρκετούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού τις τελευταίες μέρες και όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα: "Θα μείνει και μετά το τέλος της σεζόν; Θα πάει στο ΝΒΑ;". Ποιες είναι οι σκέψεις σου, αν το σκέφτεσαι; Θα περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι;

«Ειλικρινά δεν ξέρω. Υπάρχουν πολλά που γίνονται γύρω μου. Δεν σκέφτομαι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Έχω ατζέντη ο οποίος φροντίζει τι θα γίνει με την καριέρα μου. Αλλά ο στόχος μου τώρα είναι κερδίσω κι άλλους τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Να κερδίσω όσους περισσότερους τίτλους γίνεται εδώ, αυτός είναι ο στόχος. Να είμαι όσο καλύτερος μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει κι άλλο τίτλο, δύο, τρεις, τέσσερις. Έχουμε τέσσερις τίτλους να διεκδικήσουμε, όποτε θέλω και τους τέσσερις».

Φουρνιέ - Λεσόρ σε παιχνίδι της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • Θα σε πάω στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, όπου βρίσκεται πλέον ο φίλος στο Εβαν Φουρνιέ. Πως νιώθεις με αυτή την κίνηση και τι περιμένεις από αυτή την αντιπαλότητα τη νέα σεζόν;

«Είπα στον Εβάν να μην πάει στον Ολυμπιακό γιατί δεν θα είναι καλό γι' αυτόν. Ήρθε όμως, του άρεσε ήδη ο Ολυμπιακός. Ήταν ήδη εκεί ο φίλος μου ο Μουστάφα (σ.σ. Φαλ), πήγε τώρα και ο Εβάν. Με πήρε όταν υπέγραψε και μου είπε "δεν είμαστε φίλοι πια;". Του είπα "μόνο τις μέρες των ντέρμπι" τις υπόλοιπες θα είμαστε ένταξει. Είναι αδερφός μου. Από την πρώτη μέρα της μεταγραφής είμαι χαρούμενος που βρήκε ένα μέρος που είναι χαρούμενος και θέλει να είναι. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά όχι τις μέρες των ντέρμπι».