Μπλάνκο στο Sportal: «Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη»

Μπλάνκο στο Sportal: «Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:30 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 14.08.2024

Ο «Ζορό» των ελληνικών γηπέδων, Ίσμαελ Μπλανκο μίλησε στο Sportal με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό κι αναφέρθηκε τόσο στο μεγάλο ματς όσο και στην σχέση που έχει με την «Ένωση».

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΚ είναι αναμφίβολα ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Τον Αύγουστο του 2007 ο Αργεντίνος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για την «Ένωση» αρχικά ως δανεικός με οψιόν αγοράς και μετέπειτα με ελεύθερη μεταγραφή, αφού η οψιόν ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τόσο στο πρωτάθλημα Ελλάδας όσο και στους αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Λατίνος φορ δεν φορούσε μπέρτα αλλά υπήρξε για τέσσερα χρόνια ο ήρωας των «κιτρινόμαυρων». Ο «Ζορό» των ελληνικών γηπέδων με την φανέλα της «Ένωσης» αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Super League (2007-2008 με 19 τέρματα και 2008-2009 με 14 γκολ όσα είχε και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Επίσης, κράτησε στα χέρια του δύο φορές το βραβείο του πρώτου σκόρερ στo Κύπελλο Ελλάδας (2008-2009 (πέντε τέρματα) και 2010-2011 (τέσσερα τέρματα, όσα και ο Δημήτρης Καφές).

Συνολικά με τη φανέλα της ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 169 ματς, πετυχαίνοντας 72 γκολ και μοιράζοντας 24 ασίστ. Λατρεύει την «Ένωση», αγαπήθηκε κι αγαπιέται από τους φιλάθλους των «κιτρινόμαυρων» και η σχέση του με την ΑΕΚ έχει εξελιχθεί σε παντοτινή αγάπη. 

O Ίσμαελ Μπλάνκο μίλησε στο Sportal με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Κυριακής (17/9,21:30) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο «Ζορό» μεταξύ άλλων τόνισε την δυναμική της ΑΕΚ εντός έδρας και πως έχει πολλή μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του τόσο για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» αλλά και για την πορεία της «Ένωσης» στην Ευρώπη. 

 - Κάνε μου μία σύγκριση των ντέρμπι της Ελλάδας με αυτών της Αργεντινής 

«Η αλήθεια είναι ότι φαίνονται πολύ καυτά και έντονα, όλη η πόλη ζει για τα ντέρμπι και αυτό είναι πολύ όμορφο!» 

 - Πες μου λίγα λόγια την δική σου εποχή στην ΑΕΚ 

«Όλη η ομάδα της ΑΕΚ είναι το σπίτι μου, η οικογένεια μου και πάντα θα νιώθω ευγνώμων για την αγάπη που μου έχουν δώσει οι φίλαθλοι». 

 - Που πιστεύεις ότι υπερτερεί η ΑΕΚ και που ο Ολυμπιακός; 

«Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη». 

  - Ποιους θεωρείς παίκτες - κλειδιά της ΑΕΚ και ποιους του Ολυμπιακού; 

«Εγώ κοιτάω μόνο την ΑΕΚ, τίποτα άλλο! Διαθέτει τα πάντα για να κερδίσει το ντέρμπι, έχει πάρα πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με τον Σέρχιο Αραούχο να είναι ο καλύτερος». 

  - Πιστεύεις ότι η «ΟPAP Arena» θα είναι ο 12ος παίκτης της ΑΕΚ; 

«Το γήπεδο πάντα θα βάζει πίεση στους αντιπάλους, είναι το καλύτερο γήπεδο και οι οπαδοί νιώθουν όλοι "κίτρινοι"».

 - Θεωρείς ότι η απουσία των Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα επηρεάσει την ΑΕΚ; 

«Είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αλλά ο Ματίας Αλμέιδα θα βρει εκείνους που θα τους αντικαταστήσουν επάξια». 

 - Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που νίκησε την ΑΕΚ στην «ΟΠΑΠ Arena». Θεωρείς ότι φέτος μπορεί να το ξανακάνει; 

«Αυτό είναι παλιό (γέλια). Τώρα όλα ξεκινούν από την αρχή και η ΑΕΚ θα είναι πολύ δυνατή για να μην επιτρέψει σε κανένα να νικήσει μέσα στην έδρα της». 

 - Πώς ένιωσες που πριν από λίγους μήνες έδωσες το «παρών» στη φιέστα της ΑΕΚ; Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη; 

«Είχα περάσει πάρα πολύ καλά, ήμασταν πρωταθλητές και να ακούω το όνομά μου στην OΠΑΠ Arena ήταν πολύ όμορφο». 

- Πες μου λίγα λόγια για τον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League. Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φθάσει στη διοργάνωση; 

«Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος με μεγάλες ομάδες, αλλά η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Η ΑΕΚ θα κάνει στις άλλες ομάδες τη ζωή δύσκολη. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα περάσει στην επόμενη φάση».