Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Πρόκληση η Ρεάλ για εμάς - Επέστρεψα στον Ολυμπιακό για να πάρω την Ευρωλίγκα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:05 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 29.05.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στο Sportal για το Final 4, τον Ολυμπιακό, την κατάστασή του, αλλά και το μεγάλο όνειρο που έχει για την ομάδα του Πειραιά!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι ένας απλός ξένος παίκτης για τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι κεφάλαιο και μάλιστα από τα σημαντικότερα.

Μετά από… διάλειμμα 3 ετών, ο Σέρβος επέστρεψε το καλοκαίρι του 2023 στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, με το όνειρό του να είναι απλό. Να τους επαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, παρά τις δυσκολίες που πέρασε τη φετινή σεζόν, στην οποία υπέστη δύο κατάγματα, πλέον είναι πίσω στη δράση και έτοιμος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που θέλει, όντας ήδη κομβικός στην πρόκρισή του στο Final 4.

Το Sportal βρήκε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον ανέκρινε, με τον Σέρβο, χωρίς ίχνος… φόβου, να απαντάει σε πολλά και δύσκολα ερωτήματα για το Final 4, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ολυμπιακό, τα… μπουζούκια του Πρίντεζη και αρκετά ακόμη.

Αλλά πολλά είπαμε. Ήρθε η ώρα να τα πει ο ίδιος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, έτσι όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Sportal:

Κάμερα & μοντάζ Χρήστος Τσουκαλάς
Υποτιτλισμός: Μαριάννα Αρφαρά

-Νίκολα, όταν ήρθες στον Ολυμπιακό είχες πει πως θέλεις να είσαι ξανά σε ένα Φάιναλ 4 με την ομάδα. Τώρα είσαι σε ένα Φάιναλ 4 με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα συναισθήματά σου, ποιες οι σκέψεις σου;

-Το συναίσθημα είναι σπουδαίο. Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος που είμαι ξανά σε ένα Final 4 με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω βέβαια το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από την προηγούμενη φορά. Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί δουλέψαμε σκληρά, ξεπεράσαμε τα σκαμπανεβάσματά μας. Δεν ήταν εύκολο το να τα καταφέρουμε φέτος, όμως το πετύχαμε, γιατί είχαμε παιδιά που πάλευαν ο ένας για τον άλλον και αξίζαμε να είμαστε εκεί.

-Μπορούμε να πούμε πως είσαι στο 100% σου; Γιατί στο τέταρτο και στο πέμπτο ματς ήσουν απίθανος.

-Θα είμαι έτοιμος στο Φάιναλ 4. Ήταν μεγάλο το διάστημα που δεν έπαιξα και  έπρεπε να περάσω από την διαδικασία. Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν ζόρικο, αλλά είμαι πίσω. Μπορεί να μην έπαιξα σε κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της σειράς, αλλά προσπάθησα να είμαι επικεντρωμένος στα Playoffs και να δείξω σε όλους με την πρώτη ευκαιρία πως μπορώ να παίξω. Αν όχι, προσπάθησα να στηρίξω την ομάδα μου γιατί η επιτυχία της ομάδας είναι πιο σημαντική από κάθε ατομική.

-Όταν τραυματίστηκες την πρώτη φορά, την δεύτερη, όταν έσπασες το δάχτυλό σου, το πόδι σου, σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις; Ή έβρισκες κίνητρο μέσα από την ομάδα;

-Ποτέ. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατά. Απλά έπρεπε να περάσω από μια διαδικασία. Το τελευταίο ήταν δύσκολο, τα άλλα ήταν μικρά. Το τελευταίο ήταν πραγματικά δύσκολο, το να περάσω από όλα. Κάποιες φορές οι δύσκολες στιγμές σε κάνουν πιο δυνατό. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος με το πώς διαχειρίστηκα την πίεση.

-Είναι Κυριακή 26 Μαΐου, βράδυ. Έχεις ονειρευτεί να φέρεις το τρόπαιο σπίτι;

-Ήταν από τους λόγους για τους οποίους επέστρεψα και είναι ένα από τα όνειρά μου να κατακτήσω μια Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Φυσικά σε κάθε Φάιναλ 4 όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Τρελά πράγματα μπορούν να συμβούν. Το έχουμε δει και στα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω φέτος να είμαστε πιο τυχεροί από τις προηγούμενες χρονιές.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

-Δεν σε ρώτησα ποτέ μέσα στη σεζόν, αλλά τώρα είναι μια καλή ευκαιρία. Έκανες τίποτα για να γίνει η μεταγραφή του Πετρούσεφ; Μίλησες μαζί του; Προσπάθησες να τον πείσεις να έρθει ή κάτι τέτοιο;

-Δεν θέλω να μιλάω για τέτοια θέματα. Δεν είναι για τα μίντια. Στο τέλος, η μεταγραφή του είναι απόλυτα επιτυχημένη. Απέδειξε πως αξίζει να είναι εδώ και είμαι χαρούμενος που υπογράψαμε έναν παίκτη σαν αυτόν στον Ολυμπιακό, γιατί αξίζει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

-Τώρα αντιμετωπίζεται την Ρεάλ. Μια ομάδα με μεγάλα και σπουδαία πεντάρια. Ποιές είναι οι σκέψεις σου ενόψει του αγώνα;

-Δεν είναι μόνο τα πεντάρια. Η Ρεάλ έχει απίθανο ρόστερ και παίζουν εκπληκτικά όλη τη σεζόν. Έχουν απίστευτους παίκτες, ξεκινώντας από τον Καμπάτσο, που κάνει όλους όσους είναι γύρω του καλύτερους. Έχουν τρομερή ομάδα, τρομερό ρόστερ και παίζουν το κορυφαίο μπάσκετ της σεζόν. Θα είναι πρόκληση για εμάς. Στις μέρες μας μπορείς να κερδίσεις τον καθένα στο μπάσκετ, όμως απέναντί τους θα είναι λίγο πιο δύσκολο και θα ήταν καλό να έχουμε και λίγη παραπάνω τύχη.  Θα δούμε όταν έρθει το παιχνίδι.

-Έχω ακόμη δύο πράγματα. Αρχικά πήγες στα μπουζούκια με τον Πρίντεζη όπως είπες στη βίντεο κλήση;

-Αυτό είναι κάτι που δεν θα σχολιάσω.

Μιλουτίνοφ © Intime

-Και κάτι ακόμη για τον κόσμο, γιατί για μια ακόμη φορά θα ταξιδέψουν ως ένα μεγάλο γκρουπ στο Βερολίνο. Πες μας τις σκέψεις σου για αυτό.

-Είναι απίθανη εμπειρία να βλέπουμε τόσους πολλούς φιλάθλους στη Βαρκελώνη γι α αρχή. Και ελπίζω να βρουν εισιτήρια, γιατί ξέρω πως είναι κόλαση η κατάσταση με αυτά. Δεν ξέρω τι συνέβη και πώς, αλλά ξέρω πως είναι ένα χάος. Ελπίζω να έχουμε πολλούς φιλάθλους μας. ξέρουν πως με την υποστήριξή τους θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ.

-Και κάτι τελευταίο. Θα καταστρέψεις τον Ταβάρες; Ναι ή όχι;

«Δεν έχω δει κανέναν στην Ευρωλίγκα να τον καταστρέφει. Όμως δεν είναι μόνο αυτός, είναι όλη η Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:10 - 14.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»

Στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal και μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ σε ένα Final 4. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έδωσε το στίγμα ενόψει της μάχης για το τρόπαιο στο Βερολίνο και υποστήριξε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να εμφανιστούν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για την πρόκληση.