Ο Αντρέας Ομπστ ζήτησε δύο μέρες άδεια από τον Λάσο μέσω Sportal! (vid)

Αντρέας Ομπστ

Ο Αντρέας Ομπστ ζήτησε δύο μέρες άδεια από τον Λάσο μέσω Sportal! (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:21 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 14.08.2024

Η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου, επικρατώντας της Σερβίας στον μεγάλο τελικο του Παγκοσμίου και ο Αντρέας Ομπστ, που είχε... κέφια μίλησε στο Sportal, ζητώντας από τον Πάμπλο Λάσο δύο επιπλέον μέρες ξεκούρασης!

Αποστολή στη Μανίλα

Μια εξαιρετική ιστορία είχε το happy end που όλοι περίμεναν. Η Γερμανία έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου, ήταν η πιο σταθερή και συνεπής ομάδα στο τουρνουά και στο τέλος έφτασε στον απόλυτο στόχο της, που ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής σε΄ολη τη διάρκεια του τουρνουά, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και στο τέλος να βγάλει πολλούς πρωταγωνιστές, δίπλα στους Σρούντερ και Βάγκνερ.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Αντρέας Ομπστ, που κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο με τις εξαιρετικήες εμφανίσεις του. Όπως για παράδειγμα ο ημιτελικός κόντρα στην Team USA, που ένα δικο του μεγάλο σουτ τελειωσε την αναμέτρηση.

Το σουτ αυτό μάλιστα βρίσκεται σε περίοπτη θέση. «Είναι το κάτι άλλο. Ελπίζψω να βρω μια φωτογραφία, μια αφίσα αυτού του σουτ να το βάλω στον τοίχο του σπιτιού μου», ανέφερε στο Sportal με το πέρας του μεγάλου τελικού, για να περιγράψει στη συνέχεια τις πρώτες σκέψεις του έπειτα από τον θρίοαμβο της Γερμανίας στη Μανίλα.

Έχοντας το μετάλλιο στο στήθος το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν πως «είναι τρομερά βαρύ, είναι πολύ βαρύ», όπως είπε χαριτολογώντας, για να προσθέσει ότι «είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα πως συνειδητιποιείς ότι τα όνερια γίνονται πράξη. Είναι πολύ ωραίο».

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Γεμρμανοί πέρασαν πολλά όμως δεν λύγισαν και σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγαν από τον αρχικό τους στόχο. Κάτι που στην πορεία τους έκανε ακόμα πιο δυνατούς. «Είμαι πολύ περήφανος. Ποτέ δεν με πήρε από κάτω, ποτέ δεν ήθελα να χάσω κάτι. Πάντα βελτιωνόμουν μέρα με τη μέρα. Απολαύσαμε κάθε βήμα, κάθε καλή στιγμή. Πήγαινα βήμα βήμα για να γίνουμε καλύτεροι. Στο μυαλό μας είχαμε το χρυσό μετάλλιο και τα καταφέραμε».

Η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας ήταν μεγάλες. Όλοι πίστευαν στο γκρουπ, με τον σουτέρ της Μπάγερν Μονάχου να αποκαλύπτει την πρώτη στιγμή που πίστεψε ο ίδιος στην ομάδα. «Από το περασμένο καλοκαίρι είχα καταλάβει ότι αυτή η ομάδα είναι σπουδαία».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Γερμανοί είχαν μια πορεία χωρίς απώλειες. Μέτρησαν 8 νικες σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση, παίζοντας μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου. Την ίδια ώρα κατάφεραν να πανηγυρίσουν και νίκες στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι οποίες τους έκαναν ακόμα πιο δυνατούς.

Όλα όσα πέρασαν έκαναν τους παίκτες του Χέρμπερτ να πιστέψουν ακόμα περισσότερο σε αυτό που χτίζεται. «Η διαδικασία είχε παιχνίδια που κερδίσαμε με μεγάλες διαφορές και παιχνίδια που ήταν κλειστά και τα κερδίσαμε στο τέλος. Ξέραμε πώς να βρεθούμνε σε αυτές τις στιγμές και να είμαστε σκληροί πνευματικά.

Μετά απ' όσα έγιναν το συνάισθημα ήταν πολύ καλό. Το Σάββατο σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να ανασυνταχθούμε, να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ και να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Η κουβέντα στράφηκε και στον άνθρωπο που καθοδήγησε το ρόστερ. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ από το 2021 έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδα και η επιτυχία του «μιλά» από μόνη της. Μετάλλιο στο Eurobasket 2022, χρυσό στο Παγκόσμιο και η Γερμανία πλέον δείχνει πως ήρθε για να μείνει στο προσκήνιο.

Η συμβολλη του άλλοτε προπονητή του Άρη στην εξέλιξη της εθνικής Γερμανίας ήταν τεράστια. «Είναι μεγάλος παράγοντας στην επιτυχία μας. Πίστεψε σε εμάς από την πρώτη στιγμή, είδε τις δυνατότητες και το ταλέντο και μας το είπε από την αρχή πως με το μπάσκετ που παίζουμε μπορούμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Έδειξε σε όλους πως ήταν πιθανό και πάντα έλεγε τα σωστά πράγματα για εμάς. Αξίζει πολλά μπράβο για όσα έχουμε πετύχει».

Ο χαρισματικός σουτέρ αποτέλεσε το alter ego του Ντένις Σρούντερ στην περιφέρεια των Γερμανών. Η συνύπαρξη μαζί του ήταν κάτι παραπάνω από ευεργετική για τον ίδιο. «Είναι σπουδαίο», παραδέχτηκε για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του συμπαίκτη του. «Είναι ηγέτης, είναι νικητής. Θέλει να παλεύει κάθε λεπτό για κάθε φάση. Ήταν μπροστά για εμάς, έδειξε σε όλους τι χρειάζεται για να παλέψεις. Είναι ο απόλυτος ηγέτης και το έδειξε πολλές φορές. Σε ένα παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλός, αλλά αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ. Δεν φοβήθηκε όμως να πάρει τη μπάλα και έτσι είναι τα παιχνίδια. Έδειξε πόσο μεγάλο είναι το impact του, όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά».

Κλείνοντας την κουβέντα με τον πρωταθλητή κόσμνου, Αντρέας Ομπστ, του ζητήσαμε να στείλει το δικό του μήνυμα στον Πάμπλο Λάο. Και αυτό περιλάμβανε λίγη ξεκούραση παραπάνω! «Είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί με τον Πάμπλο Λάσο. Ελπίζω να μου δώσει 2 μέρες ρεπό, αλλά ανυπομονώ να μοιραστώ το παρκέ μαζί του», ήταν τα λόγια του.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.