🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»

🏀 Ο Εβάν Φουρνιέ στο Sportal: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, έχει χάρισμα και δεν φοβάται»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 11:08 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 19.09.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού και μίλησε στο Sportal για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έδωσε το παρασκήνιο της μεταγραφής του και εξήγησε την σχέση του με τον Μαρτίας Λεσόρ.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού «ξετρελάθηκαν» πριν από μέρες, με τον Εβάν Φουρνιέ να υπογράφει στην ομάδα. Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ είχε υποσχεθεί ότι αν παίξει στην Ευρώπη θα το κάνει για τους «ερυθρόλευκους» και έκανε τα λόγια του πράξη. Ο ίδιος έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο φιλικά και ετοιμάζεται ενόψει της νέας χρονιάς σε Ελλάδα και Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει και θέλει να πετύχει όλους του τους στόχους. Ο Φουρνιέ μίλησε στην κάμερα του Sportal ενόψει της νέας πρόκλησης της καριέρας του, ενώ μίλησε για τον coach Μπαρτζώκα με αποθεωτικά λόγια.

Για το αν είχε σκεφτεί ότι η ευχή του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό θα πραγματοποιηθεί τόσο γρήγορα; «Είχα ελπίδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι η ευκαιρία θα έρθει τόσο γρήγορα. Όταν ήρθε η ευκαιρία, προφανώς και την άρπαξα. Είναι αστείο πάντως το πως λειτουργεί όλο αυτό. Μερικές φορές η δύναμη του μυαλό σου, μπορεί να σου φανερώσει κάτι στη ζωή. Το νιώθω σαν το πεπρωμένο μου».

Για το αν είναι μία νέα πρόκληση που θα αγωνιστεί στη Euroleague; «Ναι 100%, είναι μία τεράστια πρόκληση. Κάτι πολύ δύσκολο να πετύχουμε, το να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά αυτός είναι και ένας μεγάλος λόγος που ήρθα εδώ. Είμαι 31 και ψάχνω για προκλήσεις, να ζήσω μεγάλες στιγμές και αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που ήρθα εδώ».

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:36 - 18.09.2024

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στη Euroleague και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους στόχους του συλλόγου, αλλά και την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Για τη βραδιά που είχε κάνει το tweet σχετικά με τον Ολυμπιακό: «Όταν είχα κάνει αυτό το tweet, ήταν σε ένα παιχνίδι για την τρίτη θέση (του Final Four), Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αν θυμάμαι καλά. Ήμουν στις θέσεις κοντά στο παρκέ.

Είχα πάει να δω τους Γάλλους φίλους μου, τον Μους (Φαλ) προφανώς, αλλά είχα και Γάλλους φίλους στη Μαδρίτη, αλλά και στην Εφές. Ήταν ένα παιχνίδι τρίτης θέσης και οι φίλαθλοι είχαν "τρελαθεί" και ήμουν κάπως "ουάου, αυτό είναι εντυπωσιακό". Αλλά πάντα σκεφτόμουν τον Ολυμπιακό με αυτό τον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα το tweet ήταν περισσότερο για τους Αμερικανούς φιλάθλους και τους Γάλλους, αλλά δέκα λεπτά αργότερα, όλο το γήπεδο ήξερε για την ανάρτησή μου και αμέσως γνώρισα όλο το τεχνικό επιτελείο, τους general manager, ήταν τρελό».

Για το πως ένιωσε όταν άκουσε ρυθμικά το όνομά του από τον κόσμο στο ματς προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη: «Ήταν πολύ κουλ, ήταν τρομερό. Είναι ένα πανέμορφο γήπεδο, αλλά το βλέπουμε κάθε μέρα άδειο. Οπότε όταν το είδα για πρώτη φορά γεμάτο, ήταν κάτι που περίμενα και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να περιμένω το πρώτο μου ματς εδώ».

Είχες προηγούμενες επαφές με τον Ολυμπιακό για κάποια μεταγραφή ή όλα έγιναν αυτό το καλοκαίρι: «Όλα έγιναν το καλοκαίρι. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα, γιατί νωρίτερα είχα συμβόλαιο (στο ΝΒΑ). Δεν μπορείς να πάρεις μεταγραφή όταν είσαι σε συμβόλαιο, οπότε όλα έγιναν το καλοκαίρι».

Για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες της Euroleague ή από το ΝΒΑ: «Από ομάδες της Euroleague, ναι, αλλά όταν άκουσα την πρόταση από τον Ολυμπιακό, ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Για το πως νιώθει που θα συνεργαστεί με τον Φαλ: «Ο Μουσταφά και εγώ παίζουμε εδώ και πολλά χρόνια μαζί, στην Εθνική ομάδα. Νιώθω ότι ξέρω πως του αρέσει να παίζει. Ξέρει και αυτός σίγουρα πως αρέσει σε μένα να παίζω. Νομίζω πως η συνεργασία μας θα είναι τέλεια για την ομάδα».

Για το αν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ, ανέφερε: «Αυτό που είναι πιο δύσκολο, είναι το να πηγαίνεις σε μία νέα ομάδα, με νέους παίκτες, νέο προπονητή, νέο σύστημα. Παίζω στη FIBA κάθε καλοκαίρι. Αυτό το κομμάτι δεν είναι το πρόβλημα».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από αυτόν: «Κάποιον που δίνει τα πάντα. Που παίζει σκληρά κάθε βράδυ και θέλει πάρα πάρα πολύ να κερδίσει».

Η γνώμη του για τον coach Μπαρτζώκα: «Τρομερός προπονητής. Τα επιθετικά σου συστήματα και η επιθετική του φιλοσοφία είναι εξαιρετική. Έχει χάρισμα και δεν φοβάται να πει αυτά που έχει στο μυαλό του. Αξίζει τον σεβασμό».

Το μήνυμά του ενόψει της νέας σεζόν: «Πάμε να κερδίσουμε μωρό μου, πάμε να κερδίσουμε».

Για τη σχέση του με τον Ματίας Λεσόρ είπε: «Ο Ματίας και εγώ είμαστε καλοί φίλοι. Ήμασταν συγκάτοικοι στο Ευρωμπάσκετ του 2019. Τότε γίναμε φίλοι. Από τότε που υπέγραψα εδώ μιλάμε σχετικά με τη ζωή στην Αθήνα και τον Πειραιά. Του είπα ότι τώρα μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε "εχθροί" τώρα όμως. Τα αθλήματα πρέπει να ενώνουν τον κόσμο και όχι να τον διχάζουν. Πρέπει να μας φέρνουν πιο κοντά. Ο Ματίας και εγώ είμαστε καλοί φίλοι, αλλά όταν θα βρεθούμε στο παρκέ δεν θα είμαστε. Κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και εκτός αυτού μπορούμε να έχουμε μία τρομερή σχέση».

Ο Εβάν Φουρνιέ στην κάμερα του Sportal: