Ο Φρανκ Ντιλικινά στο Sportal: «Θέλω να κάνω τάπα στον Φουρνιέ και να καρφώσω μπροστά στον Λεσόρ!»

Χρήστος Τσάλτας 17:47 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 21.09.2024

Ο Φρανκ Ντιλικινά ξεκινάει το trash talking προς τους Εβάν Φουρνιέ και Ματίας Λεσόρ αποκλειστικά στην κάμερα του Sportal! Ο Γάλλος γκαρντ μιλάει για την προσπάθεια της Παρτίζαν τη φετινή σεζόν και στέλνει μήνυμα για το ταβάνι της ομάδας του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Παρτίζαν έκανε... ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της, καθώς άλλαξε πολλά με σκοπό να πάει σε μια διαφορετική αγωνιστική κατεύθυνση. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφερε αρκετά νέα πρόσωπα στο Βελιγράδι, αρκετά εκ των οποίων έχουν σημαντική παρουσία στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια.

Ένα εξ αυτών είναι ο Φρανκ Ντιλικινά. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν ένα από τα πρώτα «χτυπήματα» του Ζοτς αυτό το καλοκαίρι για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής των ασπρόμαυρων. Ο Ντιλικινά άφησε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη, για λογαριασμό μιας εκ των πιο ιστορικών ομάδων.

Απρόοπτο στην Παρτίζαν: Δεν ταξίδεψε Αθήνα με την ομάδα ο Κάρλικ Τζόουνς αλλά παίζει στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»
EUROLEAGUE

21:00 - 19.09.2024

Απρόοπτο στην Παρτίζαν: Δεν ταξίδεψε Αθήνα με την ομάδα ο Κάρλικ Τζόουνς αλλά παίζει στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής έφτασε στην Ελλάδα η Παρτίζαν καθώς ο Κάρλικ Τζόουνς δεν ταξίδεψε από το Βελιγράδι, κάτι που όμως αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και καταλαβαίνει τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Το Sportal τον συνάντησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο περιθώριο της προπόνησης της Παρτίζαν ενόψει του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και ο ίδιος μοιράστηκε τις σκέψεις του.

Μίλησε για τη μεταγραφή του στην Παρτίζαν, εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας. Παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής σεζόν, την αντιπαλότητα με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους φίλους του, Εβάν Φουρνιέ και Ματίας Λεσόρ.

Φρανκ ευχαριστούμε για το χρόνο σου. Πρώτα απ' όλα, πώς θα περιέγραφες τη διαδικασία προετοιμασίας με την Παρτίζαν; Μια νέα πόλη. ένα νέο γκρουπ, ένα νέο κεφάλαιο για σένα.

«Όπως είπες, νέο. Είμαι ενθουσιασμένος. Κάθε νέο φέρνει ενθουσιασμό. Ανυπομονώ να βγω στο παρκέ και να είμαι με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές. Είναι καλό γκρουπ και αυτό μας δίνει κίνητρο για να πετύχουμε κάτι φέτος. Φυσικά έχουμε τον Ζοτς στο πλευρό μας και επίσης τι να πούμε για τον κόσμο μας. Υπάρχει ενθουσιασμός. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η σεζόν».

Νέα ομάδα για σένα, νέος; προπονητής. Πώς είναι να συνεργάζεσαι με έναν προπονητή σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν θρύλο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ.

«Ξέρει μπάσκετ και θα σε διδάξει αρκετά πράγματα. Τον ακολουθώ. Αυτό είναι το σπουδαίο μαζί του. ΑΝ θες να μάθεις μπάσκετ είσαι στο σωστό μέρος. Είναι πολύ απαιτητικός και η ομάδα μπορεί να απαντήσει, βάζοντας καλά πράγματα στις προπονήσεις. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την έναρξη της σεζόν».

Θεωρείς ότι η ομάδα έχει νοοτροπία underdog φέτος και πώς ταιριάζει αυτό με σένα;

«Έχουμε εξαιρετική νοοτροπία. Θέλουμε να παίξουμε ομαδικά, να γυρίσουμε τη μπάλα, να δώσουμε το μάξιμουμ για να κερδίζουμε. Εάν κάναμε ένα πράγμα τους τελευταίους μήνες είναι να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να δημιουργήσουμε αυτή τη νοοτροπία».

Ήρθες από ένα άκρως παραγωγικό καλοκαίρι με αργυρό μετάλλιο με την εθνική Γαλλίας. Πόσο κίνητρο παίρνεις για να γίνεις ακόμα καλύτερος με την Παρτίζαν;

«Πάντα έχω κίνητρο. Είναι ένα νέο κεφάλαιο τώρα. Το προηγούμενο έφτασε στο τέλος του γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ήταν ένα όνειρο. Τώρα είναι κάτι φρέσκο, μια νέα αρχή σε μια νέα πόλη, νέα διοργάνωση στην Ευρωλίγκκα. Αγαπώ τις προκλήσεις, όπως και οι συμπαίκτες μου. Εγώ μαζί με τους συμπαίκτες έχουμε καλά συναισθήματα. Ανυπομονούμε για τη σεζόν που έρχεται».

Τι είδους πρόκληση είναι για σένα να αντιμετωπίσεις κάποιους καλούς φίλους όπως ο Εβάν Φουρνιέ και ο Ματίας Λεσόρ; Είσαι έτοιμος για trash talking στα παιχνίδια της Euroleague;

«Είναι πάντα ωραίο όταν αντιμετωπίζεις τους φίλους σου. Είναι διασκεδαστικό. Θέλω να έχω μια καλή σεζόν γεμάτη υγεία και όταν έρθει η ώρα εναντίον μας θα δώσουν το καλύτερο και εγώ. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μπάσκετ κόντρα σε άτομα που εκτιμάς».

Θα προτιμούσες να κάνεις τάπα στον Εβάν Φουρνιέ ή να καρφώσεις πάνω στον Ματίας Λεσόρ;

«Εάν μπορούσα θα τα έκανα και τα δύο!»

Και στους δύο;

«Ναι, φυσικά! Για να είμαι ειλικρινής θα έκανα τάπα στον Εβάν και κάρφωμα στον Ματίας. Δεν ξέρω τι προτιμάω πραγματικά. Θα προσπαθήσω να κάνω και τα δύο».

Μιλώντας για τους φιλάθλους, είδαμε στην Hala 3 στο Βελιγράδι στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Παρί τον κόσμο να σας δείχνει αγάπη. Από την πρώτη μέρα δείχνει αγάπη. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι τα πάντα! Από 5 χρονών παίζω μπάσκετ, ήταν το πάθος μου. Όταν έρχομαι να παίζω σε ένα μέρος σαν αυτό, που αγαπάνε το μπάσκετ, που έχουν πάθος, δείχνουν την αγάπη για την ομάδα, αυτό σε κάνει να δίνεις το μάξιμουμ. Το μπάσκετ δημιουργεί τόσα συναισθήματα, σε ένα event. Για πάνω από 40 λεπτά. Από το ζέσταμα ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα. Είναι εκπληκτικό, τι να πω. Λατρεύω που είμαι εδώ. Θες να παίζεις για μέρη σαν αυτά και για φιλάθλους σαν αυτούς για πολύ καιρό. Είναι απλά εκπληκτικό».

Τι είδους αποτέλεσμα θα σε κάνει χαρούμενο στο τέλος της σεζόν, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;

«Είναι νέα η ομάδα, νέο το πρωτάθλημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε το μάξιμουμ.. Είμαι ανταγωνιστικός τύπος. Όλοι θα πουν ότι θέλουν να κερδίσουν τίτλους, οπότε αυτό είναι το βασικό για κάθε ομάδα. Είμαστε νέα ομάδα, δουλεύουμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο τέλος και να παλέψουμε για κάθε τίτλο που θα διεκδικήσουμε».

Και τελευταία ερώτηση, έχετε την κόντρα με τον Ερυθρό Αστέρα. Πώς περιμένεις αυτά τα παιχνίδια και το επίπεδο έντασης αυτών των αγώνων;

«Ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια. Έχω δει βίντεο, έχω μιλήσει με άλλους ανθρώπους γι αυτό να μου πουν πολλά για τα παιχνίδια. Αλλά ξέρω ότι αυτό που θα μάθω δεν θα είναι καν κοντά στο συναίσθημα που θα νιώσω τη μέρα του αγώνα. Ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια, το πάθος των δύο ομάδων και αναμφίβολα ελπίζω η Παρτίζαν να φτάσει στη νίκη σε αυτά τα παιχνίδια».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!