Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στο Sportal για τον ανταγωνισμό στο ΝΒΑ και το In-Season tournament: «Όλη η λίγκα γίνεται πιο ανταγωνιστική»

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στο Sportal για τον ανταγωνισμό στο ΝΒΑ και το In-Season tournament: «Όλη η λίγκα γίνεται πιο ανταγωνιστική»

Χρήστος Τσάλτας 00:22 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του νεοσύστατου In-Season Tournament του ΝΒΑ και την ευκαιρία να ανεβάσει το επίπεδο ανταγωνισμού στη λίγκα.

Τη φετινή σεζόν το ΝΒΑ εγκαινιάζει μια ακόμα καινοτομία με σκοπό να διατηρήσει τον ανταγωνισμό σε υψηλά επίπεδα. Η καινοτομία αυτή μάλιστα δίνει ένα ακόμα κίνητρο στις ομάδες προκειμένου να φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τo In-Season tournament θα κάνει ντεμπούτο αυτή τη σεζόν και δίνει την ευκαιρία στις 30 ομάδες της λίγκας να διεκδικήσουν έναν επιπλέον τίτλο, μετά το Larry O'Brien trophy που αποτελεί σταθερά το πιο μεγάλο δέλεαρ για όλες τις ομάδες.

Οι 30 ομάδες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη θα παλέψουν με σκοπό να προσθέσουν ένα ακόμα τρόπαιο και ένας εκ των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στο ΝΒΑ, αλλά και στο παγκόσμιο μπάσκετ, γενικότερα, θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για κάτι διαφορετικό, πέραν από το πρωτάθλημα, αλλά και το χρυσό μετάλλιο με την Team USA.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς και οι νεανικοί Σαν Αντόνιο Σπερς, στους οποίους δεσπόζει η παρουσία του Βίκτορ Ουεμπανιαμά, θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για τον πρώτο τίτλο -χρονικά- στη σεζόν. Κάτι που αναμένεται να ανεβάσει τον ανταγωνισμό γενικότερα.

Τo Sportal πήρε μέρος στο international video call του coach Pop με εκπροσώπους του Τύπου από την Ευρώπη, την Ασία αλλά και τη Μέση Ανατολή και μάλιστα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για το επίπεδο ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα, αλλά και το πόσο μπορεί να αναβαθμίσει όλες τις ομάδες η νεοσύστατη διοργάνωση.

«Είναι ένα νέο τουρνουά», ανέφερε αρχικά στην απάντησή του στο Sportal ο σπουδαίος Γκρεγκ Πόποβιτς, για να προσθέσει. «Για πρώτη φορά το ΝΒΑ έχει κάτι τέτοιο και αυτό φέρνει ενθουσιασμό σε όλους. Είναι πολύ ανταγωνιστικό, ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία βρίσκεται κάποιος.

Φτάνει σε όλα τα επίπεδα του μπάσκετ. Εάν βάλεις κάτι τέτοιο προσθέτει ανταγωνισμό και σημάδια του τι μπορεί να συμβεί ως το τέλος της σεζόν, ανεξάρτητα αν οι ομάδες πάνε καλά ή όχι μέσα στη σεζόν. Είναι σπουδαία ένδειξη και πολύ ανταγωνιστικό μέρος για όλους τους παίκτες».