Ο Κίναν Έβανς στο Sportal: «Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό - Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είμαι έτοιμος»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 13:30 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 26.09.2024

Μιλώντας στην κάμερα του Sportal, ο Κίναν Έβανς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ολυμπιακό για το γεγονός της μεταγραφής παρά τον τραυματισμό του, ευχαρίστησε τους οπαδούς για την αγάπη και την υπομονή τους, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιστροφή του, την οποία και υπολογίζει κάπου στον δεύτερο γύρο της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε αρκετά το καλοκαίρι, δείγμα του ότι θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, αλλά και να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση της Euroleague. Ένας από τους παίκτες που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη», όμως θα αργήσουμε να δούμε στα παρκέ, είναι ο Κίναν Έβανς.

Ο Αμερικανός γκαρντ μετά από δύο χρόνια με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας, έγινε κάτοικος Πειραιά, έχοντας βέβαια τραυματιστεί σοβαρά στα τέλη της περσινής σεζόν. Ο Έβανς είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν, έστω και αν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις αρχές του νέου έτους.

Ο Έβανς μίλησε στην κάμερα του sportal για το πόσο χαρούμενος είναι που θα παίζει στον Ολυμπιακό, για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας από αυτόν, αλλά και το πως νιώθει που τον θέλανε τόσο πολύ οι «ερυθρόλευκοι».

Για το πως νιώθει που υπέγραψε στον Ολυμπιακό: «Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία τεράστια ευκαιρία και ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου να είμαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος για να κερδίσω. Ειδικά όταν θα μπορέσω να βρεθώ στο παρκέ. Σε κάποιους μήνες θα μπορώ να παίξω με όλους, οπότε είμαι ενθουσιασμένος με όλο αυτό».

Για το αν είναι κίνητρο για αυτόν ότι βρίσκεται σε μία ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια πάει σε Final Four: «Ναι σίγουρα. Υπάρχει πολύ ταλέντο εδώ πέρα. Ξέρεις, ο στόχος που έχουμε θέσει σαν ομάδα είναι αυτός. Μιλήσαμε για αυτό νωρίτερα σε μία συνάντηση και ξέρουμε ότι δεν έχουμε μια κουλτούρα ότι ξαναχτίζουμε κάτι, αλλά μία κουλτούρα που μας κάνει να θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους. Οπότε είμαι ενθουσιασμένος που υπάρχει τόσο ταλέντο στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να φτάσουμε στο τέταρτο (Final Four)».

Για το ταλέντο της ομάδας στη θέση που παίζει και το αν πρέπει να αποδείξει την αξία του όταν επιστρέψει: «Ναι εννοείται, το ήξερα αυτό όταν υπέγραφα εδώ. Ακόμα και να μην ήμουν τραυματίας, θα έπρεπε πάλι να συναγωνιστώ με αυτά τα παιδιά για λεπτά συμμετοχής. Τίποτα δεν σου δίνεται, όλα κερδίζονται. Οπότε όταν θα είμαι υγιής θα συναγωνιστώ και θα βγω έξω να βοηθήσω την ομάδα».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον ήθελε πολύ, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας: «Σίγουρα δεν είναι κάτι καθημερινό. Ειδικά στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις τέτοιες καταστάσεις. Έχω πολύ ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που θέλανε την όλη κατάσταση. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία του να είμαι εδώ. Οπότε θέλω σίγουρα να το αξιοποιήσω στο έπακρο και να δείξω πόσο ευγνώμων είμαι».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί: «Δεν έχω ιδέα αλήθεια, αλλά πάμε μέρα με τη μέρα. Θα είναι κάποια στιγμή στον δεύτερο γύρο. Εμένα δεν μου αρέσει να βιάζομαι όταν υπάρχει ένας τραυματισμός και να δίνω στον εαυτό μου ένα χρονοδιάγραμμα κάθε μέρα. Απλά πηγαίνει με το πως αντιδρά το σώμα μου και πως είναι τα πράγματα στο μυαλό μου. Απλά το πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα».

Για τις αναμνήσεις που έχει από το ΣΕΦ: «Έχω χάσει κάθε φορά που έχω έρθει εδώ. Θα είναι ωραίο να είμαι από την άλλη πλευρά πλέον. Να πάρω κάποιες νίκες εδώ μέσα. Αλλά για τώρα, η μόνη μου επιλογή είναι η ήττα, όσον αφορά τις αναμνήσεις μου από το παρελθόν. Έναν χρόνο πριν οι φίλαθλοι ήταν τιμωρημένοι και την προηγούμενη σεζόν ήταν ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι, αλλά γενικά έχει τρομερή ατμόσφαιρα».

Για το Final Four του Κάουνας και αν είχε δει τους φίλους του Ολυμπιακού: «Ναι ναι. Ήταν τρομερό να τους βλέπεις εκεί έξω να φωνάζουν φουλ δυνατά και να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Ήταν τέλειο».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από αυτόν: «Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που έχω και θέλω να τους κάνω περήφανους. Το να φοράω τη φανέλα μπροστά τους, αντί απλά να κάθομαι και να βλέπω το παιχνίδι. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από τον κόσμο και από ανθρώπους στον δρόμο όταν περπατάω. Είναι τέλειο να βλέπεις κόσμο να σου λέει ότι θα περιμένουμε για εσένα να γίνεις υγιής, μην βιαστείς. Βλέπεις πόσο ειλικρινείς είναι και ότι εννοούν αυτό το μήνυμα που στέλνουν, από τα βάθη της καρδιάς τους. Είναι καταπληκτικό να νιώθεις επιθυμητός και να σε αγαπάνε οι φίλαθλοι της ομάδας, για την οποία δεν έχεις παίξει ακόμα. Και ειδικά όταν είσαι τραυματίας, δείχνουν πόσο το σέβονται, τη διαδικασία της αποθεραπείας και να είμαι έτοιμος να παίξω για αυτούς».