Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού - Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Βεζένκοφ είναι ξανά μαζί μας»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:30 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 01.10.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal για την ιδιαίτερη φετινή σεζόν που ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του, το αναβαθμισμένο ρόστερ της ομάδας, αλλά και την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με 2/2 νίκες και σε συνδυασμό με αυτές, πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Μετά τη νίκη επί του Περιστερίου Domino's, ακολούθησε η νίκη επί του Παναθηναϊκού Aktor στον τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον κοιτάνε την επόμενη ημέρα, η οποία έχει να κάνει με τη Euroleague, καθώς την Παρασκευή (04/10) φιλοξενούνται από τη Φενέρμπαχτσε για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

🏀'Επος με Μιλουτίνοφ - Βεζένκοφ: «Σου ζητούσα εδώ και μισή ώρα να έρθεις και έκανες μ@λ@κίες - Now you are… παραπονιέσαι»
SPORTAL ORIGINALS

18:28 - 30.09.2024

🏀'Επος με Μιλουτίνοφ - Βεζένκοφ: «Σου ζητούσα εδώ και μισή ώρα να έρθεις και έκανες μ@λ@κίες - Now you are… παραπονιέσαι»

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε... παρέμβαση στη συνέντευξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal και ο Σέρβος εξέφρασε τα παράπονά του για τον συμπαίκτη του.

Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό μιας και συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στην κάμερα του Sportal, δήλωσε ότι είναι τεράστια τιμή για αυτόν που είναι αρχηγός του συλλόγου, στάθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας με τους τραυματισμούς, την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και το πόσο τιμητικό θα ήταν αν έβλεπε τη φανέλα του να αποσύρεται κάποια μέρα.

Κώστα καλή χρονιά, καλή σεζόν. Ως ο πιο έμπειρος παίκτης στην πραγματικότητα του Ολυμπιακού, πως νιώθεις που έχουν γίνει τόσες ενισχύσεις στην ομάδα, που είναι τελείως διαφορετικό το ρόστερ σε κάποια σημεία, ειδικά με τις αλλαγές.

«Σε ευχαριστώ αρχικά που με κάνεις να νιώθω μεγάλος, για να ξεκινήσουμε έτσι ωραία, να σπάσουμε λίγο τον πάγο. Σίγουρα έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικές προσθήκες, παρά πολύ σημαντικό για την ομάδα. Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά και όλας για τον σύλλογο και για την ομάδα. Και οι πρόεδροι θέλανε να δώσουνε στην ομάδα το καλύτερο υλικό που μπορούσανε να βρουν στην αγορά έξω, σε συνδυασμό με τα θέλω του προπονητή. Νομίζω από άποψη υλικού έχουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και απομένει να δουλέψουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές και να φανεί και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Ερυθρόλευκη» η πρώτη ντερμπάρα και ο πρώτος τίτλος της σεζόν!
STOIXIMAN SUPER CUP

23:07 - 29.09.2024

«Ερυθρόλευκη» η πρώτη ντερμπάρα και ο πρώτος τίτλος της σεζόν!

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεκινά «καυτός» και τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει τρομερό δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-85 του Παναθηναϊκού στη Ρόδο και κατέκτησε τον τίτλο του Σούπερ Καπ.

Για το αν αλλάζουν τα πλάνα στην προετοιμασία με τους τραυματισμούς: «Ξεκάθαρα, ξεκάθαρα. Κοίταξε να δεις, σε μία προετοιμασία χτίζεται πέρα από το κομμάτι του πως θες να παίξεις στη σεζόν, χτίζεται και ένα μεγάλο κομμάτι της χημείας και των αυτοματισμών της χρονιάς. Όταν λοιπόν δεν έχεις τα δύο βασικά σου σέντερ και μπαίνεις σε αδόκιμα σχήματα ή προσπαθείς να καλύψεις τα κενά ουσιαστικά, όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό δημιουργεί μία ανισορροπία που δεν δίνει τη δυνατότητα και στον προπονητή και στους παίκτες να δουν τις πραγματικές δυνατότητες και το τι μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα μέσα στο παρκέ. Αλλά παρόλα αυτά αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτό πρέπει να πορευτούμε».

Για τα πολλά παιχνίδια μέσα στη χρονιά και πως το διαχειρίζεται: «Έχω την ευτυχία να βρίσκομαι σε έναν σύλλογο, ο οποίος το πρόγραμμα που βγάζει για τους παίκτες του, που είναι μία συλλογική προσπάθεια προπονητών, γυμναστών, εργοφυσιολόγων, όλων των ιατρικών τιμ, γίνεται μία σωστή δουλειά και προσέγγιση στον καθένα με βάση τις ανάγκες του, με βάση την κόπωσή του, με βάση το τι έχει προηγηθεί και την προηγούμενη σεζόν αλλά και μέσα στο καλοκαίρι. Οπότε εμπιστεύομαι απόλυτα όλο το τιμ της ομάδας και σε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα δόξα τω θεώ όπως βλέπεις είμαστε από τις ομάδες που δεν έχουν πάρα πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς, ίσα ίσα έχουμε από τους λιγότερους».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες και το τι κάνει ξεχωριστή αυτή την ομάδα: «Νομίζω ότι είναι η στόφα που έχει, είναι το DNΑ αυτής της ομάδας, οποιαδήποτε κατάσταση, οποιαδήποτε ομάδα, οποιοσδήποτε παίκτης, οποιοσδήποτε να βρίσκεται στον σύλλογο, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, είναι καταδικασμένη να πρέπει να βγάζει περήφανο τον κόσμο της και νομίζω όλο αυτό μετουσιώνεται και μέσα στο γήπεδο και περνάει σε κάθε παιδί που έρχεται εδώ πέρα. Γιατί δεν έχει γίνει με συγκεκριμένα άτομα, έχει γίνει με διαφορετικές ομάδες ανά τα χρόνια. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι αν θέλεις να κάνουμε και φέτος, αυτός είναι ο στόχος μας. Το να κάνουμε πρώτα απ' όλα περήφανο τον κόσμο μας και χαρούμενους που βλέπουν αυτή την ομάδα. Σίγουρα θέλουμε το αποτέλεσμα, αδιαμφισβήτητα. Αλλά ξέρεις όλο αυτό είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να πάει βήμα βήμα».

Για την επιστροφή του Βεζένκοφ: «Πολύ χαρούμενος. Με κέρδισε πριν στα σουτ, θα του το φυλάω για κάπου μέσα στη χρονιά. Δεν τον βλέπω τώρα κάπου. Υπάρχει η σχέση που υπάρχει με τον Σάσα, είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβρέθηκε εδώ που ξαναήρθε εδώ. Νομίζω και ο ίδιος είναι πάρα πολύ χαρούμενος και φαίνεται από τις αντιδράσεις του και απ' όλα. Όλοι μαζί να παλέψουμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό».

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»
STOIXIMAN SUPER CUP

00:04 - 30.09.2024

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για την κατάκτηση του Stoiximan Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει άπαντες να είναι συγκεντρωμένοι, γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο.

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος πλέον έχει στείλει το μήνυμα στην ομάδα με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια. Πάρα πολύ δυναμικό παρών σε κάθε παιχνίδι, σίγουρα είναι και η απόδοση της ομάδας που έχει τραβήξει τον κόσμο ακόμα περισσότερο στα παιχνίδια της. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά και πρέπει να δώσουμε το 110% για τον σύλλογο».

Για το αν πιστεύει ότι θα αποσυρθεί κάποια στιγμή η δική του φανέλα και θα ζήσει ότι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης: «Καταρχήν δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα ήταν ευλογία, σίγουρα θα ήταν ότι πιο τιμητικό θα μπορούσε να συμβεί στην καριέρα μου, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και ότι εσύ συμπορεύτηκες την ιστορία με μαζί τα παιδιά αυτά, δεν σημαίνει ότι σου οφείλει και εσένα κάτι κάποιος ή οτιδήποτε. Αν ο σύλλογος και ο κύριος Παναγιώτης και ο κύριος Γιώργος, κρίνουν ότι είμαι ισάξιος για κάτι τέτοιο, όπως είπα και πριν θα είναι τεράστια τιμή. Αλλά για μένα είναι ήδη τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός αυτού του συλλόγου. Του ιστορικότερου συλλόγου, του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και πόσο μάλλον να είμαι αρχηγός του στα 100 χρόνια και να φοράω με περηφάνια αυτή τη φανέλα».

Για τη ζωή του ως πατέρας: «Τα παιδιά είναι ευλογία. Είναι το χαμόγελο στα χείλη σε μία δύσκολη μέρα σου. Είναι η ξεγνιασά σου. Είναι αυτό που θα σε πάρει από το οτιδήποτε μπορεί να σε προβληματίζει μέσα στην ημέρα, είτε αυτό λέγεται μπάσκετ ή οποιαδήποτε άλλη δουλειά, που ο καθένας από εμάς κάνει. Είμαι πάρα πολύ ευλογημένος για τους ανθρώπους που έχω πλάι μου, είμαι πάρα πολυ ευλογημένος για τη γυναίκα που έχω πλάι μου και μου έχει χαρίσει αυτά τα δύο αγγελούδια και πραγματικά οι στιγμές είναι μοναδικές και δεν μπορούν να αποτυπωθούν ούτε σε λόγια ούτε σε εικόνες, ούτε σε τίποτα. Είναι στιγμές και στιγμιότυπα μικρά της καθημερινότητας, τα οποία αποτυπώνονται μέσα στην καρδιά σου και σε ακολουθούν για πάντα».