Ο Ματίας Λεσόρ στο Sportal: «Ανυπομονώ για το γεμάτο ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι - Αυτό θα είναι επιτυχία για μένα»

Ηλίας Λαλιώτης 11:39 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ στην κάμερα του Sportal για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της EuroLeague, τη μάχη με τους Μιλουτίνοφ και Φαλ, τις διαφορές Ομπράντοβιτς και Αταμάν, αλλά και τον μεγάλο του στόχο για τη φετινή σεζόν.

Η φετινή EuroLeague ξεκινά με ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10, 21:15), με τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα να έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή τη «μητέρα των μαχών».

Κάνοντας πολλούς να... αστειεύονται πως δεν πρόκειται για κλήρωση, αλλά για μια πολύ καλή ιδέα από το τμήμα μάρκετινγκ της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών και ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Sportal για το μεγάλο ντέρμπι, αλλά και τη μάχη του με τους Μιλουτίνοφ και Φαλ.

Παράλληλα, ο Γάλλος σέντερ δεν μπορεί να κρύψει πόσο μεγάλη σημασία έχει για αυτόν να βλέπει γεμάτο το ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι της EuroLeague και λογίζει ως επιτυχία του Παναθηναϊκού φέτος, να καταφέρει να φέρνει κόσμο στο γήπεδο.

Τέλος, αναφέρεται στην έως τώρα συνεργασία του με τον Εργκίν Αταμάν και τις διαφορές που βλέπει σε σχέση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ:

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος σέντερ στο Sportal:

Γεια σου Ματίας, καλώς ήλθες! Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω πως ένιωσες όταν βρέθηκες για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Περίμενες αυτή την ατμόσφαιρα;

«Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Ήταν ένα όμορφο πρώτο βήμα για την πρώτη μου φορά εδώ. Ήταν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, πολύ διασκεδαστική και ανυπομονώ να παίζω σε γεμάτο γήπεδο κάθε φορά μέχρι το τέλος της σεζόν».

Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για την EuroLeague είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως θα είναι γεμάτο από φιλάθλους το ΟΑΚΑ. Πως περιμένεις αυτόν τον αγώνα;

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρώτο παιχνίδι. Υποθέτω η EuroLeague έχει πολύ καλό τμήμα μάρκετινγκ… Πιστεύω ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά ελπίζω να είναι γεμάτο για κάθε παιχνίδι, όχι μόνο για το ντέρμπι».

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι από τις άλλες προσφορές που είχες; Ποιο ήταν το κίνητρό σου;

«Ήταν μια πολύ καλή πρόκληση για εμένα. Πολύ παρόμοια κατάσταση με αυτή που είχα στην Παρτιζάν όταν πρωτοπήγα εκεί. Μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, με ένα πολύ επιτυχημένο προπονητή και ορισμένους πολύ καλούς παίκτες. Μια πολύ καλή ομάδα, η πιο επιτυχημένη της Ευρώπης, που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Οπότε ήταν μια πολύ καλή πρόκληση, ωραία πόλη, σπουδαίοι οπαδοί και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ».

Δούλεψες με έναν από τους καλύτερους, μάλλον τον καλύτερο, προπονητή της Ευρώπης, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα προηγούμενα δύο χρόνια και τώρα έχεις τον Εργκίν Αταμάν, δύο φορές πρωταθλητή στην EuroLeague με την Εφές. Πώς είναι η συνεργασία σας και τι διαφορές εντοπίζεις μέχρι τώρα;

«Ακόμα προσαρμόζομαι, είναι δύο πολύ διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Οπότε ακόμα ψάχνω την ισορροπία σε αυτά που μας ζητά ο προπονητής και των ρόλων κάθε παίκτη στο παρκέ. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, οπότε όλοι είναι στη φάση της προσαρμογής αυτή τη στιγμή. Όπως είπα είναι πολύ διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Ο Εργκίν δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες, ενώ ο Ζοτς είναι πολύ συγκεκριμένος με την τακτική και τις λεπτομέρειες. Ο Εργκίν μας δίνει την ελευθερία να κινηθούμε κατά βούληση, αλλά μέσα από το δικό του σύστημα φυσικά. Είμαστε ακόμα στην προσαρμογή, κάθε παίκτης προσπαθεί να βρει τον καλύτερο τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, εγώ πως θα είμαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται. Έχουμε να ενώσουμε κάποια πολύ καλά κομμάτια και όταν το κάνουμε θα είμαστε πολύ καλά».

Εσύ, όμως, δείχνει να προσαρμόζεσαι πολύ καλά στο σύστημά του. Έκανες πολύ καλά φιλικά παιχνίδια. Νιώθεις άνετα σε αυτό το στιλ παιχνιδιού;

«Προς το παρόν ναι, αλλά όπως είπες είναι φιλικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει σκάουτινγκ για την αντίπαλη ομάδα, δεν ξέρουμε πως θα παίξουν, όπως επίσης και για την αντίπαλη ομάδα είναι δύσκολο. Έχουμε νέους παίκτες, διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από ότι είχαμε. Και για τον προπονητή είναι διαφορετικό ρόστερ από αυτό που είχε. Οπότε τα φιλικά είναι καλά, εγώ ένιωσα καλά και χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά στην τελική τα φιλικά παιχνίδια δεν σημαίνουν τίποτα μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. Τότε θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν; Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Παναθηναϊκό;

«Είμαι πολύ συγκεκριμένος, γιατί θέλω να παίρνω τα πράγματα βήμα-βήμα. Δεν θέλω να βλέπω πολύ μπροστά ή να κοιτάζω πολύ πίσω. Συνήθως είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά γενικά θα ήθελα να βλέπω αυτό το γήπεδο γεμάτο σε κάθε παιχνίδι της EuroLeague. Αυτό θα είναι επιτυχία για εμένα, γιατί αν γίνει θα σημαίνει πως είναι πετυχημένη και η ομάδα. Να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε στην Ευρωλίγκα, να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Να απολαύσουμε αυτή την ομάδα, να απολαύσουμε αυτή την ευκαιρία που έχουμε να είμαστε σε αυτή την ομάδα».

Θα σε πάω ξανά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το πρώτο φετινό της EuroLeague. Σου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες του για αυτή την «έχθρα»; Προφανώς και την ξέρεις, όπως όλη η Ευρώπη, αλλά σου έχουν πει κάτι συγκεκριμένο, όπως ο Ιωάννης (σ.σ Παπαπέτρου), που το έχει ζήσει πολλές φορές.

«Ναι φυσικά, μου έχουν μιλήσει πολύ για το ντέρμπι. Το συγκρίνουμε με το ντέρμπι στο Βελιγράδι. Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά παρόμοια, αν και τα συγκεκριμένα, επειδή έχουμε τον Σλούκα πλέον, θα είναι ακόμα πιο σκληρά από ότι συνήθως. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ένα ακόμα παιχνίδι μπάσκετ. Οι οπαδοί θα κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως, θα προσπαθήσουν να μας στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν, αλλά στο παρκέ είμαστε 5 εναντίον 5, δύο καλάθια και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε. Στο τέλος της ημέρας είναι αγώνας μπάσκετ, θα πρέπει να αφήσουμε το συναίσθημα στην άκρη, παρά το πόσο ειδικό είναι αυτό το παιχνίδι και παρά την έχθρα που υπάρχει και την ενέργεια γύρω από αυτό».

Πέρυσι ήσουν στην κορυφαία 5άδα της EuroLeague. Σε αυτό το ντέρμπι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις δύο από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης, τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ. Πως προετοιμάζεσαι για αυτή τη μάχη;

«Είναι δύο πολύ συγκεκριμένοι ογκώδεις παίκτες. Ο Φαλ είναι πολύ, πολύ ψηλός και ο Μιλουτίνοφ είναι πολύ δυνατός, ξέρει να κινείται πολύ καλά κοντά στο καλάθι. Είναι πολύ καλή πρόκληση για το πρώτο παιχνίδι. Αυτή είναι η δουλειά μας όμως, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να παίξω εναντίον τους. Είναι ένα από τα καλύτερα ζευγάρια ψηλών στην EuroLeague, αν όχι το καλύτερο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τους αντιμετωπίσω και είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη μάχη».