Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Μάλλον δεν πίεζα αρκετά τον εαυτό μου πριν τους τραυματισμούς - Ευγνώμων στους Αγγελόπουλους για το ρόστερ»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 12:00 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 03.10.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στην κάμερα του sportal για τις αλλαγές του Ολυμπιακού στο ρόστερ, τον τραυματισμό του, αλλά και τη συνεργασία του με τον coach Μπαρτζώκα.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Euroleague με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει την Παρασκευή (04/10) τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Η επίσημη σεζόν ξεκίνησε θετικά για τους Πειραιώτες, καθώς για τρίτο διαδοχικό χρόνο φτάσανε στην κατάκτηση του Stoiximan Σούπερ Καπ.

Το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι τώρα στην Ευρωλίγκα και σε ένα πολύ απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι. Εκεί δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας, μιας και είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης στην προετοιμασία της ομάδας.

🏀'Επος με Μιλουτίνοφ - Βεζένκοφ: «Σου ζητούσα εδώ και μισή ώρα να έρθεις και έκανες μ@λ@κίες - Now you are… παραπονιέσαι»
SPORTAL ORIGINALS

18:28 - 30.09.2024

🏀'Επος με Μιλουτίνοφ - Βεζένκοφ: «Σου ζητούσα εδώ και μισή ώρα να έρθεις και έκανες μ@λ@κίες - Now you are… παραπονιέσαι»

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε... παρέμβαση στη συνέντευξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal και ο Σέρβος εξέφρασε τα παράπονά του για τον συμπαίκτη του.

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στη Media Day του Ολυμπιακού στην κάμερα του Sportal και στάθηκε στις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, τους τραυματισμούς που έχει συχνά η ομάδα στη θέση των σέντερ, αλλά και στο πως επιστρέφει πάντα δυνατός μετά τους τραυματισμούς του.

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, το ρόστερ αυτής της ομάδας είναι καλύτερο. Οι ιδιοκτήτες ουσιαστικά βάλανε πολλά περισσότερα χρήματα στην ομάδα και τους ευχαριστούμε. Θεωρώ ότι χτίσαμε μία εξαιρετική ομάδα και έχουμε την ποιότητα να πάμε μέχρι τέλους, αλλά στον αθλητισμό δεν είναι σίγουρο ότι άμα βάλεις πολλά λεφτά θα κερδίσεις τους τίτλους. Είναι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστό, είναι το Final Four, είναι σε τι μέρα θα βρίσκεσαι. Μερικές φορές πρέπει να είσαι λίγο τυχερός, αλλά από την πλευρά τους (οι ιδιοκτήτες) έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και είμαι ευγνώμων σε αυτούς και ελπίζω να είναι «πάνω» μας, το να έχουμε μία καλή σεζόν».

Για το πως ήταν η πρώτη χρονιά του στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Είχα κάποια θέματα με τραυματισμούς. Στην αρχή ένιωθα εξαιρετικά, μετά είχα έναν μικρό τραυματισμό και είχα κάποια προβλήματα, αλλά είναι φυσιολογικό. Στο τέλος της ημέρας στόχος ήταν το Final Four. Ήταν ο κύριος στόχος μας πέρσι, να είμαστε εκεί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Θα παλέψουμε αυτή τη χρονιά για αυτό που θέλαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο».

Μποζίκας: «Έχουμε άλλους τρεις στόχους μπροστά μας - Τότε θα είναι έτοιμοι Φαλ και Μιλουτίνοφ»
STOIXIMAN SUPER CUP

16:29 - 30.09.2024

Μποζίκας: «Έχουμε άλλους τρεις στόχους μπροστά μας - Τότε θα είναι έτοιμοι Φαλ και Μιλουτίνοφ»

Ο βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, μίλησε για την κατάκτηση του Stoiximan Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό, τους στόχους της ομάδας, αλλά και την κατάσταση των Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Για το γεγονός ότι λείπει σχεδόν πάντα κάποιος σέντερ λόγω τραυματισμού: «Είναι δύσκολο οι τρεις μας (Φαλ και Ράιτ) όταν ταλαιπωρούμαστε με τραυματισμούς. Αυτό είναι που είπα, πρέπει να είσαι μερικές φορές. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλήματος, μέρος κάθε αθλήματος και ελπίζω αυτά τα θέματα που θα τελειώσουν σε ένα μήνα, που θα είμαστε πάλι όλοι μαζί. Επιτέλους να είμαστε όλοι μαζί για ένα καλό χρονικό διάστημα, ελπίζω μέχρι το τέλος της σεζόν και να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας».

Για το ότι επιστρέφει πάντα πιο δυνατός αγωνιστικά μετά από έναν τραυματισμό: «Όταν έρχομαι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πάντα πιέζω τον εαυτό μου. Προσπαθώ να δουλέψω πιο σκληρά από όσο δούλευα πριν. Θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί μου λείπει να είμαι με τα παιδιά στο παρκέ. Μου λείπει η προπόνηση. Μερικές φορές όταν έχεις τραυματισμούς, απλά πιέζεις τον εαυτό σου, να ξεπεράσεις τα όρια σου. Μάλλον δεν πίεζα τον εαυτό μου αρκετά πριν τους τραυματισμούς, οπότε ελπίζω όταν επιστρέψω και πιστεύω θα είναι σύντομα, θα είμαι μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να παίξει ξανά: «Αυτό εξαρτάται από τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή. Άρχισα να περπατάω ξανά πριν από λίγες μέρες και τα πράγματα πάνε καλά για μένα. Νιώθω μεγάλη βελτίωση και πιστεύω θα είμαι έτοιμος πιο σύντομα από ότι αναμένεται».

Για τη συνεργασία του με τον coach Μπαρτζώκα: «Δούλευα μαζί του και πριν, προτού πάω στην ΤΣΣΚΑ. Βλέπεις ότι τα προηγούμενα 4.5 χρόνια έκανε τρομερή δουλειά με τον Ολυμπιακό. Πηγαίνει στα Final Four συναπτά έτη, απλά το τρόπαιο λείπει. Οπότε ελπίζω ότι έχουμε τους παίκτες να το καταφέρουμε φέτος».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το γεγονός ότι τώρα έχει χρόνο ξεκούρασης: «Τώρα με αυτό τον τραυματισμό, δεν είμαι με την ομάδα, έχω χρόνο να προετοιμαστώ, έχω χρόνο να κάνω ότι χρειάζεται ψυχικά για να είμαι έτοιμος για την αρχή της σεζόν».

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν: «Αρχικά θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη που μας έχουν δώσει. Είναι πάντα δίπλα μας, που πιστεύουν σε εμάς, και ελπίζω αυτή τη χρονιά να τους κάνουμε περήφανους και να πάμε πιο μακριά απ' ότι πέρσι».