Ο Νίκος Κατσαρός στο Sportal: «Διαφορετικός από όλους τους άλλους ο Γιούτσος»

Νίκος Γιούτσος

i

©intime

Ο Νίκος Κατσαρός στο Sportal: «Διαφορετικός από όλους τους άλλους ο Γιούτσος»

Δημήτρης Χούπης 20:29 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 14.08.2024

Ο Νίκος Κατσαρός μίλησε στο Sportal για τον Νίκο Γιούτσο, λέγοντας πως ήταν ο άνθρωπος που έφερε μια διαφορετική αύρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όντας παράλληλα ένας διαφορετικός παίκτης από τους υπόλοιπους.

Ο Νίκος Γιούτσος άφησε σήμερα (7/11) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, «βυθίζοντας» το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πένθος, αφού αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Ολυμπιακό, με τον οποίο σκόραρε πάνω από 200 τέρματα, ενώ την ίδια ώρα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα. Ακόμη φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς, αλλά και της ουγγρικής Τσέπελ

Ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών δημοσιογράφων, ο Νίκος Κατσαρός, μίλησε στο Sportal και θυμήθηκε έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την διαφορετική αύρα που έφερε στην Ελλάδα, για την τεχνική του, αλλά και τον σεβασμό που είχε από τους οπαδούς όλων των ομάδων, λόγω της ποιότητάς του σαν ποδοσφαιριστής. 

Έφερε την ουγγρική αύρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Γιούτσος γεννήθηκε στην Καστοριά το 1942, αλλά σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ουγγαρία. Εκεί διέκριναν το ταλέντο του, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως ήθελαν να τον πάρουν στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Όπως ανέφερε λοιπόν και ο Νίκος Κατσαρός, έφερε την ουγγρική αύρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την αύρα μιας διαφορετικής σχολής του αθλήματος και μιας γενιάς που εκείνη την περίοδο διέπρεπε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι η Ουγγαρία επικράτησε της Αγγλίας 6-3 μέσα στο Wembley, ενώ σε μια άτυπη ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων οι «Μαγυάροι» είχαν επικρατήσει ξανά των «Τριών Λιονταριών» με το ακόμα πιο βαρύ 7-1! Ενώ την ίδια ώρα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 στη Φινλανδία, αλλά και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954. 

Ήταν διαφορετικός παίκτης από τους υπόλοιπους, χαιρόσουν να τον βλέπεις.

Ο Νίκος Γιούτσος, όπως θυμάται ο Νίκος Κατσαρόσ, ήταν ένας παίκτης διαφορετικός από τους υπόλοιπους, ήταν διαφορετικής σωματοδομής από τους άλλους, καθώς ήταν αρκετά γυμνασμένος. 

©intime

«Ήταν τεχνίτης, ντελικάτος, μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με άνεση, έπαιζε επιθετικός, μέσος, ενώ την ίδια ώρα ήταν και δημιουργός και σκόρερ. Όλα του τα γκολ ήταν ωραία. Χαιρόσουν να τον βλέπεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Κατσαρός. 

«Έμπαινε Γιούτσο…»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:49 - 07.11.2023

«Έμπαινε Γιούτσο…»

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ποιος ήταν ο Νίκος Γιούτσος, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών…

Ήταν συμπαθής σε όλους τους οπαδούς.

Μπορεί ο Νίκος Γιούτσος κατά κύριο λόγο να αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν συμπαθής σε όλους τους φιλάθλους. Ο λόγος ήταν ο τρόπος παιχνιδιού του. Τα χαρακτηριστικά του, η εξαιρετική του τεχνική, αλλά και η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους.