Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Sportal: «Ο Σπανούλης είναι παράδειγμα για όποιον άνθρωπο θέλει να εξελιχθεί στη ζωή του» (vid)

Sportal newsroom 12:38 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 14.08.2024

Οι αναμνήσεις ήρθαν στο μυαλό του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του Sportal θυμήθηκε όλους εκείνους που «δυσανασχέτησαν όταν έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στον Βασίλη Σπανούλη τότε στο Μαρούσι». Πλέον, ο Kill Bill στα μάτια του «Δράκου» είναι «ένα παράδειγμα προς όλους τους ανθρώπους».

Όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Σπανούλη το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 2002. Τότε ο Kill-Bill είχε ολοκληρώσει την πρώτη του χρονιά στον σύλλογο των βορείων προαστίων και ετοιμαζόταν για την δεύτερη. Ήταν αποφασισμένος να αναπτυχθεί γρήγορα και να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Ο «Δράκος» ήταν εκεί για να του δώσει την ευκαιρία που αναζητούσε και ουσιαστικά να τον επαναπροσδιορίσει ως παίκτη. Τώρα, 21 χρόνια μετά, ο Γιαννάκης μιλώντας στην κάμερα του Sportal θυμήθηκε εκείνη την εποχή.  

«Αν γυρίσουμε λίγο πίσω στα χρόνια, ίσως κάποιοι να μην μπορούσαν να διανοηθούν αυτή την πορεία που κατέγραψε ο Βασίλης Σπανούλης», είπε και μάλιστα αποκάλυψε πως «τότε, όταν του είχα δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, κάποιοι είχαν δυσανασχετήσει γιατί ναι μεν ο Βασίλης είχε πάθος, αλλά έπαιζε το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο. Έτσι όπως είχε συνηθίσει να αγωνίζεται όταν ήταν πιτσιρικάς. Βέβαια επειδή ήταν ένα παιδί που αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, ήθελε να ακούσει, ήθελε να μάθει, πίστευε στον εαυτό του, δεν φοβόταν, δούλευε σκληρά και γι' αυτό εκτοξεύθηκε».  

Στην πραγματικότητα «ο Βασίλης είναι ένα παιδί το οποίο αποτελεί παράδειγμα για οποιονδήποτε θέλει να πάρει από τον εαυτό του το καλύτερο δυνατό. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που προσπαθούν να το κάνουν αυτό», σημείωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και εξήγησε πως «άνθρωποι που μπορεί να έχουν ένα χάρισμα, ένα ταλέντο, αλλά ακόμα και αυτοί που δεν ξεχωρίζουν κάπου, μπορούν να παραδειγματιστούν από τον Βασίλη. Αν αναζητάς τον καλύτερό σου εαυτό, έξω από το μπάσκετ, σε κάθε πτυχή της ζωής, μπορεί κανείς να εξελιχθεί σε οποιαδήποτε δράση κι αν αφιερωθεί». 

Όλη η ιστορική βραδιά του Βασίλη Σπανούλη μέσα από την κάμερα του Sportal (vid)
SPORTAL ORIGINALS

12:34 - 18.09.2023

Όλη η ιστορική βραδιά του Βασίλη Σπανούλη μέσα από την κάμερα του Sportal (vid)

Όλο το μπάσκετ της Ευρώπης είχε στραμμένο το βλέμμα του στο ΣΕΦ! Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, η ερυθρόλευκη φανέλα του Βασίλη Σπανούλη υψώθηκε στον ουρανό της έδρας του Ολυμπιακού και ήταν όλοι εκεί για να τον τιμήσουν και να τον χειροκροτήσουν.

Με λίγα λόγια, «ο Σπανούλης είναι το τέλειο παράδειγμα. Όσοι θέλουν να εξελιχθούν, θα πρέπει να παρακολουθήσουν την καριέρα του, να δουν πόσο υπομονετικά και με πόσο πάθος δούλεψε για να φθάσει στην κορυφή και νομίζω ότι θα κερδίσουν πάρα πολλά για τη ζωή. Όχι μόνο για το μπάσκετ».