«Όνειρό μου το χρυσό, δεν με νοιάζει τι λένε για μένα»: Ο Πάολο Μπανκέρο απάντησε μέσω του Sportal σε όσους τον χαρακτήρισαν προδότη

Πάολο Μπανκέρο

i

@FIBA

«Όνειρό μου το χρυσό, δεν με νοιάζει τι λένε για μένα»: Ο Πάολο Μπανκέρο απάντησε μέσω του Sportal σε όσους τον χαρακτήρισαν προδότη

Χρήστος Τσάλτας 16:40 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

O rookie της σεζόν, στο ΝΒΑ, μιλάει στο Sportal από τη Μανίλα. Ο Πάολο Μπανκέρο εξήγησε τον πιο μεγάλο στόχο του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και πώς αυτό συνδέεται με την μητέρα του, ενώ απάντησε στον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας για τις αιχμές εναντίον του.

Αποστολή στη Μανίλα

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Τους προηγούμενους μήνες ο Πάολο Μπανκέρο βρέθηκε στο κατώφλι της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο έκανε ταξίδια στη Φλόριντα για να τον δε, την ίδια ώρα που άπαντες στην ιταλική ομοσπονδία έμοιαζαν αισιόδοξοι για την επιλογή του σταρ των Ορλάντο Μάτζικ

Στην πορτεία όμως διαψεύστηκαν. Διότι ο rookie της σεζόν στο ΝΒΑ όχι μόνο δεν επέλεξε την εθνική ομάδα της Ιταλίας, αλλά αποδέχτηκε το κάλεσμα της Team USA και θα βρεθεί στη Μανίλα. Όχι με την μπλε φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα», αλλά με την εμφάνιση των Αμερικανών, που από μόνη της κουβαλάει ειδικό βάρος και μεγάλη ιστορία.

Η απόφαση ήταν απόλυτα συνειδητή και είχε να κάνει με τον στόχο του, που σχετιζόταν με το χρυσό μετάλλιο. «Ο βασικός στόχος μου είναι να κερδίσω το χρυσό«, ανέφερε μιλώντας στο Sportal, φέρνοντας στην κουβέντα και τη μητέρα του. «Η μητέρα μου είχε παίξει στην Team USA στο παρελθόν».

Πάολο Μπανκέρο

Για τον ίδιο άλλωστε αυτή η αποστολή δεν είναι απλή υπόθεση, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, σε όλα τα επίπεδα. «Είναι όνειρο. Αυτό είναι το πλάνο μου. Έχω ήδη πρτύχει έναν στόχο με την παρουσία στην Team USA, τώρα θέλω να πετύχω και τον στόχο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου».

Με τη φανέλα των Αμερικανών αγωνίζεται για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Παίρνει βάπτισμα πυρός και μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας και αυ΄τος με τη σειρά του μαθαίνει νέα πράγματα.

«Είναι διασκεδαστικό να είμαι με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι εξαιρετικοί τύποι, εξαιρετικοί παίκτες και η εμπειρία είναι διδακτική για μένα», εξήγησε όσον αφορά την προετοιμασία με την Team USA, πριν σταθεί σε όσα έχει μάθει στην παρούσα φάση από την παρουσία του στην προετοιμασία.

«Μαθαίνω μικρά πράγματα από τους μεγαλύτερους. Όλοι τους είναι στη λίγκα για χρόνια κάποιοι έχουν διακρίσεις στο ενεργητικό τους, έχουν παίξει σε τελικούς ΝΒΑ. Προσπαθώ να πάρω συνήθειες και να προσθέτω στο ενεργητικό μου. Θέλω να επιστρέψω καλύτερος παίκτης και οι άλλοι να κοιτάνε εμένα ως παράδειγμα».

Θα περίμενε κανείς πως ένας παίκτης με την ποιότητα, αλλά και την παραγωγική σεζόν που είχε ο Μπανκέρο, θα μπορούσε κάλλιστα να κοιτάξει αφ υψηλού την όλη διαδικασία. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. «Προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος συμπαίκτης που μπορώ, να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω να κερδίσω το χρυσό, όλοι στην ομάδα θέλουν το χρυσό. Οπότε ό,τι χρειαστεί να κάνω θα το κάνω», υπογράμμισε.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, όμως, ο Μπανκέρο βρέθηκε στο προσκήνιο, όχι τόσο για τα κατορθώματά του με τους Μάτζικ, με τους οποίους έδειξε πως έχει ποιότητα για να κάνει τη διαφορά, αλλά για το σίριαλ με την εθνική Ιταλίας.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, τόνισε πως ο απόφοιτος του Duke κορόιδεψε τους Ιταλούς σε όλη τη διάρκεια των τελευταιων εβδομάδων.

Η απάντηση του εκρηκτικού φόργουορντ ήταν αφοπλιστική. «Δεν έδωσα σημασία σε όσα ειπώθηκαν. Δεν ξέρω καν τι είπε για μένα. Εστιάζω σε μένα και την ομάδα μου και πώς θα είμαι ο καλύτερος που μπορώ για την ομάδα», είπε λίγο πριν πατήσει παρκέ για να ετοιμαστεί, σωματικά και πνευματικά για την πρεμιέρα της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο.