Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο Sportal: «Θέλω να έχουμε το 90% του ρόστερ στην προετοιμασία» (vid)

Λουτσέσκου στο Sportal

i

© Sportal

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο Sportal: «Θέλω να έχουμε το 90% του ρόστερ στην προετοιμασία» (vid)

Μάνος Τσαλγατίδης 15:55 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 19.06.2024

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε στο Sportal για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Οι διακοπές για τους πρωταθλητές Ελλάδας ολοκληρώθηκαν και πλέον σειρά παίρνει η επιστροφή στη δουλειά, ενόψει και των προκριματικών του Champions League.

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με το Sportal να τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο Sportal για τη μεγάλη σεζόν που έρχεται, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να έχει στη διάθεση του το 90% του ρόστερ στην προετοιμασία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν ξεκουράστηκε:

«Θα ευχόμουν να μπορούσα να το πω αυτό. Δυστυχώς δεν ξεκουράστηκα. Αλλά «καθάρισε» το μυαλό μου, είμαι φρέσκος. Είναι διαφορετικό αυτό».

Για τη νέα σεζόν που έρχεται:

«Δεν μπορώ να αποφύγω αυτό το θέμα. Είναι αλήθεια ότι είναι ένα όνειρο για κάθε έναν από εμάς. Είναι τεράστιο το κίνητρο. Θα μιλήσουμε μια φορά όμως για αυτό και μετά θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προκριματικό με προκριματικό γύρο. Πρέπει να περάσουμε τον δεύτερο γύρο, μετά τον τρίτο, μετά τα Play Off. Η εστίαση και η συγκέντρωση μας θα πρέπει να είναι στον επόμενο γύρο. Σε αυτόν τον πρώτο γύρο μας δίνεται η ευκαιρία να κλειδώσουμε την παρουσία μας στους ομίλους και στη συνέχεια να ανέβουμε στο επόμενο επίπεδο».

Για το αν η χρονιά που έρχεται είναι πιο δύσκολη από αυτή που ολοκληρώθηκε, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας:

«Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτό. Κάθε σεζόν έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες, τα δικά της χαρακτηριστικά. Την προηγούμενη σεζόν ξεκινήσαμε με μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα πάντα, οποιαδήποτε δυσκολία. Φτάσαμε σε μια φανταστική θέση στα Play Off και πιστεύω ότι αυτός ο τίτλος που κερδίσαμε μας έδωσε ακόμα περισσότερη ωριμότητα, ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Την ίδια ώρα, μας δίνει ακόμα περισσότερη εμπειρία για να μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε παιχνίδια, καταστάσεις, περιόδους. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε όλοι μαζί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να έχουμε το 90% του ρόστερ για να ξεκινήσουμε καλά την προετοιμασία. Αλλά επίσης να έχουμε αυτή την εμπειρία από την προηγούμενη σεζόν που μας κάνει πιο δυνατούς».