Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Η ΑΕΚ είναι ανθεκτική και θα γίνει ακόμα καλύτερη»

Τσέισον Ραντλ

Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Η ΑΕΚ είναι ανθεκτική και θα γίνει ακόμα καλύτερη»

Χρήστος Τσάλτας 15:59 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 14.08.2024

Ο άνθρωπος που έβαλε το πιο μεγάλο καλάθι του αγώνα κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, ο Τσέισον Ραντλ, μιλάει στο Sportal για το play που άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη, εξηγεί τι δείχνει η νίκη της Τρίτης και στέλνει μήνυμα για τη συνέχεια.

Παρ' ότι δυσκολεύτηκε πολύ, παρ' ότι το παιχνίδι δεν πήγε στον δικό της ρυθμό, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά στο φινάλε του αγώνα έφτασε σε μια πολύ σπουδαία νίκη χαρακτήρα, απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, στην πρεμιέρα του BCL. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που κρίθηκε στην λεπτομέρεια, με την Ένωση να ξεδιπλώνει την ποιότητά της.

Ανάμεσα στους παίκτες που έκαναν τη διαφορά, ιδίως την κρίσιμη ώρα, ήταν και ο Τσέισον Ραντλ. Ο Αμερικανός γκαρντ μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Την κρίσιμη ώρα όμως όχι μόνο βγήκε μπροστά, αλλά έκανε και τη διαφορά.

Με 57'' για το τέλος και με το σκορ στο 76-79, ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την ευθύνη της επίθεσης, σκόραρε, ενώ κέρδισε και το φάουλ. Έτσι, κατάφερε να ισοφαρίσει και να αλλάξει πλήρως το μομέντουμ του αγώνα.

Το Sportal είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Ραντλ, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην φάση που αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα. «Το play σχεδιάστηκε για μένα, για να πάρω ένα τρίποντο και να ισοφαρίσω το παιχνίδι. Η άμυνα των Γερμανών όμως ήταν διαφορετική και έτσι εγώ πήρα τη μπάλα και έκανα μπάσιμο. Έγινε γρήγορα η αλλαγή και πήγα γρήγορα στο καλάθι. Δέχτηκα μια επαφή και το μυαλό μου ήταν στο πώς να βάλω τη βολή να ισοφαρίσω», ήταν τα λόγια του.

Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν είχε τον έλεγχό του, κατάφερε στο τέλος να το κερδίσει. Μια εξέλιξη που δείχνει πως «αυτή η ομάδα είναι ανθεκτική», όπως είπε, για να προσθέσει. «Δουλέψαμε ως το τέλος, παλέψαμε για κάθε κατοχή. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι γιατί δεν θα είναι κάθε παιχνίδι έτσι στη σεζόν και δεν θα κερδίζουμε πάντα με αυτόν τον τρόπο».

Αν υπάρχει κάτι που η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έβγαλε στην επιφάνεια, στον μέγιστο βαθμό, αυτό είναι η ικανότητα να παίζει με ένταση ως το τέλος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του αγώνα. Μια κατάσταση που θέλει να κρατήσει ενόψει συνέχειας. «Παίζεις ως το τέλος του αγώνα, όπως λέμε στην Αμερική... μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία. Αυτός ήταν ο στόχος, ό,τι κι αν γινόταν να παίζαμε ως το τέλος. Είχαμε το κίνητρο μετά τις 2 ήττες στο πρωτάθλημα, δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε με ήττα στην Ευρώπη».

Στο παιχνίδι των Λιοσίων τα πράγματα δεν κύλησαν καλά. Στην περιφέρεια το ποσοστό ήταν πολύ χαμηλό (2/12 τρίποντα) ενώ χάθηκαν και 22 ριμπάουντ. Όλα αυτά όμως δεν πτόησαν κανέναν και η νίκη ήρθε.

Ιδίως στο τελευταίο τρίλεπτο η προσπάθεια ήταν ακόμα καλύτερη. «Αυτή η εικόνα δείχνει το μπάσκετ που θέλει να παίξει η ΑΕΚ, δεν τα παρατάμε. Κερδίσαμε ένα... άσχημο παιχνίδι και αυτό μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια», εξήγησε ο Αμερικανός άσος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην χημεία που χτίζουν άπαντες εντός των τειχών.

Ο Φλιώνης «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε με τράβηγμα στη μέση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

13:56 - 18.10.2023

Ο Φλιώνης «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε με τράβηγμα στη μέση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ

Η ΑΕΚ πήρε την πρώτη νίκη της στο BCL, αλλά και στη σεζόν γενικότερα, απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, με τον Δημήτρη Φλιώνη να κάνει μεγάλη προσπάθεια και να... σφίγγει τα δόντια για να βοηθήσει την ομάδα του.

«Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε να κολλήσουμε τα κομμάτια. Χρειάζεται χρόνος ακόμα μαθαίνουμε και χτίζουμε τη χημεία μας. Θα γίνουμε καλύτεροι και θα δείξουμε πόσο υψηλού επιπέδου είναι αυτή η ομάδα».

Όσο για το τέλος, ξεκαθάρισε πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η φετινή ΑΕΚ καθώς προχωράει η σεζόν. «Μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτεροι σίγουρα. Από την αρχή του αγώνα ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αν παίξουμε με τον τρόπο που κάνουμε προπονήσεις θα είμαστε πολύ σύντομα στο σωστό δρόμο».